icon

Aké máte skúsenosti s robotickým vysávačom?

nikininekakao
21. dec 2011

Je to môj veľký sen, mm je proti - zdá sa mu to predražený nezmysel,ktorý nevysáva poriadne. Asi preto, že u nás "sa vysáva" bez jeho pričinenia a zadarmo. Zaujíma ma názor žien, ktoré majú túto vychytávku už dlhšie obdobie (čiže nie nadšené novomajiteľky). Úplne odpadlo vaše ručné vysávanie domácnosti? Je to spoľahlivá vecička? Netreba za ňu dokončovať? Sú medzi vami aj také, ktoré sa napokon vrátili k starému spôsobu vysávania a robot ostal zabudnutý v skrini? Odporúčate? Neboli ste sklamané z výkonu? Funguje vysavač z dlhodobého hľadiska spoľahlivo? Nezanášajú sa príliš filtre, neznižuje sa po pár mesiacoch jeho sacia schopnosť?

Viem, že diskusie o robotických vysavačoch tu boli, ale písali do nich väčšinou žienky, ktoré mali vysavač doma ako novinku. Pripadá mi to niečo ako pekáreň na chlebík alebo pracia guľa, ktoré za pár mesiacov získali veľa priaznivcov a natešených používateliek, ale po čase tieto pomôcky mnoho žien napokon prestalo používať a zapadli prachom.

dada0110
11. jan 2013

Dakujem Zuzka za odpoved. 🙂
Asi si dam ten central, lebo ak nie tak ma to bude stale poskusat. 😉

sima.p
12. jan 2013

@trixi smiem sa spýtať, akej značky máš robotický vysavač?

sima.p
12. jan 2013

Baby a akú značku vysávača odporúčate? IRobot alebo Samsung?

michaela.neb
17. jan 2013

My máme iRobot 3 roky a pre mňa to je veľký pomocník. Skúšali sme ho aj tak, že sme ho dávali povysávať koberce, ktoré boli tesne predtým vysávané klasickým vysávačom a on tým, že má tú kefu, tak tie koberce prečesal a tak vlastne vytiahol ešte ďalší prah, ktorý bol hlbšie v koberci. Akurát musím podotknúť, že batéria v ňom vydrží cca 2 roky, potom treba kúpiť novú.

majkokova
16. feb 2013

@michaela.neb a ako sa tvoj vysávač chová keď narazí na vlasy, teda čítala som niekde že sa vlasy zamotajú do kefky a musí sa to mechanicky vyčistiť a vraj to trvá dlho a ja chcem hlavne ten vysávač kôli mojím vlasom. mám ich dlhé a neskutočne mi padajú a ešte sme sa presťahovali do novostavby a fest sa tu práši tak tuho uvožujem nad kúpou. keby si mi poradila bola by som povďačná, mery

michaela.neb
8. mar 2013

@majkokova áno, vlasy sa namotávajú na kefku, ktorú potom treba očistiť, ale mne to nepríde ako nejaké zdlhavé. Asi je to vec názoru. Mne to ide dosť rýchlo a určite to nezaberie toľko času ako vysávať ručne celý dom. Čistím ho cca raz za 2 týždne, ale to závisí od toho, ako často sa zapína.
@majkokova

michaela.neb
8. mar 2013

@majkokova a ináč, na čistenie tej kefky je taký krúžok, cez ktorý sa tá kefka zo 3 razy pretiahne /to je výraz 😀/ a už je čistá. Problém je len v menších súčiastkach tej kefky, ktoré treba rozobrať, alebo taká rohová kefka, ktorú treba zo skrutkovačom odkrútiť a tak vyčistiť. Ale ako som už spomínala, naučila som sa to robiť rýchlo. A na čistenie takých špár tej kefky používam manželov nožík, či zrezavák, či ako sa to volá. Je taký ohnutý ako hák a s tým tie nakrútené vlasy prerežem a tak to ide veľmi ľahko dole.

