icon

Akné mi ničí život

17. aug 2020

Dobrý večer prajem,
trápi ma akné. Už asi 7 rokov, od mojich 11ich. Nedokážem sa s tým vyrovnať, nič naň nezaberá (pokojne do komentu dajte nejaké tipy, na 90% z nich Vám odpíšem, že som ich už vyskúšala). Nie je to najhoršie akné, viem, že sú aj horšie stavy, no ide o to, že mne na moje už dlhodobo nič nezaberá. Rozmýšľam kvôli akné o hrozných veciach, nebaví ma žiť, nechodím von, nesocializujem sa, nedokážem to. Objavila som liek s názvom isotretinoin, odmietajú mi ho dávať. Skúsila som už dve kožné, bezúspešne. Som skutočne zúfalá... Nejaké rady od vás?

Akné mi ničí život
luthine
18. aug 2020

Ake lekarske kozmeticke zakroky si podstupila? Vyzerala som niekolko rokov podobne, akurat horsie. Pomohol mi chemicky piling, od toho zakroku sa mi za posledne roky urobilo mozno 5 vyrazok dokopy. Akoby to odstranilo vrchnr vrstvy pokozky, v ktorych bol zapal.

autor
18. aug 2020

@nistika Ja na slnko ani nechodím, to nebude ono

autor
18. aug 2020

@luthine Bola som na chemickom peelingu, dva týždne pred menštruáciou to vyzeralo rovnako...

iveta7677
19. aug 2020

Bud hormonalna antikoncepcia ja som mala a pomohla, alebo Beloretin tabletky na predpis syn ich berie a ma krasnu tvar.

vanmar
19. aug 2020

Za mňa kozmetika nu skin,na fb nájdeš predajkine tejto kozmetiky,do týždňa budeš vidieť rozdiel

katlin7
19. aug 2020

Ahoj milá spolutrpitelka 🙂 píšem to tak preto, že som si prešla tým istým. A dodnes sa z toho dostávam. Bola som na tom ďaleko horšie ešte. A tak chápem, že z každej novej vyrazky máš aj novú depku. Vyskúšala som kadečo. Lieky mi pomohli dočasne, mali skvele účinky, ale na organizmus pôsobili veľmi ťažko. Ak však chceš rýchle riešenie, sú určite top. Čo mne najviac pomohlo, sú rôzne druhý kyselín a ser. Za pár drobných vyslovene. Neminaj peniažky za drahé krémy, ktoré neúčinkuju. Prečítaj si o exfoliacii kyselinami, o tom, ktoré zložky sú v kozmetike naozaj dôležité a zistíš, že mat krajšiu pokožku znamená len vedieť čo tvojej pleti robí dobre a naopak. Pozri si blog Zuzany Zavodskej, ktorá sa venuje kvalitným zložkám v kozmetike. Je aj ambasádorkou skvelej značky s ktorou mám aj ja dobre skúsenosti. A samozrejme sa pozri aj na svoju dekoratívnou kozmetiku, štetce, ale aj stravu a pohodu. Veľa šťastia a keby si potrebovala, kľudne sa ozvi.

veronikadamianko
19. aug 2020

Dobry den koloidne striebro potierat ste skusala? A ja pouzivam este aj tu levandulovu vodu ..a mne dr.kozna vzdy aby som si opalovala aj tvar a to mi fakt pomaha

letta88
19. aug 2020

Dobrý, skúste retinal, kyselina salicylová, niacinamid. Kozmetika The ordinary. Popozerajte videá na youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=HAnEliSOQuE

https://www.youtube.com/watch?v=ApD52GYzNTM
supermario
19. aug 2020

Roky som mal problem s extremnym akne. Skusal, prirodne aj ine moznosti, masticky, byliny, zmena jedalnicka, menej stresu. Jedina vec, ktora pomohla - obycajne mydlo Dove (modre). Rano po spanku, vecer pred spankom. Prve dni, mozno, ze tyzdne vysusi pokozku, ale len preto, lebo sa snazi navratit neutralnu hodnotu ph. Vsetky tie masticky len umelo natiahnu pokozku, aby si mala pocit, ze maju rychly ucinok, no potom sa k nim navracias. Je to preto, lebo su robene na konzum a nie ako pomoc. Je to najjednoduchsie a najlacnejsie riesenie, ktore naozaj funguje. Uz davno som povedal, su vyrobky, ktore su tak uzasne, ze by som im urobil reklamu bez naroku na honorar. Obycajne mydlo Dove je jednym z nich. p.s. dalsim takym vyrobkom su Horalky :D

morciatko
19. aug 2020

Mne pomohla len antikoncepcia, a teraz po vysadeni tabletiek po 9 rokoch sa mi vratili akne a pouzovam kozmeceutiku Larens ale u mna je to 90% strava

