icon

Aké sandále a kabelku k šatám na svadbu?

zuzanaokasova
12. máj 2022

Dievčatá 11.6. ideme na svadbu, akú farbu zvoliť sandále a kabelku? Ďakujem

Aké sandále a kabelku k šatám na svadbu?Aké sandále a kabelku k šatám na svadbu?
alanko20
13. máj 2022

Pozerala som tvoj profil, a preco si neobujes tie sandale, co mas na fotke k minulorocnej svadbe?

luccija
13. máj 2022

@zuzanaokasova len nie čierne topánky, ale púdrové, bledo ružové...akú budeš mať kabelku či ešte tiež len hľadáš podľa topánok?

marcelik88
13. máj 2022

Priklonila by som sa bud k niecomu striebornemu alebo by som kludne sla do nude farby. Podla mna by to s tou modrou vyzeralo velmi dobre

matildam
13. máj 2022

@zuzanaokasova Šaty sú skvelé, dala by som strieborné lodičky, v teplom počasí pokojne aj s otvorenou špičkou... a striebornú kabelku🙂 moja mamina mala takúto kombináciu (aj s tými lodičkami s otvor.špičkou) na jednej svadbe a vyzeralo to krásne a slušne.

beronsche
13. máj 2022

@1ryba sandalky ako plesova obuv? Mozno na "plese" poziarnikov v obecnom kulturnom dome.. 😉
Ano, vela zien to nosi tak, ako @ninusa221 (inak krasne sandalky) , ale podla etikety to veru nie je ani nahodou, presne ako pise @kornelies ..

@zuzanaokasova a chlapi co maju povedat? Teplo - neteplo nosia na spol. udalost koselu s dlhym rukavom, kravatu (pevne verim, ze je typkov v koseli s kratkym rukavom do obleku coraz menej, lebo toto je uz iny trapas), sako, dlhe nohavice, uzatvorene topanky.
Lodicky nie su snehule, neroztopis sa .. 🙂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
luccija
13. máj 2022

@zuzanaokasova neviem prečo, ale tiež si myslím, že strieborné by bolo ako päsť na oko.Ja by som si dala bledunko ružové.Ty si tmavá šaty tmavé rozbila by som to niečim jemnym

beronsche
13. máj 2022

@1ryba k formalnemu obleceniu, ake sa na ples nosi, patria lodicky. Ci tvrdis, ze nie?

elementissa
13. máj 2022

Áno, etiketa hovorí... Bohužiaľ, Slováci vo všeobecnosti nie sú veľmi spolocensky vzdelaní, takže sa obliekajú hocijako hocikam. etiketa napríklad hovorí aj to, že ak je svadba potiahnutá až do noci, je to večerná udalosť a teda dámy majú mať dlhé spoločenské šaty a topánky s uzavretou špičkou. Páni majú mať obleky v tmavých farbách. Ak je svadba iba spojená s obedom- takže jednoduchá svadba na úrade, doobeda a potom iba posedenie pri obede, tak dámy majú mať oblečené male čierne, nohavicový kostým alebo elegantné kokteilove šaty. Páni by mali mať oblek v svetlej farbe (béžový, svetlý hnedý, svetlý sivý). Ale akákoľvek etiketa sa už pekne dávno nedodržiava. Možno z ignorancie, možno z nevedomosti. Ja s mužom sme kultúrne osoby a existuje etiketa aj do divadla- podľa toho, či sú to veľké alebo malé formy. Ale keď ti vedia prísť ľudia do SND na operu v rifliach a svetri po babke - pričom etiketa jasne hovorí - dlhé tmavé šaty pre ženu a pre muža frak alebo tmavý oblek, tak nie je o čom. Na tie svadby sa ľudia aspoň vyparádia, nech sú pekní. Ale na etiketu už dávno nikto nehľadí. Ani pri obliekaní, ani pri stolovaní, ani pri vyrábaní zasadacich poriadkov, proste nikde. Etiketa síce nepustí- ak sa jej držíš. Ale ak sa jej nedržíš, tak nevieš, že nepustí. Etiketa totiž nie je blesk z jasného neba, čo by ťa zošokoval, keď vyjdeš nevhodne oblečená. Kto by mal záujem sa dozvedieť, čo to vlastne je, môže si pozrieť seriál o etikete od Ladislava Špaceka- staré,ale dobre vysvetlené a zasa, etiketa sa nejako extrémne odvtedy nezmenila.

