Aké zvláštnosti sa vám stali?

26. nov 2022

Napíšte svoju skúsenosť. Nemusí byť nadprirodzená. Môže ísť o pozitívnu, aj negatívnu spomienku.

Je to pre mňa veľmi zaujímavá téma a rada počúvam skúsenosti a zážitky ľudí.

viestta
26. nov 2022

A tebe?

autor
26. nov 2022

@viestta v práci som mala pacientku, ktorá pri čakaní na lekára šepkala sama sebe niečo nejakou zvláštnou rečou.. trvalo to seriózne asi 40 minút. Bola som celkom prekvapená, tak som si povedala že sa opýtam na skúsenosti iných..

viestta
26. nov 2022

Takého co sa sám so sebou rozpráva mame aj my v susedstve. Ale on ma psychickú diagnózu, nepríde mi to zvláštne. Je to príznak choroby, určite aj ta pacientka nejakú ma.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
26. nov 2022

@viestta mňa to veľmi prekvapilo. Pani k nám chodí už mesiace a nikdy sa nič podobné nestalo. Je to seriózna dáma ktorá ma manžela. Taký skromný starší párik

@luscious rehabilitácia .. po zranení

janagem
26. nov 2022

No pozor. Toto je na lekára - nie psychiatra. Ak fungoval človek doteraz normálne a zrazu začal hovoriť hatlaniny, slová odzadu napríklad, iná reč a aj to nie celý čas je potrebný neurológ, akútne.

baxira
26. nov 2022

1. Keď som bola tehotná, vyberali sme s mužom meno pre bábätko. Vybrali sme jedno, na ktorom sme sa zhodli (Oliver) a vtedy mi začali na FB vyskakovať sponzorované reklamy týkajúce sa vecí pre deti a na všetkých bolo meno Oliver. To nebolo zvláštne, lebo som cielene toto meno googlila a hľadala jeho význam a pod.
Ale v jeden deň som si povedala, že by možno nebolo zlé mať ešte jedno meno v zálohe. Jedno sa mi páčilo a povedala som o ňom sestre (telefonicky). A zrazu, bez toho, aby som niečo na internete vyhľadávala, mi začali vyskakovať reklamy s týmto menom. Bola som dosť v šoku.

2. Sledovala som nejaký film v televízii a bola tam herečka, ktorá mi bola povedomá. Nevedela som si spomenúť, ale povedala som si, že porozmýšľam a nebudem ju hľadať na internete. Nikomu som to ani nespomenula.
Na druhý deň som zapla FB a hneď na mňa vyskočil návrh sledovať stránku tej herečky. Nie je nejako veľmi známa a nikdy predtým sa mi na FB nezobrazovala.

3. Keď som bola mladšia, zvykla som mať spánkovú paralýzu. To boli zaujímavé zážitky. Avšak mám zážitok aj mimo spánkovej paralýzy. Keď som bola dieťa, prebrala som sa v noci a videla som moju sestru stáť pri dverách. Mala vtedy po pás dlhé tmavé vlasy, takže som hneď vedela, že je to ona. Teda, až kým som si neuvedomila, že leží vo svojej posteli kúsok od mňa.

4. A taká milá zvláštnosť na záver ☺️. Mám vysnívaného psa, ktorý má skoro 12 rokov. Keď som sa vydala, pes ostal u našich, lebo je tam zvyknutý, ale chodím s ním každý deň na dvojhodinovú prechádzku.
Minulý rok sa mi narodil syn, teraz má 12 mesiacov. A má veľmi podobnú povahu ako môj pes 😆. Je netrpezlivý, má rád svoj priestor a nerád sa túli, páčia sa mu drobné predmety, je neskutočne ukecaný, na cudzích ľudí uprene pozerá a neusmeje sa ani za svet (môj pes sa zase nechcel dať hladkať). Smejeme sa na tom so sestrou a aj s maminou, lebo to tiež vidia. Tak snáď bude môj syn rovnako silná osobnosť ako môj pes, ktorého väčšina mojich známych psíčkarov obdivuje. Je to taký alfa samec, ktorý si nenechá skákať po hlave a dá si rady s inými psami aj bez bitky ☺️. A ochraňuje sučky a šteniatka, čo je vlastnosť, ktorú na ňom zbožňujem.

janetinka27
26. nov 2022

tiez pracujem s ludmi a su rozni.aj cudni. keby som pracovala v zdravotnictve a nejaka pacientka by si tam 40 minut nieco pre seba semotila, asi by som na to o 5 sekund zabudla a nepovazovala by som to za dolezite pisat na konik ako zvlastnost.ale hovorim za seba.

bluka2
26. nov 2022

@baxira zaujímavé, a nemohli by byť toto vysvetlenia?
1. Ľudia majú preferencie jednyho typu mien, napríklad ti, ktorym sa páči Oliver sa zrejme páčia také slovenské a zároveň zahraničné mena bez diakritiky: Daniel, Samuel, Adam, Martin atď. Google ti to navrhol, lebo je to z tejto skupiny. Ako "ľudia, ktorí si kúpili toto, kúpili tiež..."

