Aké akvárium pre bojovnicu?

16. mar 2021

Ahojte, nájde sa tu niekto kto by mi poradil nejaké akvarium pre Bettu? Guľu však nechcem. Čo si myslíte o tých plastových boxoch pre bojovnice? Chcela by som nejaké malé, cenovo prijateľné akva so všetkým najlepšie v hranatom tvare. Ďakujem.

luccija
16. mar 2021

Mne povedali v chovprodukte, že úplne stačí aj oni ich tam mali, ale čo som čítala nie je to dobré.Vraj im nerastú chvostiky a trpia, tak som zvedavá aj ja😉

autor
16. mar 2021

@luccija áno, v guli rybky údajne trpia..tiež preto hľadám inú možnosť 🙂 zaujímalo ma či niekto nemá ten plastový box, ktorý je dosť lacný, len neviem ako sa to udržuje a tak..či sa to oplatí..sklo je predsa len sklo 🤷🙂

lenkakravcova
16. mar 2021

Na plaste ti bude vidno každý škrabanec. Stačí ze vyberieš kamienky na prečistenie a môžeš si ho doskriabat. Potom sa to zle čistí.

hello_kitty_2
16. mar 2021

Ja sa v tom uplne nevyznam ale svokra mala gulu a povedali jej ze tu nie, aj jej tam ta rybicka skapala 😅 kupila taky klasicky obdlznik. A kamaratka si teraz kupila bojovnicu a taketo akvarko. Vraj ju stalo asi 40eur a je spokojna.

nic_ol
16. mar 2021

Keď už rybku tak minimálne 20l akvárium

karhu
16. mar 2021

minimálne 20litrove, inak len trpí...

janezz
16. mar 2021

Akvárium jedine sklenené a štvorec alebo obdĺžnik. Stačí kľudne aj malé 15-20L. Záleží od toho, či ju tam budete mať samú alebo aj nejaké iné rybky. Jej stačí aj malé.

luccija
16. mar 2021

@janezz k bojovncii iba bojovnicu ostatné zabije vraj..a k 1 samcovi vraj treba 2 samice😀.ja som myslela to hranaté plastové nie guľu.

autor
16. mar 2021

Ďakujem a potrebuje bojovnica filter a osvietenie?

luccija
16. mar 2021

Filter mi tvrdili, že nie a osvetlenie som sa nepýtala

syslik81
16. mar 2021

mam toto .. mam filter ohrievac svetlo rastliny a su s nim aj neonky a slimaky

sashabb
16. mar 2021

Osvetlenie aj filter treba. Svietenie je skrz rast rastlín a filter skrz čistotu vody.
Nedávno som si zakladala akvárium pre bojovnicu, kúpila som cely set - 20l akva, filter, svetlo a aj ohrievač vody, ten ale nepoužívam.

janezz
17. mar 2021

@luccija ja som ju mala pri prísavníkoch a tetrach a všetci v zdraví plávali.

janezz
17. mar 2021

Tak ako píše vyššie, osvetlenie aj filter určite treba.

jankalukasova
17. mar 2021

@luccija nikoho nezabije...🤦‍♀️ iba ineho samca svojho druhu...
Bojovnica potrebuje cca 20l akvarko, je fajn mat tam aj filter aj svetielko, posadit zopar rastliniek, rada sa v nich schovava, ziadne plastove dekoracie ani farebne blbosti, prave farebnost bojovnice vynikne v prirodnom prostredi. A samozrejmostou pre bojovnice je krycie sklo, radi vyskakuju.

syslik81
17. mar 2021

@jankalukasova nieje pravda ..moja zabijala vsetko co som jej tam dala .. nakoniec som kupila dospele neonky -vatsie a tie jedine prezili s nou spolu s prisavnicou .. pokial je ryba mnesia tak ju zadrhne ...

jankalukasova
17. mar 2021

@syslik81 ja som mala asi 30 bojovnic... je mozne, ze niektory kus je velmi agresivny ale je to skor vynimka. Mala som ich aj s takymi drobcami ako je razbora galaxi a nezabili ani jednu.

luccija
17. mar 2021

@jankalukasova fakt?mne tak povedali neviem ešte sa len chystám ju kúpit,😊

ericka_l
17. mar 2021

Ahaaa, ja som si myslela, že bojovnice všeobene, by mali byť samé, že im proste spoločnosť nerobí dobre a potom sú agresívne

