icon

Aké meno pre šteniatko?

15. aug 2023

Ahojte.😊Potrebujem poradiť. Aké meno by sa vám hodilo pre psíka tejto rasy? Je to on. Ďakujem.😊

Aké meno pre šteniatko?
mamusa123456789
17. aug 2023

@h2
@enya00 ja toto chápem, ale keby chceli dat psíkovi nejaké meno, tak sa na to nepýta autorka na koni... My sme to kedysi tiež pri jednej sučke urobili, ale to mala mamina dávno pred tým meno vybrané a odvtedy ma vždy ocino psíka od kamaráta s chovnej stanice a povie začiatočné písmeno a meno si vyberieme následne, keď sa psíky narodia, tak si ocino vyberie psíka a potom sa robia papiere, tetovania a všetko čo treba

h2
17. aug 2023

@mamusa123456789 Myslíš? Veď tu sa pýtajú mamičky aj na to, aké meno dať svojmu vlastnému dieťaťu. A to dokonca až príliš často, neprejde týždeň, aby tu nebola o tom diskusia.

enya00
17. aug 2023

@simsalabim kupou ho zachranuje?Ja som bola tiez hlupa, kupila som psika z bazosu .. ked mal 4 mesiace zacalo peklo, nemal vyvinute oblicky..kolotoc vysetreni, infuzii do brucha, lebo labky mal uz dopichane a tazko mu cez to aj tiekla infuzia..tri mesiace, sme bojovali ..boli dni, ked sme kazdy den chodili tri tyzdne 60km tam, 60km spat na infuziu , niekedy 2x do tyzdna, ako bolo treba...tak trpel chudacik moj a zaroven tak bojoval, clovek by ani nepovedal niekedy, ze mu nieco je..uz ked to nedaval, museli sme ho dat uspat ked mal 7 mesiacov…zachranila som ho kupou? nie, podporila som smrada, co potreboval iba zarobit a o dobro psov mu vobec neslo, trpel Hugo kvoli nemu a rodicia urcite tiez a aj surodenci..sprosta som bola poriadne aj ja…tak som ho lubila a nepomohla som mu..trpel, za nasu hlupost ..a pre toto, to nikdy neskonci, lebo vzdy sa najde hlupak, akym som bola aj ja, co kupi… dalsieho som hladala uz len z chovnej stanice-registrovanej

enya00
17. aug 2023

@mamusa123456789 vsak ja nie v zlom 😊 tiez som patrila k hlupakom, co mnozku podporili 😔

kristiii
17. aug 2023

@enya00 ale to vôbec nemusí byť o tom, odkiaľ psíka kúpiš. Mamin priateľ je chovateľ, cvičitel...psíkov má len s papiermi a všetkým čo treba a tiež mal fenku, s ktorou sa takmer od začiatku natrápil, čo sa zdravia týka a niečo po roku to nezvládla. A to dal za ňu veľa peňazí, o tom koľko investoval do zdravotnej starostlivosti ani nehovorím, ešte násobne viac. Bol to úžasný krásny výstavný psík, už na prvej súťaži vyhrala čo ani nečakal a žiaľ...

anonymanonym
17. aug 2023

@kristiii ani chovatelske stanice nevyrabaju stroje a nezarucuju 100% istotu 100%tne zdraveho psa. Ale kto sa v tom aspon trochu orientuje je mu jasne odkial a preco ma tu pravdepodobnost zdraveho psa xnasobne vyssiu.

lilope
17. aug 2023

@mamusa123456789 tvrdiť, že pokiaľ nie je to šteňa z chovnej stanice alebo z útulku, tak môže pochádzať len od množiteľa, pretože nijaký iný spôsob jeho pôvodu neberieš do úvahy, je obmedzené videnie.

kristiii
17. aug 2023

@anonymanonym a? Načo mi to píšeš? Ja nepíšem nič o pravdepodobnosti, len, že aj pri takých psikoch sa niečo podobné moze pritrafiť a výčitky v takom ani onakom prípade nikomu nepomôžu. Nikto normálny si nekupuje psa, aby ho do dvoch rokov pochoval.

mamusa123456789
17. aug 2023

@h2 myslím,keby dávali v pôrodnici dieťa rovno z menom, tak je tu polovicu menej diskusii, tak si myslím, ze keby jej dali šteniatko z menom tak sa nemusí pytat

mamusa123456789
Autor odpoveď zmazal
mamusa123456789
17. aug 2023

@enya00 na tému mnoziarni som sa kedysi bavila s veterinárkou a vravela, ze pravidelne rieši takéto psíky a majú veľa zdravotných problemov

enya00
18. aug 2023

@kristiii ved ja nevravim, ze nie, sle je tam vacsia istota, ze bude zdravy-aj ked samozrejmost to nie je, to mi je jasne..len z chs ma aspon prehliadky psik, vsetko co treba, kym niekto kasle na nejake vysetrenia a rodia sa chore jedince

simsalabim
18. aug 2023

@enya00 uz som to tu v podobnej diskusii pisala. Kamaratka kupovala psika Cavalier KIng Spaniela z chovnej stanice. Boli ho viac krat navstivit, aj ked ostatne steniatka uz boli u majitelov, len toto jedno ostavalo u mamy, drobne, ale ze ved dobehne. Az doma zistili chore srdiecko, psik zomrel, ked mal tusim 6 rokov. Takze tolko k chovnym staniciam a zarukam zdraveho psika....

