Aké máte spomienky na jedlo v škôlke?
Ahojte, dnes sme sa doma bavili zo srandy že čo si kto pamätá zo skolkaraskej kuchyne, tak ak sa vám chce skúste dať čo si pamätáte vy 🙂
Ja nikdy nezabudnem na to teplé kakavko, biela kávička, rožteky s medovou pomazánkou ( vyšľahané maslo a med ), Šunkova pena a rybickova pomazánka...a zvracala som z droždej pomazánky, doteraz nechápem ako niekto niečo také hrozne mohol vymyslieť 😁ble skúsili to do mňa dva krát napchať a potom už nie, našťastie....joj a Bebe pudinceky s ceresnivym kompotikom..ach to detstvo 😁 som rok narodenia 88 pre predstavu 🙂 čo je také nezabudnuteľné pre vás ? Dajte🙂
@amelie2017
ten nas to robil na strednej, medzi jedenim desiaty a strkal prsty take rovno do ust. Este si aj pred nas k ucitelkinmu stolu sadol 😱 Baby ho skoro za to zabili 😂
@svetlonos tak to uz je silna kava 🤮
pamatam si na mlieko s kožou (zvracat sa mi chce uz len pri tej spomienke), ryzovy nakyp, zemlovku a spenatovu polievku.. odvtedy to do mna nik nedostal 🤣
tiez si pamatam, ako som raz zakusla v skolke do peciva a zostal mi v nom zub 🤣🤣
@miskakyblik na šunkovu pomazanku nezabudnem lepšiu som nejedla prisaham keď som tam pred 4 rokmi prišla na prax som si ju dala zas 🌝😁😁
@denden77 my sme poznacena generacia. Ta kozka na mlieku nas bude prenasledovat cely život. Ako som uz hore pisala, moje deti mlieko nepiju (a aj náhodou, tak len studene) a kakao im urobi len moja mam, ked sme u nich a aj to po dvoch glgoch nechaju tak. A dve najmladsie vobec nie. Zato puding zboznuju, detsku krupicu len najmladsia. Spenat jeme vsetci ale nie ako polievku (bleeeeee) a zemlovku ja ani vidiet nemozem. Ryzovy nakym zjem, ked ho urobi mama a nie je velmi suchy.
@miskakyblik ja si pamätám že stále som išla na dupľu keď sme mali krupicovú kašu 😍 úžasná bola.. to bol vtedy taký rad na dupľu že koniec 😁
@svetlonos nie si moja spolužiačka? 😂 Aj môj spolužiak to robil na strednej a presne sedel pred katedrou a ja za nim 😏 a ešte aj hnusne prdel 😁
@boldo87 jooooj mňam mrkvová , bohvie čo do nej išlo ale tiež som zbožňovala :+)
@miskakyblik zo skolky si pamatam najma pomazanky a puding ❤
Ja som teda do škôlky chodila už veľmi dávno,ale na mlieko,kakao,bielu kávu som si našla fintu.Bola to stará budova škôlky a v jedálni boli stoly okolo steny.Ja som si sadla tak,že za mnou bol veľký kvet v črepníku.Tsm som to vylievala tri roky,učiteľka si nič nevšimla a kvet krasne rástol.Neznasala som ešte praženicu s cibuľou.my sme ešte mávali aj takéto raňajky.
Už mám po 40tke, pamätám dukátové buchtičky, tie boli skvelé, dodnes ich milujem na rozdiel od mojej dcéry, ktorá keď ich má v škole, vždy mi prinesie domov a ja si pochutnám.
Pamätám ešte teplé mlieko, kakao a krupicu, to som neznášala.
biela káva...tak strašne túžim po tej chuti... občas ju cítim na jazyku :D už som pregooglila všetko, vyskúšala X receptov a ani raz sa mi nepodarila taká ako v škôlke... môžem si otvoriť obchod s kavovinami mám všetky druhy naozaj :D ak by ste mali tajný recept od kuchariek budem vďačná 🙂
@miskakyblik …chlebík s maslom plátkom citróna a trochou krystaloveho cukru ❤️ …neviem ci si to este niekto pamätá, u mojich deti som to uz nevidela, som rocnik 73 😀
@miadi ty si chodila ku mne do triedy??? 🤣🤣🤣 toto je neskutočná vynaliezavosť 😅👍👍👍 a že si sa bála zaspat, lebo všetko vykeca? 🤣 odpadnem!
Mala som podobnú vymyselnicku😅
@miskakyblik ja si pametam len mlieko 😀ako som vždy utekala od stola a pani učiteľka má vrátila sadla si so mnou a liala mi ho pomaly do úst 😆🙈 a doteraz to mlieko nepijem 😁inak si nepametam ani ťuk 🙂
@simona20201309 nie nebrala som sa zaspat . To si zle pochopila nevedel o tom. Bala som sa mu poradit ako sa zbavit masa aby sa nepriznal potom ucitelkam ked by nanho pritlacili Lebo on bol ten typ co vsetko vyklopil aj keby nemusel . Nespala som lebo som nebola unavena . 😎
Moja sestra stále chcela nosiť takú šatovu sukničku s veľkým vreckom vpredu, hádajte preco? 😂
@miadi jaaj, tak toto je ešte lepšie 😆😆😆
Pamätám si lečovú pomazánku, lekvárovú a medovú, tie boli TOP, ale neviem ich také urobiť. Tak isto si pamätám bebe puding s čerešnami a taký tvarohový dezert a buchty na pare. To bolo mňam.
@miskakyblik ja som ročník 89.Do dnešného dňa neznášam vôňu teplého mlieka.Priam ma naťahuje z neho.V škôlke sme ako deti prvé utekali do jedalne a skúšali prstom ktoré nemá ešte kôrku.A keď sme také našli rýchlo vypili a sadli na miesto aby nas vychvavatelky nedonutili vypit dalsie.Do dnesneho dna neznasam repu a rascovu s vajcom.Ale pamatam,ze na dukátové sne stáli dupľu celá škôlka.A v škôlke raz z hribovej som sa po...vracala a musela som to pred celou jedálňou upratovať.Odvtedy som nenavidela nic co je s nimi.....Az teraz na "stare kolena" by som ich snad pridávala do všetkého jak sa ich neviem dojest
@amelie2017 🤮
@amelie2017
@mamickalisticka
no tak on bol ozaj v tomto specialny, po dvoch takychto epizodach ho baby vyhanali z triedy kazdu prestavku. Jednej sa celkom bal 😂
V škôlke mi veľmi chutil ryžový nákyp s ružovou polevou. Stále, keď si na to spomeniem, tak mi tečú sliny. Spomínam si aj na čokoládový puding a na gríz s kakaom... Mňam. 😋

@miskakyblik ja mam rada mliecnu polievku ale len tu, co varila moja babka. A kedze je uz 10 rokov v nebicku, tak som ju uz 10 rokov nejedla. Ta skolkarska bola bleee. A tak isto mlieko a kakaUko s kozkou. Fuuu mamaz toho nocnu moru. Preto asi moje deti mlieko a kakao nepiju. Skolkarska kuchyna jedna hroza. A ział, nezmenilo sa doteraz takmer nic. Skolske jedalne neboli az take hrozne. Kedze som nechodila do družiny, nemusela som nikomu ukazovat tanier, ci som vsetko zjedla ako moji spoluziaci, co chodili do družiny. Zjedla som co mi chutilo, ostatok letěl.