laurovalubica
17. mar 2021

Dobrý deň, my mame hranaté výška 25 a šírka 20 cm

jankalukasova
17. mar 2021

@luccija 99% bojovnic uplne v pohode. Ja som ich mala fakt kopec. Jeden bol taky expert, agresivnejsi ale tiez nepozabijal vsetko co stretol. Netreba k nim davat rybky, ktore maju zavojnate formy plutiev, to ich moze drazdit. Ak je samec taky agresor, tak ani tie samicky tam netreba davat, lebo ich bude stale nahanat a moze ich ustvat.
Ale mala som zopar takych samcekov, co boli uplne mierni, jeden bol v akvarku len s jednou samickou (co sa neodporuca aby ju prave neustval) ale on k nej bol taky nezny 🤣 spolu cakali v kutiku akvarka na zradlo, spolu spali na kryte filtracie, aj sa ponahanali ale ani raz ju nedorafal ani nic podobne. Uplna rarita. A dalsi samcek zas bol taky, ze mi kludne vplaval do ruky a tam sa usalasil. Ked som ho potrebovala prelovit, tak som strcila ruku do akvarka, on hned do nej vplaval a mohla som s nim robit co som chcela, ani sietku som nepotrebovala. Bol fialovy ako kravicka Milka.
S bojovnicami je sranda.

lubiss
17. mar 2021

v takom stvorcovom som mala asi 30 na 30 cm bol tam sam...a v pohode furt si staval hniezda :D

chatte007
17. mar 2021

Ahoj. Tak ako tu pisu niektore, aspon 20-30 litrov. Sklenene, hranate. Vies kupit cely set napr. od Dennerle, Aquael, Diversa, ale aj ine znacky. Pozri na internete nanoakvarium a postuduj. Pripadne sa porad na akvaristickych fórach, tam ti poradia aj podrobnejsie. V predajniach sa moc nerad, tam casto len chcu predat. Ked uz tak chod do poriadnej akvaristiky, nie do pet centier a pod.
Bojovnica ma rada vela rastlin, aj take, ktore plavaju na hladine. Samozrejme zive, umele nekupuj. Nema rada silny prud vody. Radsej si kup rybku iba jednu, do maleho akvaria nie je vhodne davat ich viac. Samci sa biju a samec samicu zasa moze ustvat. Ak je v chladnejsej miestnosti, treba aj ohrievac, potrebuje aspon 25 stupnov. Drzim palce, nech mas radost z akvaria 🙂

jankalukasova
17. mar 2021

@chatte007 Amen 🙏👍❤

luchab
17. mar 2021

Tiez sme v decembri kupovali v Superzoo bojovnicu, bola som rozhodnuta pre 2,5 litrove bettarium plastove. Nastastie mi predavacka hned povedala,ze to by mali zakazat aj predavat,ze je to tyranie.
A tak som kupila 20 litrove akvarium, mam len 1 bojovnicu, ale uz pokukujem po vacsom, aby som jej prikupila 2 partacky a aj nejaky iny druh ryb, s kt. sa znesu.

simca06022011
17. mar 2021

Ja som mala bettu v gulatom a vyborne sa jej darilo (ale nie mini, to bolo take cca 30cm priemer). Inak urcite nie tie mini somariny co odporucaju pre ne. Normalne vacsie akvarium... ona tiez potrebuje plavat o dusu.
A presne ako pise @chatte007 , ona potrebuje teplu vodu... cize uz ta filtracia, ohrievac, pripadne ak niekto potrebuje aj okyslicovac a co ja viem co.. AKo nahle ide do akvarka viac ryb, treba dekoracie, skryse...
A len tak mimo temy: Opatrne s kombinaciami ryb a odporucam dodrziavat karantenu, ked ide o nove prirastky do akvarka.. my sme si z akvaristiky doniesli bud choru rybu alebo neviem (predpokladam ze rastliny asi nie, kto vie) .. ale vykapalo mi komplet akvarium.

asfodelka
17. mar 2021

@luccija
@jankalukasova
@syslik81
My sme mali nádherného bettu samčeka. Bol sám v akvárku a v kuse staval tie bublinky. Chceli sme ho potešiť tak sme mu kúpili 2samičky. Preložili do veľkého akvarka. Jednu dohrýzol a strážil ju kým neumrela. Druhej obhrýzol všetky plutvy. Aj tá druhá uhynula. A to mali 360l akvárium. Keď dokatoval obe samičky dohrýzol aj tetry. Jedna zomrela, lebo jej odhryzol všetky plutvy. V živote nechcem betty. Odporne to stvorenie 😉 keby nebol taky pekný tak ho spláchnem. Tak som ho darovala cez bazoš obludu jednu.

heymissg
17. mar 2021

Ja som mala plastový box a v pohode. Len sa postupne opotreboval. A už nebol taký pekný

jankalukasova
17. mar 2021

@asfodelka stava sa aj take... ako v kazdom zivocisnom druhu (vratane nas...), aj medzi bettkami sa najde psychopat.

asfodelka
17. mar 2021

@jankalukasova mudro vraviš🙂 presne toto si hovorím pri susedovom psovi, že aj zvieratá maju duševné poruchy. Tento sa prekopal pod plot, rozplietol pletivo- len aby pozabijal rodinu ježkov čo tu bola...