@autorka- čierne by som si nedávala, strieborné alebo nude by boli podľa mňa ok 🙂 vo farbe šiat by som tiež nevolila, lebo to potom celé splynie, netreba byť zase úplne jednofarebný. Ale určite nie otvorenú špicu. A nie kvôli etikete, ale preto, že je to ozaj negustiózne, ešte keď si ich obujes, tak ok, ale v lete ti nohy opuchnú, budeš jesť, piť, tancovať a potom tie navreté prsty v sandáloch ..no mňamka

beronsche
13. máj 2022

@elementissa ach, ano, divadlo je kapitola sama o sebe.. Najdes tam aj ludi, co si zrejme len odskocili na predstavenie z prechadzky po meste.. Vrcholom, co som videla, bol typek v sportovom obleceni so siltovkou..

ninusa221
13. máj 2022

@zuzanaokasova v ccc minuly rok ale skoro take iste maju teraz za 21€ https://www.bonprix.sk/style/sandale-2150565876...

ninusa221
13. máj 2022

@zuzanaokasova nepočuvaj ostatne ženy ktore tvrdia že mas mať uzavretú špičku ked je von 30 stupnov. Tiež sme boli na svadbe v lete a teda mala som take pudrové šaty v kostole padnuté bez ramienok okolo krku zaviazané. Každy jeden chlap mal krátku košeľu, dokonca jeden sa potom aj prezliekol a dal si riflove kraťasy. A čo sa tyka topánok mne sa praveže nehodia na svadbu v lete lodičky… daj si sandalky

beronsche
13. máj 2022

@ninusa221 "dufam", ze mali s tymi koseliami s kratkymi rukavmi aj kravaty.. 😐

ninusa221
13. máj 2022

@beronsche motyliky akože čo sa maju uvariť?

beronsche
13. máj 2022

@ninusa221 fuuu este horsie.. motylik + kosela s kratkym rukavom je naozaj uplna katastrofa, ciste modne faux pas, prepac..
Ale tak, kazdy podla vlastneho uvazenia..

ninusa221
13. máj 2022

@beronsche a čo si ty daka módna návrhárka? Daj ai v lete rolak a hrubé sako a postáv sa len na balkon potom asi zistíš

simca06022011
13. máj 2022

Čierne

beronsche
13. máj 2022

@ninusa221 co si vztahovacna? pisem, ze kazdy podla uvazenia.. 😉 Len je potrebne ratat, ze akcia zvycajne vyvola reakciu..
Niekomu sa zda v pohode sa prezliect na svadbe do riflovych kratasov, niekto vydrzi v lodickach a obleku.. Kazdy sme iny.. 😉

1ryba
Odpoveď bola odstránená
elementissa
13. máj 2022

@beronsche úplne zbytočne derieš klávesnicu. Ako hovorím, nejakú etiketu má 95% ľudí hlboko v paži :D

makova333
13. máj 2022

K tymto satam sa sandale absolutne nehodia (odhliadnuc od etikety, ktora naozaj hovori, ze na taketo spolocenske udalosti by mali byt silonka a uzavreta spicka). K tymto satam jednoznacne silonky (nech je telo akekolvek, ale na oficialnu cast musia byt) a za mna pudrove, jemnucko ruzove alebo lila lodicky s uzavretou spickou a listovu kabelku v rovnakej farbe.

76california
13. máj 2022

Kazdy ma predsa na vyber, Boh nam dal slobodnu vôlu 😉

Tiez sa priklanam k nazoru, ze urcite uzavreta spicka topanok, satky su krásne, tak to nepokaz sandalami...ved ked uz bude zabava v plnom prude a budu zienky tancovat bosé, tak si zober aj balerínky potom 😉

76california
13. máj 2022

@elementissa kebyže len etiketu...pojem demokracia si ľudia vysvetlujú:

demokracia = žiadne pravidlá 😀😅

ukulela
13. máj 2022

ja len k etikete - ak by to bola svadba na zamku v nobl style, alebo v divadelnej restike, alebo tak, tak vtedy stoji za to riesit etiketu. Ale ked je svadba v zahradnej restike alebo obyc sale, alebo v nejakej kolibe(myslim restike v style koliby) tak riesit etiketu v takomto priestore je zbytocne. Deti sa tam budu valat a nahanat po parkete, alebo aj von po trave a mozno sa bude na terase grilovat atd. ine je nobls svadba pre VIP, ine rodinna svadba. Inac, jasmina mala teraz mna drobovej svadbe tiez sandale ....
@76california vidis - na jednej strane poziadavka na etiketu a uzavreta spicka, ale potom prizname, ze vsak aj tak budu zeny na boso 🙂

bilancia
13. máj 2022

ja by som dala strieborne sandale a ciernu kabelku listovu so striebornymi kovovymi prvkami

mamamasama
13. máj 2022

@zuzanaokasova tak ja by som sa hanbila ísť s otvorenou špičkou na spoločenskú udalosť. Aj keby bolo 45 stupňov. Ale to je mojou prácou. Profesionálna deformácia.

mamamasama
13. máj 2022

@elementissa
@beronsche dievčatá...škoda vysvetľovať... Aspoň viem, kto sa pohybuje v akých kruhoch ;)

zuzanaokasova
autor
13. máj 2022

@1ryba
@fineta ďakujem dievčatá

zuzanaokasova
autor
13. máj 2022

@luccija áno, zatiaľ hľadám podľa topánok. Ja ozaj doma nič také nemám... na minuloročnú svadbu som si kúpila sandále a kabelku

zuzanaokasova
autor
13. máj 2022

@alanko20 myslíš, že by to k tomu išlo?