A k tomuto pripadu - ked uz je psik na svete, urcite mu je lepsie umilujucej rodiny.

@mamusa123456789 a poslednykrat k tomu, ze keby ho mali z chs, mal by meno a nemuseli by sa pytat... mozno sa im to meno proste nepaci. Kamaratkin pes mal v papieroch meno Annapurna. Vrh mal totiz mena po pohoriach sveta. Meno sa im, pochopitelne, nepacilo a pouzivali ine.

mamusa123456789
18. aug 2023

@simsalabim to je tu fakt ako hrach o stenu hádzať

simsalabim
18. aug 2023

@mamusa123456789 presne taky pocit mam aj ja 🤷‍♀️ Proste navzajom nesuhlasime… Veci nie su iba cierne a biele, su tam otienky sivej. Toto treba akceptovat.

1mata
18. aug 2023

Hugo

senta_sofia
18. aug 2023

Nas prvy vlciak bol Nero a urcite by som skor vlciaka ako bernskeho salasnickeho, vlciaky sa doziju viac rokov

mamusa123456789
18. aug 2023

@simsalabim ale ty ich neakceptujes

simsalabim
18. aug 2023

@mamusa123456789 akoze neakceptujem? Uviedla som niekolko prikladov odtienov sivej - napr kamaratka, ci chcela strniatko svojej fenky (ziadna mnozitelja!) ci druha kamaratka, co v chs kupila chore steniatko (o com chs musela vediet!). To ty ich neakceptujes, lebo pes musi byt iba z chs 🤷‍♀️ Ale uz sa mi o tom absolutne nechce diskutovat.

mamusa123456789
18. aug 2023

@simsalabim koľko krát som napísala, ze keby chceli iné meno, tak tu nepíše autorka, aké mu majú dajú dat, lebo by ho už mali vybraté? Písala som aj, ze tiež sme menili meno psa, lebo sme ho mali dávno vybraté? Tak sa už nauč čítať... A inak, keby bolo stena s chovnej stanice myslím si, ze by nám to už dávno autorka ozrejmila...kto mlčí, ten svedčí 😉

lilope
18. aug 2023

@simsalabim nechaj tak, áno naozaj je to tu ako hrach na stenu hádzať, ale akurát tak s ňou. Sused má už druhého psa s papiermi a obom dal svoje meno. Rovnako aj brat dal svoje. A prečo by sa autorka nemohla opýtať na nejaké zaujímavé meno keď jej žiadne nenapadá? Asi je to príliš ťažké pochopiť, na to treba asi vysokú 🤔

mamusa123456789
18. aug 2023

@lilope tak si tu školu skus spraviť, možno pochopíš a keď nie, tak skus ešte jednu možno potom to pôjde... Ja som raz nepovedala, ze niečo čierne alebo biele dokonca som tu uviedla aj zopár príkladov... Takže končím s tou tu diskusiou a vypínam upozornenia

simsalabim
18. aug 2023

@mamusa123456789 posledny krat. Ak by som kupovala stena dajme tomu s papierovym menom Popocatepetl, nenecham mu ho. Vybrala by som ine a dovtedy by bolo bez mena. Lebo nejake meno sice na papieri je, ale nie je to meno, ktore s tym steniatkom stotoznujem. Pre mna je tym padom bez mena, kebo Popocatepetl odmietam. A aj pre autorku je ten psik bez mena, bez ohladu na jeho povod a mozne meno v papieroch. Ona nema meno vybrane, hlada inspiraciu. A nehnevaj sa, fakt je chore sa tu hrat na Sherlocka a papeza v jednom. Autorka sa pytala na meno pre tohto psika. Vysetrovat ju tu a moralizovat je scestne.

alexas56
18. aug 2023

jaaaaj..utulky budú stále preplnené, keď tu bude vládnuť táto mentalita...katastrofa. Hlavne, keď sa ide kupovať auto, televízor, telefón o tom bude človek aj pól roka študovať, ale keď sa ide kupovať živý tvor..stačí ísť na bazoš a kúpiť z prvej množky a potom obhajovať, že není z množky...keď nechcete vysnené plemeno adoptujte z útulku..

lilope
18. aug 2023

@alexas56 čo z témy, ,, aké meno pre šteniatko" si nepochopila?

autor
Autor odpoveď zmazal
alexas56
18. aug 2023

@lilope veď práve, že som pochopila všetko 🙂

lilope
19. aug 2023

@alexas56 keby si pochopila, poradila by si meno pre psa. Ten kto nepochopil, rozoberá nezmysly ako obyčajne na tejto platforme.

alexas56
19. aug 2023

@lilope ja som sa vyjadrila k menu už na začiatku, tento môj posledný názor bol smerovaný na komentáre vyššie. Nezmysly ? Ako pre koho..nech sa páči, choď sa pozrieť do útulku a potom píš že aké su to nezmysly

bulldog_mom
19. aug 2023

Charlie 🐶