icon

Aké prvé auto?

25. nov 2022

Pekný deň, vodičák mám 3 roky, ale jazdila som len mesiac po skúskach a teraz mam strach väčší ako predtym 🙈. Ale auto potrebujem, takže sa musim prekonať. Chcem si kúpiť auto, ale mám dilemu či ísť do vačšieho alebo menšieho auta. Priateľ je za to aby som mala väčšie auto je to vraj bezpečnejšie. Iné známe zas, že radšej malé auto na začiatok kvôli parkovaniu. aké máte skúsenosti tie, ktoré už jazdíte? chcem názor iných, lebo v tomto niesom naklonena ani jednej strane :D. Aj rady ako prekonat strach na začiatku potešia 🙂. ďakujem

jana_eyre_2
26. nov 2022

@karolina196 no tak ak chces príklad známej s manuálom, tiez si o sebe myslí ako rýchlo a úžasne jazdí, na každého sa lepí, obieha keď to nie je vhodne, pred školou si mysli že môže zastaviť kdekolvek a akokoľvek.. ako vravím, nevypovedá to nič o tom či má ruku na ručnej prevodovke, alebo má zaradené D..

karolina196
26. nov 2022

@jana_eyre_2 No to isto nie.Tak ona je potom bezočiva celkovo,ja mam na takych soferov tiez nervy.A na to lepenie moze raz doplatit.Lepit sa moze iba tesne pred obiehanim.

lucka2019
26. nov 2022

prekonat strach pomohla az prax, prve som si kupila fabiu, pretoze na tej som sa aj ucila v autoskole

zoeeoz
26. nov 2022

Naucis sa v kazdom 🙂

penelope2066
26. nov 2022

Ja som určite za väčšie auto,bez automatu.

vevesh
26. nov 2022

@karolina196 ako u nas v nemecku v autoskolach ani manual nie je🙈🙈🙈ja som s tym mala problem pri kondicnych jazdach, lebo som chcela manual .....a nikde nic. Na sk mala autoskola na 10 manaulnych jeden automat🤪 okej, chcela som vyskusat z par jazd raz ten automat, ale automat mali pokazeny, lebo ze kazdy chce len na nom jazdit, takze len manual mozem rekondicne robit. Okej, super....a ked sme kupovali auto pre mna,tak len automaty boli😀takze suma sumarum, jazdim na automate. A ak sa nam aj pokazilo auto, pozicovna takisto nikdy nemala manual pozicat, vzdy len automat- cize k manualu sa podla mna uz az tak lahko nedostane, kedze stale viac prevlada na trhu automat a starsie auta s manualmi vyraduju kvoli technickemu stavu....jedine ze by isla do afriky, kde neexistuje stk a jazdia na 70rocnych vozidlach, cize manualoch...

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
26. nov 2022

@artificiallife preboha to bolo obrazne povedané 🤦‍♀️ chápem že čítanie s porozumením dnes robí problém stále viacerým ľuďom, ale prosím nerob si hanbu že to dávaš všetkým naokolo vedieť.. a ešte ma chces uraziť, skôr si ma rozosmial..
Nepísala som totiž o sebe, to je len taka mala pomôcka.. 😏

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
artificiallife
Odpoveď bola odstránená
artificiallife
Odpoveď bola odstránená
artificiallife
Odpoveď bola odstránená
kiki234
26. nov 2022

Urcite vacsie, jednak sa naucis hbed soferovat s vacsim a nebudes mat potom problem. Ja mam combi a som spokojna, aj ked s detmi ideme niekam je to super. Kup si znacku, pri ktorej ta nezrujnuju naklady na nahradne diely a servis.

jana_eyre_2
26. nov 2022

@artificiallife ešte že nás sem prišiel zachrániť taký múdry a vzdelaný muž čo vie všetko 🤪 si skoro ako s tým peracnikom..

acsa
26. nov 2022

Odparucam kupit auto s automatickou prevodovkou,mne to veľmi uľahčilo jazdu autom

sense
26. nov 2022

Moje prvé auto bolo Peugeot 207, teraz mam ďalšie malé len VW Polo automat , mne stačí keďže mame aj bmw. Všetky ti rádia senzory a kamery, kameru mam aj ja na malom aute aj parkovacie senzory a mam to vypnuté lezie mi to na nervy, par kujem ako za starých čias.
Môj názor je čím viac majú ľudia v aute vymoženosti tým viac sa na ne spoliehajú a tým menej dávajú pozor, lebo veď auto zapipa, pribrzditi, z rýchly atd

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
mimikas
26. nov 2022

@artificiallife lenže to je aj o výrobcoch. Minulý rok sme kupovali nové auto, pokiaľ som ho chcela v takej výbave ako som si vybrala, manuál nebol v ponuke. Manuál bol v ponuke len v najnižšej výbave, keď som chcela vyššiu výbavu, každý predajca mal v ponuke len automat. Pričom ja som doslova chcela manuál, nakoniec som sa rozhodla kôli výbave ísť do automatu.

jana_eyre_2
26. nov 2022

@artificiallife ešte pridaj aby bolo vidno kto traposi 🤣🤣
Tvoje argumenty sú ako z predškolskej triedy..

