Barny
Bonifac skratka Boni
To je čistý Beny 🙂
bernskému salašnému sa fakt hodí Bernie (my máme leonbergera a volá sa Leo)
@mamusa123456789 prečo by akože malo byť hneď z množiarne? My máme chovnú sučku NO a vôbec nepoužívame jej pôvodné meno, to má len zapísané v dokumentoch. Voláme ju po našom. Rovnako tak plno ľudí z nášho cvičáku.
@biankaaaa určite by sa autorka nepýtala na meno na MK, keby už meno psík mal a keby ho chceli volať po svojom, tak by mali meno dávno vybrané... Aspoň môj názor
@mamusa123456789 Ty co tu splietas? Nevies, ako to je a pises tu totalne bludy. Psik nebude zo ziadnej mnoziarne!!! A mimochodom, otazka znela inak.
.. ale zjavne ani z CHS, ani z utulku .. takze ..
@anonymanonym no a? Psik bude mat zjavne milujuci domovi. Teraz ho akoze treba dat utratit? 🤔
@simsalabim kde je dopyt je aj ponuka. Kupou takeho psa len dalej podporujem množenie. A kolotoc sa dalej toci.
Tu je škoda niečo písať...
@anonymanonym ja to vidim inak. Kupou ho zachranuje. Ale otazka sa tykala mena, nie mnoziarni. Mimochodom, nie kazdy psik mimo chs a utulku pochadza z mnoziarne.
@mamusa123456789 bože aká odborníčka 🤦♀️ len čierne alebo biele
@simsalabim mimochodom, ano pochadza, mnoziaren nemusi byt len o klietkach v pivnici. Chovatel = registrovany chov = CHS. Mnozitel = mnozi bez registracie chovu a zalozenia CHS, a pokojne to moze byt aj doma na gauci na jednej fene. A nazor, ze kupou ho zachranuje... holt.. asi ako napisala
@mamusa123456789 tu je skoda nieco pisat
@anonymanonym prepac, toto je fanatizmus. Moja kamaratka mala fenku z chs a chcela jej potomka. Nakryla ju psikom tiez chs. Jedno steniatko si nechala a ostatne rozdala znamym. Fenku potom kastrovala. V mojich ociach rozhodne nie je mnozitelka. Ale fanatik to vidi ako ty.
Tu fakt nemôže byť žiadna diskusia o psoch, či mačkách, aby sa tu nespomínali množiarne?! To je teraz moderné, neustále na to poukazovať? Autorka sa pýta na meno pre šteniatko! Nepýta sa na nič iné.
Ináč, čudujem sa, že tu ešte nikto nepísal, že by ho mali dať čím skôr vykastrovať. To je tiež ohromne populárne vypisovať pri každej podobnej téme. 🙄
Sunny
@simsalabim ak mala fenu z chs a nakryla ju bez uchovnenia tak minimalne porusila zmluvu a k tomu niet co dodat. A nazyvaj si to ako chces, mnozitel je pomenovanie, nemusi byt hanlive. Prajem pekny den, ja si idem uzit cas vonku, tak uz tu nebudem reagovat 🙂
@anonymanonym veru, radšej nebudem mat psa, keď nemám peniaze na to aby som mala psa s papiermi, my sme mali vždy len psíka s papiermi, nakoľko ocino mohol mať len takého a s manželom sme mali jedného z útulku a jedného s papiermi,momentálne sme necelý mesiac bez psíka a zvažujeme, ze si dáme chvíľku pauzu a kúpime zas, keď budu deti trosku vacsie
@mamusa123456789 my máme psa z igelitky ktorého niekto vyhodil so súrodencami do vody, aby sa utopili. Máš pravdu, asi som množiteľ keď nemám psa, za ktorého som si zaplatila v chovnej stanici alebo v útulku. 🤦♀️ Netreba byť slepý ako kôň s klapkami, svet je rozmanitejší ako si vy dve myslíte. 🙄
@lilope keby si čítala s porozumenim, tak si prečítaš, ze sme mali psíka z útulku, bol nájdený aj so svojím súrodencom priviazaný o strom v lese na kľaku vo veku približne 8 týždňov, takže tiež tam bol odsúdený na smrť a nebyť pani ktorá ich nasla, tak tam zamrznu, keďže to bolo koncom januára... Netvrdím, ze je niečo čierne alebo biele, ale jednoducho, keď ide niekto kúpiť psíka bez papierov, tak podporuje mnozitelov a je úplne jedno, ze ich množí doma na gauči, stále je to mnozitelov, akurát sučka ma lepší život ako tie, ich majú niekoľko v pivnici a nedávajú im poriadne jest a pit
@mamusa123456789 keby si čítala ty s porozumením na čo reagujem, ja som tvoje predošlé komentáre nečítala, reagovala som na tvoj posledný kde píšeš, že keď nemáš peniaze na psa s papiermi, tak si psa nezaobstaráš. Lebo pes bez nejakého papiera je asi len pes z množiarne, príspevok vyšsie od tvojej kokegyne anonymanonym, ešte aj keď ti ujde pes, tak si akože množiteľ 🤦♀️ nám pes neušiel, naopak sa k nášmu psovi cudzí pes prehrýzol cez plot a našťastie teda štenatá neboli, lebo obaja sú to kríženci a neviem čo by sme s nimi potom robili, ale asi aj vtedy by som bola množiteľ podľa anonyma. Obe máte obmedzené videnie v tejto problematike a vôbec, riešite niečo absolútne od veci danej témy, nechápem.
Ukáž mi vetu kde autorka napísala, že si toho psa ide kúpiť.
@lilope obsolutne nemám obmedzené videnie, ale ako som už písala, 1.treba čítať s porozumením 2. škoda tu niečo písať 😉
@mamusa123456789 Keď sa toľko oháňaš čítaním s porozumením (ja osobne som už na toto slovné spojenie priam alergická), tak si skús ešte raz a s porozumením prečítať názov diskusie a úvodný príspevok.
@h2 čítala som s porozumením a myslím, ze som reagovala správne, ze meno by šteniatko už malo mat
@mamusa123456789 Tie mená z chovných staníc si väčšina ľudí zmení, lebo často sú pre bežný život nepoužiteľné. Je logické, že každý si chce svojho psa pomenovať, ako sa jemu páči.
@mamusa123456789 mam psa z CHS, meno ma to, ktore dala chovatelka, lebo sa nam tiez pacilo, ale jeho surodenci a aj vela ostatnych z inych vrhov, maju mena take, ake sa pacia ich novym majitelom, aj ked v rodokmeni maju ine

@mamusa123456789 toto bude bazoš kennel