majkokova
8. mar 2013

@michaela.neb aj ja chcem irobot este neviem aky typ ale to zavisi od prostriedkov. A kde si ho kupovala? Niekde som citala ze je tam problem s baterkou ze vzdrzi kratko, tebe kolko vzdrzala?

renatka100
8. mar 2013

@majkokova jednoznacne irobot. My ho mame tri roky teraz uz novy typ a stary stale beha u manzela v kancelariach. Baterka sa da kupit potom neorginal asi za 50 eur a fici dalsie dva roky. Ja ho skutocne pustam kazdy den ale mame prisposobeny byt na to sedacka 11 cmvysoka, ziadne prekazky ani nic do coho by sa mohol zamotat. Staci ti ten najzakladnejsi ak nepotrebujes predelovanie "stenou" steny sa daju aj zvlast kupit. Staci ti aj jedna alebo pre zaciatok aj ziadna. Cistim ho raz do mesiaca a su tam zamotane vacsinou moje dlhe vlasy. Trva to cca 15 min a potom fici zase mesiac kazdy den. Ja na neho nedam dopustit po umyvacke moj najlepsi kamos v domacnosti. Ja vobec vysavac nepouzivam 🙂 🙂 🙂 o samsungu som nepocula nic dobre. Irobot ma moja mama, svokra, sestra, svagrina teta a vsetci ktori maju na to usposobeny byt si iba pochvaluju.

majkokova
9. mar 2013

@renatka100 aj ja mam nato prisposobeny dom, uz ho len kupit. a niako presvedcit muza ze to je dobra vec 🙂

michaela.neb
9. mar 2013

@majkokova baterka vydrží cca 2 roky a ja odporúčam rovnako ako renatka iRobot. Moja mama si kúpila nejakú lacnú značku robotického vysávača a vobec ho nepoužívajú, lebo nie je veľmi účinný. Ja som iRobot kupovala od jedného zástupcu v KE, lebo v tom čase, taký vysávač ešte nebol veľmi dostupný v obchodoch. Aspoň v KE teda nie.

janinah
22. okt 2013

http://www.zlavadna.sk/team.php?id=58355&utm_so...
máte skúsenosť s týmto typom vysávača?oplatí sa?

smirnoftka
22. okt 2013

My mame od Vianoc robotický vysávač Samsung a sme spokojní. Dokonca aj manžel, ktorý bol pôvodne proti jeho kúpe. Zvažovala som aj kúpu roomby, ale tie sú zbytočne predražené kvôli značke. 😉 Najlacnejsí model s odloženým štartom stál cca 350-400e.

danjelca
22. okt 2013

máme už rok Roombu 780....ja doporučujem všetkými 10timi...neskutočný pomocník už rok neviem čo je vysávač..vlastne viem-ked drobcovi sople odsávam.

sirokez
5. nov 2013

ahojte chcem sa spytat na to ze ak vysava napr.kuchynu ci odkladate aj stol+... (asi hlupa otazka, ale aby som vedela ak sa raz rozhodnem tiez🙂) alebo ako toteda funguje -naprogramujete 3 miestnosti osobitne a potom si sam prechadza?

renatka100
5. nov 2013

@sirokez zalezi ake mas stolicky ci prejde popod ne alebo ci chces az take dokladme vycistenie. Ja stolicky davam nabok iba obcas tento novy model rombu je o kusok sirsi ako ten starsi a neprejde popod ne 😒 ja nechavam vsetky izby v byte otvorene nemame prahy a roomba vyisti cely byt za cca 1,30 hod. Niekedy davam iba do jednotlicej izby a zatvorim dvere.

