Aké ste boli v 20tke?
Ahojte,
chcela by som sa opýtať, či máte nejaké pribehy, kt. Vám ostali v mysli z čias keď ste boli ešte takpovediac "deti".
Vychádzam z príbehu jednej slečny, kt. v 19 par mesiacov randila so 40rocnym. A az roky neskôr si uvedomila, že ju v skutocnosti bral ako naivné dieťa, manipuloval s vedel proste vzdy co kedy povedať. Rozisli sa a ona to spomenula pred cca 30 rocnou zenou a tá na to "Teraz si sklamaná z rozchodu, ale ani nevies ako budeš o par rokov vďačná."
Mate aj vy niečo také z minulosti, na co ked si spätne pozriete, tak sa zhrozite alebo pousmejete, že jake ste boli naivné? Pocuvli by ste radu starsich zien v takom veku alebo by ste si mysleli, že ste dostatočne zrelé sa na situaciu pozrieť sami? Alebo sa kľudne len pochváľte pokrokom oproti vášmu ja s pred pár rokov. Rada si precitam vase pribehy. 😇
@annamarin ja som bola s kamaratkou pracovat jedno leto v USA. Bolo to po prvom rocniku VS, mali sme obe 19. Niekedy, ked v noci nemozem spat, rozmyslam nad tym, ake sme boli sproste, a kolko stastia sme mali. Bolo to davno, o internete v mobile sa ani nechyrovalo, volania v zahranici boli drahe, a moj mobil tam ani nefungoval. Nam to vobec nevadilo, bez telefonu sme chodili kde kade, s cudzimi pofidernymi ludmi na rozne pofiderne miesta. Vtedy bol svet gombicka, teraz ked si spomeniem, co vsetko sa mohlo stat. Cudujem sa, ze sme to v zdravi prezili.
Ja si 3/4 vobec nepamatam. To bez srandy. Neviem. A ked si na daco matne spomeniem zvycajne neviem co tomu predchadzalo a co bolo potom
Hah. V tomto veku sa asi robia velke nezmyselne rozhodnutia,ze? xD Rozisla som sa cez leto s vtedajsim priatelom a zbytocne sa k nemu po lete vratila...Blizsie info si radsej necham pre seba. ;)
@michaela_murinova Jou ja mam takú príhodu. Len sme šli štyria a vazne sme narafali. No nejak este asi stale nie som v tom veku, zeby som to brala nejak drasticky. 😄
Och. Keby som to mala opisovať tak len ako anonym 🤣. Teraz mám mega nudný život 😭
Jemine ja som bola hlupa hus..ale boli to naj roky..tiez dakujem Bohu,ze som to v zdravi prezila 😄
Keď som mala 20rokov plakala som za svojou veľkou láskou čo ma opustil.. mala som kamaráta s výhodami.. chodili sme spolu do kina, previesť sa autom, trávili sme.spolu skoro všetok voľný cas... spolu sme "plakali" nad sklamaním.z lásky.. bola som šiši, a riešila som stále.pubertacky život.. zmaturovala.som.
Našla si prácu a ďalej stretávala s kamarátom.. až keď mi zomrela mama môj život sa totálne obrátil na ruby... Zrazu som žila sama, zrazu som musela na všetko dospelácke prist.. zrazu sa mi zrútil celý svet.. kamarát primne stal a ja som sa asi aj vďaka tomu zamilovala.. vďaka nemu som to zvládla, lebo on tiež stratil otca a tak vedel... Ale odišiel zo Slovenska a ja som bola zrazu ostala úplne sama ako prst.. len práca a domov.. ťažké obdobie, ak nie najťažšie čo som.zatial zažila.. premna bolo 20rokov zlomových....
Normálne som sa na chvíľu zasnívala. Ale dúfam, že moja dcéra bude mať viac rozumu ako som mala ja, alebo aspoň toľko šťastia 😅
@annamarin ked som mala 20 uzivala som si svojho 3 mesacneho syna, uzasneho manzela a nelutujem teraz mam 47 nic by som na svojom zivote nezmenila okrem smutnychchvil, ktore by som najradsej vymazala mam krasnu velku rodinu 5 deti a dom stastna a spokojna
V 19tke som odisla byvat na internat, v 20tke som nechala skolu, zacala som pracovat a s frajerom sme sli do podnajmu. V 21tke som sa vratila spat do skoly, s dotycnym frajerom sme byvali na private a sme spolu doteraz 🙂
Bolo to super obdobie, vyskusala som si aj studentsky zivot, aj pracovny zivot, bola som relativne samostatna.. cestovali sme, chodili sme na rockove koncerty a paradne sme si uzivali. Nikdy sme sa vsak nespravali ako odtrhnuti z retaze a vzdy sme mali aspon kusok racia, takze moji rodicia sa nemuseli o mna bat.
teraz mám 21 a o pár hodín sa vydávam.. snažím sa tu odreagovať, lebo mám stres. Nemenila by som nič okrem toho, že málo volám mojim rodičom (bývam od nich 200km) a že som pár mesiacov bývala s frajerom (z dlhodobého hľadiska to vnímam ako krok nesprávnym smerom). Inak som na VŠ, bola som aj na intráku, aj na byte sama, aj s frajerom.. mám dobrú robotu. Dúfam, že keď sa o 20 rokov pozriem späť, tak si poviem, že som sa zachovala správne, že všetok čas, ktorý investujem do vzťahov, ktoré mám, bol dobre investovaný. A že všetko, čomu som prikladala význam, bolo dôležité.
tak toho by sa naslo. ale tak to je, ked clovek dospieva, rastie uci sa cely zivot. pridu lekcie ktore si zapamatame, a ktore pochopime az s odstupom casu, co nam tym chcel basnik povedat.
@annamarin študovala som ekonómiu na univerzite. Bola som najlepšia v ročníku. Pomáhala som ostatným pochopiť účtovníctvo. Ale cez leto prišla choroba a bola som, ako malé bábo. Nič som nevedela urobiť , fakt nič. Zabudla som všetko, čo som dovtedy naučila. Účtovníctvo už nejde, ale píšem knihy, básne.

Keď som mala 20 myslela som si že všetko zvládnem sama odišla som frajerka na 2 roky do prahy :D nevazila som si vzťahy, rodinu chcela som mať pokoj byt ďaleko. Teraz mám 30, žijeme s manželom naspäť na SR blizko rodiny a som vďačná zato aký máme s rodičmi po rokoch dobry vzťah a som rada keď kedykoľvek prídu pozrieť vnúčatá…. Musela som dozrieť bola som decko