Aké sú vaše obľúbené zvuky?
Ja mám najradšej zvuk šuchotania vetra pomedzi listy stromov v lese, pradenie mačky a zvuk dažďa. Aké sú vaše obľúbené zvuky?
@anonym_autor rada počúvam tkanie hodín. Mám ešte starý retro budík. A ten keď natiahnem, zaspávam pri ňom, a ešte ráno spev Vtáčikov
Sum postrekovaca na travniku, vecerne spevy drozdov, krik a smiech deti na vzdialenom ihrisku a v susedstve, kvokanie mestskych sliepok v ukazkovom vybehu (maju susedia), sum vetra v ihlicnatych stromoch v lese, vrzganie dreva, ked sa kyvu konare, praskot ohna (aj v krbe). Mnoho roznych zvukov.
A ano, to tazke elektrizujuce ticho pred burkou, plne temneho napatia, co s nim prichadza.
Zvuky, ktore vydava babatko, ked sa dojci. Take to mlaskanie a vzdychanie. A este vrzganie snehu pod nohami.
Okrem tých, čo tu už niektorí spomínali (dážď, šuchot lístia vo vetre, spev vtáčikov), ja mám neskutočne rada, keď v lete počujem v noci kŕkať žaby.
...praskanie platne na starom gramofóne 🙂
vŕzganie snehu. vrzgy vrzgy… a pukanie ľadových škupiniek na zmrznutých mlákach… a mala som rada dýchanie svojho syna keď bol maličký a dýchal mi do ucha ☺️
Pradenie mačky.
@anonym_autor Sum mora
Dupot konských kopyt
Cikády pri mori v Chorvátsku, šum mora, spev vtákov na jar, tiež krkanie žiab zbožňujem a to ticho keď sneží..
Ja milujem keď si manžel poriadne zaserie. To je zvuk.
Húkanie sovy a zvuky nákladnej železničnej stanice v noci.
Ticho. Milujem ticho
Zvuk môjho muža pri sexe, to je ten najkrajší zvuk pre moje uši 🤷♀️
Cvrcky v noci, klikot kolies vlaku ked sa v nom veziem, cupot dazda na streche.
Spiace deti.
prd mojho kolegu na zachode, vtedy viem, ze obed stal za to
Ja mám rada zvuk noci. Taký ten občasný zvuk niekde v diaľke a ticho.
Vypinajuci sa pocitac 🤣
@anonym_autor hlások môjho mužíčka ❤️❤️❤️
Ja mám rada zvuk noci. Taký ten občasný zvuk niekde v diaľke a ticho.
@dusankomoj anoo letné noci, spomienky..
@anonym_autor spev vtacikov, zblnkajuci potok, kvapky dazda na parapete, spev cvrckov pocas letnej noci...syn tak miluje zaspavat
Vela vela, co tu bolo spomenutych, ale doslova pozitok a'la "prstovu masaz mozgu" to volam, ked psik/macicka chrapkajuuu alebo ked sa cistia, lizu si packy, kozusok a tak.
Vtedy ani nedycham, skameniem, lebo len co sa pohnem o 1 mm, hrozi, ze by prestali. 😅🤣
Vtedy doslova mam pocit, ze mi niekto fyzicky prstami masiruje mozog a neskutocny pozitok je to :D az mam obcas husiu kozu alebo som tak prijemne steklena vsade na kozi po tele.
A vlastne aj ked macicka, psik papa - ci uz granulky (to chutneee křupáníí 🥹🥹👌🏻) alebo aj kapsicku - mokru stravu, to mlaskinkovanie, mnam. 😁😍🥹
Ale ano, sum mora, vetra, listov, vtaciky, zabky, praskot ohna, hocico vlastne, co vydava priroda, ale nie ludia. 😅
Cloveka mliaskajuceho pri sebe, chrapajuceho ci funiaceho by som zavrazdila hned pohladom. 😅😅🤣👌🏻
Vela vela, co tu bolo spomenutych, ale doslova pozitok a'la "prstovu masaz mozgu" to volam, ked psik/macicka chrapkajuuu alebo ked sa cistia, lizu si packy, kozusok a tak.
Vtedy ani nedycham, skameniem, lebo len co sa pohnem o 1 mm, hrozi, ze by prestali. 😅🤣
Vtedy doslova mam pocit, ze mi niekto fyzicky prstami masiruje mozog a neskutocny pozitok je to :D az mam obcas husiu kozu alebo som tak prijemne steklena vsade na kozi po tele.
A vlastne aj ked macicka, psik papa - ci uz granulky (to chutneee křupáníí 🥹🥹👌🏻) alebo aj kapsicku - mokru stravu, to mlaskinkovanie, mnam. 😁😍🥹
Ale ano, sum mora, vetra, listov, vtaciky, zabky, praskot ohna, hocico vlastne, co vydava priroda, ale nie ludia. 😅
Cloveka mliaskajuceho pri sebe, chrapajuceho ci funiaceho by som zavrazdila hned pohladom. 😅😅🤣👌🏻
@heidi4 ano, aj obycajne dychanie zvieratka som zabudla, ale chrapkinkovanie je vyssi level blaha 🥹🥹😅😅👌🏻
@heidi4 zajko keď ho hladkáš a je spokojný, tak cvaká zubami, to je tiež taký pekný zvuk…
@biba_18 jeeeeeej, to by som rada pocula nazivo tiez 🥹🥹🥹😍😍😍 iste aj babatka maju krasny zvuk, ako bolo vyssie pisane, no to som este nikdy nezazila nazivo, nezapocula, len tie nepekne priam ohavne zvuky (nareky na cely obchodak / lietadlo, ako by ich z koze drali 😅😅 decibely vyssie nez cirkularka 🤣🤣 luxusik pre moje migrenky 🤣🤣) 👌🏻 a nie, nie, nepindam 🙂
(2x sa mi ulozila odpoved, 1 som zmazala, sorry za spam)
@heidi4 ty sa nevieš vyjadrovať ako dospelá žena?

@anonym_autor spev drozda na jar, zvuk motora nášho auta, keď sa manžel vracia domov a to “ticho” pred búrkou aj s následným lejakom 😊