majka_22
Odpoveď bola odstránená
domisha02
19. aug 2020

Jednoznačne odporúčam zmenu stravy ale nie len na 3 mesiace po 3 mesiacoch nemôžeš čakať hned úplne zlepšenie to je jasné... Ja som mala tiež strašne škaredé mne pomohla zmena životného štýlu a potom este rada od syncare co majú radu na akné ...skúšala som plno krémom aj od kožnej a nic az toto mi pomohlo

llaurita
19. aug 2020

Daj si spraviť test na intoleranciu, mne vyšlo mlieko a keď dodržiavam úplnú diétu, pleť mám oveľa lepšiu. Ale efekt sa dostavil po cca 3 mesiacoch, nie hneď. Inak ja už mám 34 a stále problémy s akné, takže asi tak. Pubertu som prežila s antikoncepciou Diane, ktorá mi veľmi pomohla s pletou. Po jej vysadení sa však problém vrátil. Používam prírodnú kozmetiku Dulcia. No a fakt si treba dávať pozor na stravu, mne napr.nerobi dobre na pleť cukor, takže sa snažím ho jesť čo najmenej....

skotulik
19. aug 2020

Ahoj. Čo opisuješ som preživala s mojou dcerou. Viem o com pises. Jej pomohli kvapky gynex energy a z damianvit.sk vitamin ultra ae. Skoda ze je momentalne nedostupny, tak neviem ako budeme bez neho fungovat. Pisala som tam a poradili mi ine vitaminy, ktore su na prirod.baze a tiez cenne rady ako liecit akne vnutorne. Bezne kremy, lieky a masti od koznej velmi nepomahali. Drzim ti prsty.

julsh123
19. aug 2020

Ahoj, hormonálny profil máš spravený?
Vyzerá to na PCO, mam to aj ja, ale som tehu, tak sa takisto trápim lebo nemôžem užívať retinoidy. Po tehu a kojenie sa na to chystám a tak k dermatologovi ktorý vylieči stopy po akné ci jazvy

hani1984
Autor odpoveď zmazal
katarina55
19. aug 2020

Ja som mala takú pleť keď som používala kozmetiku na akné..ani som to nevnímala ale zvnútra má extrémne vysusala a následok bol ešte viac akné...začala som používať kozmetiku na citlivú pleť mixa avene.. nic extrémne drahé..na deň niečo na zmatnenje ale hlavne hydratáciu prípadne forma gel-krem je príjemná a na večer nieco hutnejsie na zhydratovanie..pripadne doplniť sérom...plus raz za týždeň alebo podľa.potreby nedám dopustiť na masku od nuskin neviem teraz presne ako sa volá ale minimálne mi vytiahne vsetok maz a vyrážky zblednu..a na deň si kúp korektor make-up a púder ktorým to zafixujes keď treba a hotovo😁

baby8686
19. aug 2020

Ahoj, mna tiez trapilo akne.. Na jednej anglickej stranke som raz citala ako toto mydlo pomaha.. proste same super recenzie.. a v drogerke Boots ho mali.. Pomohlo! Len to, ze na SK nie je :( a ja som tam zhodou okolnosti sla..
https://www.boots.com/beauty/skincare/facial-sk...

marselita10
19. aug 2020

a nepouzivat make up, nechat dychat pokozu co najviac.

aa_andi
19. aug 2020

Odporúčam navštíviť endokrinologa ja mam tiež problematickú pleť všetko som. Vyskúšala zvonku aj zvnútra. Strava mi to zhorsovala ale mam to hormonálne. Ja som sa s tým naučila žiť. A k endokrinologovi som sa dostala až teraz keď sme nevedeli nájsť príčinu ne otehotnenia. Mala Pcos a to mi nikto doteraz nepovedal žiadny gynekolog žiadny kozny nikto. Bola som. Na zákroku kvôli otehotneniu ale existujú na to aj hormonálne lieky ja som ich odmietla.
Už čakáme bábätko 🙈 a po operácii sa mi pleť zlepšila už mám len čierne bodky ktoré riešim čistenim u kozmeticcky. Držím ti palce.

mirka_1
19. aug 2020

@marinecka95 ano, odporucam, je to topka, zarucene pomoze

17alexis
19. aug 2020

Necitala som vsetky komanty, ale co tak Roaccutane? Ja som vyzerala ako ropucha asi od 11 do 21 rokov a potom som zmenila kozneho a ked videl, ze uz som fakt mala vsetko, tak mi ich dal a super. Sice som brala roa na trikrat lebo vzdy sa to bratilo, ale teraz je to uz asi 6 rokov, co som ok. Sem - tam mam vyrazky, mastnu plet, pory, ale je to uplne cosi ine. A aj licit som sa prestala. Predtym som aj na noc u frajera mala make-up na tvari, co som sa tak hanbila.

