Aké občerstvenie poskytujete robotníkom?
Ahojte baby, prosím poraďte, ako to dnes chodí, keď vám prídu robiť menšie práce domov, napr. vchodové dvere, meniť okná, robiť vstavané skrine, meniť sanitu a pod. Len jednu z tých vecí, čiže robota na 1 deň. Ponúknete len čaj, kávu alebo napr. aj chlebíčky? Alebo aj obed? Dávate paniaze navyše, napr 10 eur na chlapa? Alebo nič z toho, presná suma a žiadne občerstvenie? Ďakujem za názory.
No väčšina nechce, sú bud naučení raňajkovať za troch, na obed len nejaký sladký keks a po šichte sa zase riadne najedia alebo si dajú cez obed prestávku a idú na obed. A keby som robotník, robím to podobne, je hlavné zarobiť, nie aby niekto potom mi vyčítal, že ma choval, hoci možno jedlom čo nemusím a že veľa pýtam... A aj z druhej strany, v dome kopa bordelu, veci poprehadzované, starosti s prerábkou a úprimne, nechce sa mi ešte im variť a premýšľať čo variť a robiť nákupy a tak. Ja sama si v také dni varím rýchle jedlá alebo navarím na 2 dni. Kávu a nápoje im dám, zistím čo pijú a majú vždy kúpené v zásobe a poviem im, nech nevláčia z domu.
Manžel chodí takto "montovať" tak som sa ho spýtala 🙂 A povedal takto: najvďačnejší a pohostinný sú starší ľudia, ktorí majú najmenej. Tí, ktorí majú "veľa" sa správajú najhoršie. A nejde o občerstvenie, ale celkovo o komunikáciu, prístup k človeku.
Inak si muž všetko zabezpečuje sám (strava aj pitný režim).
Ďakujem za komentáre, aspoň viem, že väčšina ľudí nehostí obedom. Aj môj muž si ťukal na čelo, že to sa už nerobí. Lenže som videla, že nápoje aj slané hneď padli a robili rýchlo a dobre, nešli ani na obed, tak som im spravila aj chlebíčky plný tanier a veru zbaštili aj tie do poslednej omrvinky :D Som rada, že nepohrdli. Dúfam, že sa im u nás robilo dobre a určite ich budeme ešte kontaktovať v budúcnosti. Tak nech majú aj oni lepší dojem z nás ako zo zákazníka.
Teraz sa dá hocikde najesť aj objednať jedlo .oni predsa dostávajú zaplatené ... Kávu lebo vodu by som ponúkla alebo aj koláč ale jedlo nie veď majú obednú prestávku

Aspoň vodu, kávu alebo čaj by som im ponúkla, obed len keby to boli kamaráti. Nam keď chodia pomáhať tak robím komplet servis ale to sú kamaráti.Keď robili u susedov zakladovu dosku tak som urobila čaj a kávu aj robotníkom co tam boli. Bolo mi ich ľúto lebo bola zima a pršalo a veľmi sa potešili. Tak si myslím ze kava/čaj,voda nikoho nezabije a je to aj trosku slušnosti a najmä keď píšeš ze ste celý deň doma.