4. Ten pes sa "prispôsobil" tvojej povahe, nejako ju zrkadlí alebo dopĺňa a tvoj syn robí to isté

baxira
26. nov 2022

@bluka2
Tiež som premýšľala nad tým, ako by sa to dalo logicky odôvodniť. Ale to druhé meno bolo Mathias 🤷. A predtým mi iné mená než Oliver nezobrazovalo.
A čo sa týka psa, nie som jeho výhradná majiteľka, keďže spolu so mnou ho vychovávali aj moja mamina a sestra 😄. Uvidíme, možno časom sa tie ich povahy budú líšiť.

lilke
26. nov 2022

@baxira pred 7 rokmi som učila chlapca, jeho otec pracoval pre Google. A na rodičku mi rozprával, že pracuje na vývoji takýchto "vyskakujúcich" reklám. Už si nepamätám princíp, len vo mne ostal pocit šoku zo spôsobu snímania, že obrovský zásah do súkromia. Takže nie je to nič zvláštne. 😉

janagem
26. nov 2022

@baxira ak si to meno povedala, kým si rozprávala na mobile, tak tam máš odpoveď. Android a Google tieto veci ukladá a prispôsobuje reklamy. Ak si v minulosti hľadala jedno meno, potom spomenula druhé, Google prispôsobil.
Jeden chalan má o Tom úplne super video na YouTube, keď a tým robil pokus

baxira
26. nov 2022

@janagem
@lilke
Áno, aj toto vysvetlenie mi napadlo. Ale nie je to desivé?

kikavadi
26. nov 2022

Mne sa raz (11.2.2016, pamätám si úplne presne) sníval sen, že som tehotná, čakám dievčatko a bude sa volať Olívia. Dovtedy som nikdy neuvažovala nad Olíviou, vždy som chcela meno Ema pre moju budúcu dcérku. Ale tento sen bol taky živý. Zobudila som manžela, vravím, čo sa mi snívalo a idem si spraviť test (bol to prvý mesiac, čo sme sa začali snažiť a bábo). Na teste //, a v októbri sa nám narodila naša Olívia 😍

miamaria
26. nov 2022

Mna chodilo ako dospievajucu strasit... nieco mi stahovalo perinu, opakovane som sama seba videla ako spim, videla som ciernu postavu pri posteli atd... bala som sa, byvala som namesacna, vysla som v noci aj na dvor, rano som si nepamatala co sa stalo, babka sa po pohrebe prisla rozlucit len so mnou a vselico ine

svokrinjazykmonika
26. nov 2022

Ide o moju ženskú intuíciu, jendu noc sa mi snívalo že ma frajer podviedol a ráno som mu o tom hovorila a on sa mi priznal že sa to skutočne stalo. A ešte tú noc ako zomrela moja maminka tak mi vstúpia do sna, ráno mi hneď povedali že umrela ale ja už som to tušila že sa niečo stalo. A potom nás ešte nejaký čas chodila navštevovať ale to už nechcem rozoberať.

darius_a
26. nov 2022

Baby, ved nepíšte tu také, sak mi prebehol mráz po chrbte.
Ako mam teraz spat😬

darius_a
26. nov 2022

Inak autorka, ta zvláštna reč?
Nemohla to byť modlitba?

xsuzannex
26. nov 2022

@baxira to uz je zial tak.. parkrat sa mi stalo ze sme sa s muzom o niecom bavili a mne behom jedneho dna na to zacali vybiehat reklamy.. tak sme si schvalne sadli, dali medzi seba telefon a zacali sa bavit o psom zradle.. na druhy den hadaj co za reklamy mi ponukalo..

jaga18
26. nov 2022

To s tými reklamami je fakt zaujímavé. Bavili sme sa o schodisku, dostavali sme novú spálňu na vyvýšenom medziposchodi a riešili sme, či nedáme predsa len drevené schodisko miesto chromoveho. Druhyden mi všade vyskakovať reklamy na drevené schodiská. Vôbec sme to neguglili, len sme sa o tom bavili. Asi týždeň na to to isté s parným hrncom. Muž hovoril, že svojra si ho kúpila a je fajn, či si ho aj my nekupime... zrazu boli parné hrnce všade kde som pozrela.

mon29
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mon29
26. nov 2022

v 4 m tehotenstva som zacala mat sny, ako sa mi narodi chlapcek s menom D. Chlapcek bol v postielke a nad nim velke D, naramok na ruke s D, bodycko a na tom D atd. Napriek tomu sme sa nevedeli rozhodnut,ktore meno na D..nic sa nam nepacilo😆ked som sla rodit, sme stale nemali vybrate meno. Na prijme vten den sestricke vypadlo z ruky klucenka na tom velke D, ked som sa opytala na vyznam, vravela, ze je to meno jej synceka a ked povedala meno,syn ma kopol.. v ten den prvy krat..moj syn si meno vybral sam😁

zuzi56
26. nov 2022

@janagem presne, kamarátke sa takto prejavil nádor mozgu.

kathak
26. nov 2022

So mnou sa prišla rozlúčiť babička, mala som obdobie a to hovorím úplne vážne , že mám stále niečo má ramenách, potom som prežila spánkové hypnóe, aspoň myslím, že to bolo ono, že sedel na mne diabol a neviem dýchať.