sisa9496
19. aug 2020

Ja som ho brala. Ano, zabralo to, brala som to skoro rok, ale potom som mala neskutocne suchu plet (to mam doteraz, ale s tym, ze mam normalne na tvari az supiny koze aaaaa zaroven mam aj akne, lebo po cca roku od douzivania liekov sa mi vratilo). Ja to vazne neodporucam, neskutocne mi to znicilo nechty aj vlasy, katastrofa. Antikoncepcia mi pomahala, kym som ju brala mala som krasnu plet, ked som vysadila tak zasa prislo akne. Je to hrozne, verim ti, mam to tak isto, uz dlheeee roky.

convalyarija
19. aug 2020

Ahoj, skus Jarisov roztok, velmi pekne cisti plet a stoji par euro) tez som mala s tim problem teraz je to ok

tatiana_08
19. aug 2020

Poznám to🙂mám 26 rokov a akné ma trápi od kedy si pamätám. Teraz som tehotná a je to ešte horšie 😀 poviem ti úprimne, žiadna kozmetika tu nepomôže, mozno iba na chvílu. Ja som vyskúsala asi vsetko, dala som nehorazne peniaze za drahe kremiky masticky nic nezabralo. Od koznej som mala vsetko,takisto isotretinoin,ktory mi zabral tak na polroka a potom sa vsetko vratilo. Ja osobne mam celiakiu a polycysticke vajecniky. Vtedy ked som to zistila pochopila som pricinu a mohla s tym pracovat. Skus aj ty porozmyslat nad nejakymi vysetreniami,ci nemas alergiu na potraviny,alebo nieco ine. Akne sa da upravit stravou,pretoze to ide zvnutra. Obmedzit mliecne,pit cistu vodu. Hlavne sa nenechaj zdeptat vyrazkami!si krasna taka aka asi!ale chapem co prezivas, ja to poznam,ver mi. Mne kazdy hovori ze po porode to zmizne tak som veeeelmi zvedava😀drzim ti palce na tvojej ceste😘

sooso
19. aug 2020

Ja odporúčam faberlic, od základky mam akne a skusila som vsetko mozne aj nemožné a az teraz v 34ke som si konečne moj problem s touto kozmetikou vyriesila konečne 🤗

78787878
19. aug 2020

Ahoj. Roaccutane obsahuje účinnú látku isotretinoin. Je však s mnohými vedľajšími účinkami, môže ovplyvniť aj plodnosť, preto ho neradi predpisujú mladým dievčatám. Ja som v zrelom veku jednu kúru absolvovala, ale akné sa po pol roku vrátilo. Hlavne sa nastav pozitívne na výsledok a nepochybuj, že časom nájdeš príčinu. Držím palce!

thoughtfulweirdo
19. aug 2020

Ahoj, ja mam akne takisto od 11, mam 23 a v niektorych obdobiach vyzera moja plet este ovela horsie ako tvoja. Tiez len pozdlz sanky, okolo usi a na krku obrovske zapalene velmi bolave vredy. Nemala som ich len pocas tehotenstva a dojcenia, inak nonstop. Akurat neviem, preco myslis, ze ti s hormonalnym akne pomoze kozna? Kozna riesi kozne prejavy zvonku, problem s hormonmi patri skor na gyndu a endokrinologiu. Aj hormonalna antikoncepcia vie mnohym zenam s hormonalnym akne velmi pomoct, ale to nie je odporucanie, len kvoli pleti je to nezmysel. V kazdom pripade ja by som zacala z ineho konca. Riesila by som, preco dovolis svojmu akne tak velmi ovplyvnovat cely tvoj zivot. Zo skusenosti viem, ze stav mojej pleti absolutne nie je to podstatne v zivote a ani mi to v nicom nebrani, mam muza, dieta, priatelov, socialny zivot, pracu, konicky... Naozaj by som riesila psychiku, hladala dovod, preco si tak velmi zakladas prave na tomto.

megyi1711
19. aug 2020

Skusenosti stym nemam ale mala som spoluziacku na ZŠ a potom sme boli spolu aj na SŠ ona mala presne taketo ako ty a viem ze používala z lekarne tento aknecolor ono je to aj liecive a aj krycie ako makeup tuším aj viac farieb je z toho a teraz viem ze ma cistu hladku plet..ale vravim ona to roky pouzivala..viem ze si robila aj rozne masky doma zo suroveho vajca a drozdia a ja neviem z coho všetkého ale toto si pamatam ze bolo na dennom poriadku a pomohlo jej to