Aké sú podmienky pre nových podnájomníkov na Slovensku?
Dobrý deň. Chcem sa opýtať žien, ktoré majú skúsenosť s prenájmom bytu.
Pracujeme s mužom v zahraničí, ale čoskoro sa vraciame na Slovensko. Na Slovensku by sme mohli bývať u rodičoch, ale v tom okolí sú minimálne pracovné možnosti. Preto by sme chceli ísť pracovať niekde na západ.
Moja otázka znie:
Aké sú podmienky, aby sme si mohli nájsť s mužom podnájom? Nakoľko po príchode na SK budeme s mužom bez práce, (budeme žiadať o podporu v nezamestnanosti) je možne nejako získať byt s tým, že by sme si hľadali aj prácu na západe?
Bola niektorá z vás v takej situácií, že ste sa rozhodli presťahovať za prácou na opačnú stranu Slovenska s tým, že tam nikoho nemáte a vlastne ani prácu ani bývanie? Ako ste túto situáciu riešili?
Neviem totiž ako to na Slovensku s prenájmom bytu funguje, keďže som nikdy nebola v tejto situácii. Mám skúsenosť len s podnájmom v zahraničí, len tam to bolo iné, pretože sme mali prácu. Je možné len zaplatiť nájom+ depozit s tým, že nemám prácu ale akonáhle by som mala byt prenajatý, nasťahujem sa a prácu si budem hľadať už na mieste? Predsalen neviem si predstaviť hľadať tam najprv prácu a nemať kde bývať.
Bola by som rada ak by sa vyjadrili aj majiteľky bytov ktoré dávajú do prenájmu byt a aké majú podmienky na podnájomníkov.
**Ešte dodám, že sme mladí pár, nemáme ani deti a ani zvieratá.
Ďakujem vám za odpovede
Ja prenajimam tiez len pracujucim. Oklamat ma mozu, to sa ale lahko zisti skor ci neskor. Chcem mat ako taku istotu ze budu platit nacas.
@mirola verim, ze si nemyslela 1600 mesacne na dvojizbovy byt. Aj tie najluxusnejsie stoja v centre mesta daleko menej ako 1600, avsak neviem preco by dvaja mladi ludia mali chciet ist do centra na najdrahsie byty. I ked.. aj tam sa da najst fajn byt okolo 1000 eur. V inych lokalitach kludne blizko centra najdu dobry 2izbak vklude za 800 eur. Neviem kde si prisla na tuto sumu, jedine ako najom+depozit…. Ktory sa pri odchode vracia
1.prenajimem byť 2. Boli sem v situácii že sme sa zo SR presťahovali úplne mimo do podnájmu do CZ
1. Naši podnájom noci nemali ani nemajú (možno teraz trošku)stabilný príjem. Vedeli sme o Tom,lebo od začiatku s bavíme na rovinu. No mladí a chceli žiť spolu,že platiť nebude problém. A nikdy ani nebol. Komunikujeme a vedia že ak by bol akýkoľvek problém môžu sa n anas obrátiť
2. Bolo to peklo🤣ale utuzilo nás to a dnes sme tu maximálne samostatní,vieme sa rozhodnúť v malých aj veľkých veciach a držíme spolu. Všetko uvidíš až z odstupom času.
Držím palce
@veronicka88 prepac ale napr. ja som absolutne nepochopila co pises
@mirola ano ano, tak je to veru. Kolkokrat musia este realitke platit 1mesacny najom ako proviziu
@liv1 chcela som tým povedať že som zažila obe situácie na ktoré sa pýta autorka prispevku
@veronicka88 čo konkrétne máte na mysli v druhom bode, že uvidím všetko s odstupom času? Nerozumiem celkom tomu bodu.. máte na mysli môj vzťah alebo čo? lebo nič iné mi nenapadá čo by ste tým chceli povedať 😂
@liv1 a to si niekto hľadá nájom s tým, že ho nebude platiť? Alebo ako? 😂 Lebo mi to hlava neberie, prečo chce mať niekto v byte niekoho s prácou a mať istotu, že bude platiť.. veď sa určite stáva, že sú aj pracujúci ktorí neplatia 🤔
@miminka4321 by si sa cudovala, aki vedia byt ludia vychcani. Navyse aj povolanie dost napovie. My sme raz prenajali byvalemu kolegovi a ten odisiel bez platenia.. Clovek proste musi urobit max ked sa chce vyhnut takymto situaciam i ked aj tak nema vzdy istotu. Ja davno ked som este studovala som tam mala takeho chalanka on sice robil, ale veeecne neskoro platil, tak sme sa po mesiacoch rozlucili. Ale odvtedy klop klop len same dobre skusenosti
@miminka4321 presťahovanie do iného mesta bez akychkolvek znamosti
@liv1 preboha, tak to by som nepovedsls, ze niekto si hlada byt ale nebude ho platit.. chore toto
@miminka4321 podmienky mam taketo aby zaplatili najomne a nezaujma ma ci maju roboty alebo nie,

Mala som obdobny pripad, zmluvu sme dali na 6 mesiacov, a aj mi hned zaplatili najom za 6 mesiacov a depozit.
Potom sme zmluvu predlzili, ked uz mali pracu. Boli tam 2 roky, potom si kupili vlastny byt