28lele28
21. nov 2013

@janinah ahoooj už ti dosiel ten vysavas z portalu zlavadna ..a ako si spokojná ???? aj ja by som ho chcela, ale pockam si na referencie

janinah
21. nov 2013

@28lele28 nie,ja som tiež chcela najprv nejaké skúsenosti iných počuť 😉 a vybehli nám nečakané výdavky na niečo iné,tak musím počkať 😒

denike
13. mar 2014

Ahojte baby, precitala som si vsetky vase komenty, som viac menej rozhodnuta pre roombu 780, ale chcem sa opytat, mate niektora v dome (byte) psa? ja mam labradora, ktory hrozne plzne, zaujimalo by ma, ci spolahlivo povysava aj chlpy zapichnute v koberci a ako casto ho treba cistit v case plznutia. Dakujem pekne 🙂

domimisik
6. júl 2014

@denike ahoj, chcela by som sa opytať ci si nakoniec kupila ten vysavač? Tiež teraz zvažujem hlavne koli psovi a detom, tak by ma zaujimalo ci robot povysava aj chlpy. Dakujem 🙂

niki101988
6. júl 2014

@nikininekakao Ahoj, my máme aj scoomba aj roomba a baby ja som natešená ako hrom. MM ich mal doma ešte pred tým než sme sa spoznali a ja som z toho najprv bola akože čosi sa mi motá po byte 😀 ako také UFO taniere, ale teraz to veľmi oceňujem. Krásne umyté podlahy každý druhý deň a vysávame denne. Cez víkend si dám len vodu do malého vedierka a utriem nejaké rohy kam sa mu nedarí dostať. Vstupná investícia bola veľmi vysoká ale pomoc je to neskutočná takže Moja rada choď do toho 😉

denike
6. júl 2014

@domimisik Ahoj, ja som ho nakoniec nekupila, lebo mm je voci tomu akysi skepticky /u nas vysava on/... ale kazdopadne to stale zvazujem, kedze nas maly sa cochvila zacne plazit a v obdobi plznutia je to tragedia, niekedy vysavame aj 2x denne a je to dost otrava :( ak kupis, hod sem info co to povie na chlpy 😠

miskorenka
22. okt 2014

@zuzkag2 poprosím ťa akú máš značku toho vysávača a kde dostať tie vône do vysávača? Renka

miskorenka
22. okt 2014

@zuzkag2 poprosím ťa akú máš značku toho vysávača a kde dostať tie vône do vysávača? Renka

marorlinko
22. okt 2014

Ten nas vysava dobre podlahu, ale kobercek co mame to uz nie, takze na podlahy dobry pomocnik, na koberce nic moc.

milan_branik
22. okt 2014

velmi zalezi na prahoch...... ked su vysoke tak neprejde..... troska mam zle skusenosti ze par veci hlavne rohov uz stihol obit..... 😖 😖

lilu74
30. okt 2016

Nemate skusenosti s ROB ZONE vysavacom?zaujalo ma to, ze nielen vysava, ale aj umyje podlahu a tuto funkciu i roboty neponukaju.
Dakujem😉

darinaz
1. jan 2017

@lilu74 ja nad ním tiež uvažujem.... Išli ste do toho?

lucia2427
1. jan 2017

@lilu74 tiež by ma potešili skúsenosti. Neviem sa rozhodnúť a nejako som nenašla reálne skúsenosti.

princess59
4. jan 2017

@lucia2427 ahoj kombináciu nemám ale mám samostatný i mop a neviem si ho vynachváliť. Máme doma psa takže ho púšťam takmer denne a cca raz, dva x do týždňa zmyjem dlážku ja. Za hlavnú výhodu považujem to že je tichý, ani neviem že chodí po byte, nerobí čmuhy - umýva pomerne dobre a hlavne sa nám zmestí pod sedačku takže ju nemusím odsúvať pri upratovaní aby som pod ňou poumývala 🙂 ocino aj ostatní členovia rodiny majú aj vysávače od i robot a sú rovnako spokojní ako ja s mopom takže určite kúpim aj vysávač. Naopak kamarátka má kombináciu mop vysávač a nie je spokojná, lebo že ani nevysáva a ani neumýva poriadne.... snáď som ti aspoň trošku poradila 🙂