Poskytujete jedlo robotníkom počas práce?
Ak vám príde niekto niečo robiť - napr. aj na celý deň - myslím majstra/robotníka - platíte ho - dávate im aj nejaké jedlo? Myslím obed.
Alebo podľa toho, ako dlho sa zdržia?
Ďakujem za názory.
Napíšem to tu už x tý krát ale vždy som varila. A potešil sa aj majster ako vodár, elektrikár, a potešili sa aj strechári , oknári čo boli z firmy. Tí z firmy si ušetrili gastráče.
Nechceš- nevar.
Nie, ziadne jedlo.
@anonym_autor nie, v jednom pripade som urobila mrazene minit ked robili 4 hodiny
Ako ty chces. Urcite sa ale potesia, ak spravis hrniec gulasu, alebo kapustnice a naberies im. A nie je to ani take drahe, ani pracne.
Len rodine, alebo kamarátom - známym (aj keď sú platení). Random robotníkom, ktorých pred zakazkou nejak dobre nepoznám, určite nie.
Kávu, minerálku, to si vacsinou vždy dajú, jedlo nie.
My sme stavali takmer pred 20timi rokmi. A áno, ja som varila alebo sme im platili obedy v blízkej krčme, alebo som kúpila také hotové jedlá do mikrovlnky.
Bol mi robit sam chlap omietku do detskej izby a varila som mu. Keby mi to robila firma a platila by som dvojnásobok toho, čo som zaplatila tomuto chlapíkovi, tak by som nevarila.
Je to iba na tvojom zvazeni.
Kamarat tiez majstruje, ked mu niekde navaria, je rad samozrejme, ale ked nie, nestazuje sa, ide sa niekam najest alebo si nieco kupi.
Ano Bratislava, dosli robit od 7-16 robili, dostali kavu sladke, pitie a na obed pizzu.
Kava, voda/napoj je pre mna automatika aj pre odcitacov vodomeru co to urobia za 3 min..
Nie, nikdy....mali vždy riadnu obedňajšiu prestávku odišli a po obede došli naspäť. Aj murári, tesari aj pokryvači aj keď sa izolácia robila
Ked nám menili okná ( 2 dni )som robotnikom uvarila komplet obed...nerobilo mi to žiadny problem.
Teplé nápoje,nealko ponúknem vždy,keď mám napečené náhodou tiež ponúknem
Ano, vzdy sme varilk bud Gulas, segedin atd. Je to slusnost.
@anonym_autor občas pri porovnaní mojej vysoko špecializovanej prace a jej cene za hodinu a praci chlapa ktorý ťahá omietky by som očakávala že mi obed navarí resp zaplatí pán majster.
Nie,nevarila. Dostávajú zaplatené za prácu. A od zamestnávateľa majú dostať príspevok na stravu. Jedlo si buď doniesli,alebo sa išli najesť alebo si objednali napr. pizzu.
Kávu a čaj som ponúkla, často ani to nechceli.
Zalezi kto, co. Zvycajne nie. 90% pracantov si donieslo bednu s kanvicou, pitir, jedlo a jedna partia aj mikrivlnku😂 parkrat sa mi podarilo navarit, v dosahu maju u nas aj restiku... nezvykneme pri majstroch vysedavat.
Ja kavu, caj, domaci kolacik/keksik. Moja mami ked ma murara, vari aj obed.
Samozrejme. Chlapi čo robili strechu jest nechceli ale kavu a koláč dostali. Neviem si predstaviť že by to bolo inak. U nás to máme zaužívané takto
ano, mne to problem nerobilo. aj som pokecala s nimi. Ale nebrali to ako samozrejmost. Ja som proste chcel a mne to nevadilo...
Ja som im nachystala viackrat chlebicky a kolac a ani sa toho nedotkli 🙄 stacili im cigarety a kava
absolútne nie. pred 2 týždňami nám menili okná od 7 do 16, pitie mali vlastné, obed doniesol ich šéf 🤷 náhodou som mala voľno tak som sa tam hojadala na hojdačke ale inak by som dala kľúče a čau.... neviem si predstaviť že by som im vyvárala obed alebo vypekala koláč 😀 a to ani keby som to bežne robila doma 😁
@anonym_autor nikdy som nevarila a to sme mali rozne partie. Nasi ked stavali, tak moja mama ako sibnuta vyvarala a ja som si povedala, ze mne tiez nikto v praci obed nevari a nebudem to tak robit. Iba pred nedávnom jediny raz som to porušila, ked sme potrebovali surne nieco dorobit a boli uzasni a prisli v nedelu. Nedelu beriem, ze to si ma kazdy oddychnut. Tak ako som robila obed našim, tak som pridala na dve porcie.
Ano, vzdy sme varilk bud Gulas, segedin atd. Je to slusnost.
@anonym_d64a85 prosím ťa aká slušnosť? Platím za prácu.
Rodina a kamosi to je ine pohostis……ale….Ked si si pred xyz rokmi volala robotnikov v ich volnom case na fusku, ci taku akoze firmu partiu, tak jasne si ich ponukla….dnes vacsinou vsetko ti robia firmy a tie maju zamestnavatelov a oni ich maju v pracovnej dobe zivit…cize voda atd ano ok…vyvarat nie…..kedy tieto vidlacke a socikovske praktiky uz u nas skoncia

Nie, platim ho za pracu. Majstri si vzdy doniesli, alebo sli na obed. Ani by mi nenapadlo vyvarat cudziemu chlapovi. Kedysi boli majstrami otec brat bratranec ked si chodili navzajom pomahat stavat ci rekonstruovat, tak im zeny aj varili. Takto to dnes uz nefunguje. Este keby mi mal prist majster - dobry kamarat, je to ine, ale aj toho by som sa urcite predom opytala ci si da obed s nami, alebo ho ma zabezpeceny.
Samozrejme ze ponuknem kavu ci obcerstvenie, to tak prirodzene, ak sa doma obchadzame, ale nie, nestravujem cudzich ludi, nevidim na to dovod.