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
artificiallife
Odpoveď bola odstránená
zazalienka
26. nov 2022

Mám odjazdene aj manuál aj automat.. a za tých 27 rokov vcelku dosť .. začínala som s Peugeot 205, potom Ford FOCUS, Opel Astra Combi. Kupovali sme potom Seat Altea Xl, to ešte máme a na jar pribudla Kia Sportage.. je to môj láska, ale pre mňa do mesta veľké auto, do centra chodím zásadne na Seate lebo mám pocit že sa nezmestil s Kiou.. ale to je len o pocite, ešte sme sa tak dôverne neskamosili .. všetky autá manuál, mne je automat nudný, neuzijem si jazdu ( automaty mal otec, veľa som jazdila a pocit nula) .. ja odporúčam taký nejaký zlatý stred, benzín, dieselové motory pomaly idú do zabudnutia.. niečo šikovné, nie extra veľké, vidím to na sebe .. ja Kiu ovládam už celkom dobre ale do podzemnej garáže napríklad nemám odvahu.. muž sa mi furt smeje, pritom je šírkou aj dĺžkou identická ako Seat .. Za mňa tá Altea Xl je jedno z najlepších a najspoľahlivejšich áut.. má 7 rokov, za ten čas jedna väčšia oprava v záruke, inak len bežný servis . Nechali sme si ho , aj keď pôvodný plán bol predať .. ešte má nesklamalo auticko moje.. ale teda naozaj odporúčam aj ja kondičné jazdy, prípadne chodiť s niekým z rodiny jazdiť.. ja keď som začínala, na mňa mal zlaté nervy môj brat..

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
26. nov 2022

@artificiallife a stále sa snažis a snažíš... Ono je to smutné keď sem príde niekto čo si chce zvýšiť ego a nedarí sa mu že? Profil si vie pozrieť každý, ale čítať s porozumením a dokonca priznať chybu že niečo nepochopil spravne každý nevie.. ja by som ti aj poradila, že skús sústredené prečítať moje komentáre, ale verím že to už je na teba veľa.. proste a jednoducho stále sliapes vedľa s tými tvojimi prizemnymi urazkami.. pekný deň..

jana_eyre_2
26. nov 2022

@artificiallife a mimochodom, ja som sa tu do nikoho nenavazala, normálne som si tu písala s babami, nikto sa podľa mňa neurazil ani na mňa ani ja na nich.. s každou čo sme si tu napísali svoje skusenosti som nemala dojem že sú dotknuté ani že má urážajú ako ty..

vevesh
26. nov 2022

@artificiallife v nemecku je momentalny podiel na trhu 70-30% automat vs. Manual. A v tomto su zaratane sprintery a sportiaky, ktore su hlavne na manual robene. Takze v dnesnej dobe v nemecku je naozaj manual velmi zriedkavy. A tendencia je manual takmer uplne vyradit. Na sk sa to derie tiez, kedze vela aut je odoberanych so zapadnej eu. Sorry, ale ja v okoli nepoznam osobu, ktora ma na manual auto (aj starsie modely aut), ak to nie je historicky kusok. A to ma kazdy minimalne 2-3 pred domom.

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
26. nov 2022

@artificiallife vypovedas akurát tak o sebe.. 😏

artificiallife
Odpoveď bola odstránená
simoneta12345
26. nov 2022

Prosím, hlavne sa nenechaj odradiť nikým iným od šoférovania na automate. Manuálna prevodovka je zbytočnosť, prežitok, ktorého sa nevedia vzdať len Európania. Určite jazdi na automate, kde sa budeš krásne sústrediť na cestu, seba, jazdu a autíčko - a nie to, kedy zas preradiť, či mi to skape v kopci, či naštartujem, alebo ma nehodí do zákruty. Ak chcú ľudia v tvojom okolí manuály - nech sa páči. Toto je Tvoj život, tvoja bezpečnosť a tvoja duševná pohoda. Ja som si kúpila po vodičáku Thaliu, je to taký poloautomat - hoci stále manuálna prevodovka, ale perfektne sprevodovaná, našťastie tam netrebalo neustále radiť ako na nových autách - do kopca na trojke, na štvorke mi neskapala keď som zabudla preradiť v 20 km za hodinu, hrozne mi pomáhala. Tieto nové auta manuály - čo je do šlaktrafenia, do toho by som rozhodne nešla. Hoci kolóny sú stále ,,moje nervy". . . .A začni na začiatok jazdiť s niekým - so sestrou, mamou, ocom, hocikto nech je pri tebe, alebo partner a pekne ti uvoľní napätie a atmosféru za volantom a pôjde to samo. Držím palce ♥