Akné mi ničí život
Dobrý večer prajem,
trápi ma akné. Už asi 7 rokov, od mojich 11ich. Nedokážem sa s tým vyrovnať, nič naň nezaberá (pokojne do komentu dajte nejaké tipy, na 90% z nich Vám odpíšem, že som ich už vyskúšala). Nie je to najhoršie akné, viem, že sú aj horšie stavy, no ide o to, že mne na moje už dlhodobo nič nezaberá. Rozmýšľam kvôli akné o hrozných veciach, nebaví ma žiť, nechodím von, nesocializujem sa, nedokážem to. Objavila som liek s názvom isotretinoin, odmietajú mi ho dávať. Skúsila som už dve kožné, bezúspešne. Som skutočne zúfalá... Nejaké rady od vás?
@romana1110 Keby si mala také akné ako ja na tej fotke, tak to neriešiš? Tak to ti závidím Tvoje sebavedomie úprimne...
To je je sebavedomie. Poznám baby ktoré majú také akné ak ty a proste zvykli si na to nevadí im to . Ja keby som mala také ako ty tak nejdem do tejto liečby isto nie . Poviem ti príklad sesternica mala aj má takú pleť jak ty . Vyskúšala už všetko možné a hlavne chodila na kožné všelijaké lieky , mastičky neviem čo všetko jej dávali. A tiež jej dávali túto liečbu. Povedala mi len toľko ,že chodila som tak a nepomohli mi a tu liečbu som odmietla . A neviem čo robí ale tá pleť sa jej krásne hojí aj sama s pomocou kozmetiky . Som sa jej pýtala a povedala 2krat denne umývam používa kozmetiku so slymacim extraktom , krém má od kozmeticky a má uterák na jemnu pleť( neviem čo to je zač ) . A hlavne nepouziva žiadnu micelarnu vodu , kozmetické tampony ale ani kozmetické obrúsky . Keď som sa jej pýtala prečo povedala mi tolko ,že lebo toto sú tie "prípravky " ktoré sa nemajú používať pri akné. Lebo ti to tu pokožku ešte podráždi. A asi je aj niečo na Tom pravdy lebo tá pleť sa pomaly ale isto hojí .
Ahoj, už si to vyriešila? Ja mám 42, problémy s akné od 11 rokov. Trochu to vždy bolo lepšie so silnou antikoncepciou, ale vyrážky dáke boli vždy. Po vysadení úplná katastrofa, akurát v tehotenstve som vyzerala ako tak. Už ma to prestalo baviť - žiadna kozmetika nepomáhala, to je capina.moja obvodná (bývam v Rakúsku) mi predpísala Ciscutan, to je tie isotretinoin. Prvé 3 týždne som vyzerala ešte horšie, teraz mam pleť ako nikdy predtým. Šla som aj ku kožnej, tá mi dávku zvýšila, aby som to nebrala 2 roky. A tu je to úplne bežné, berú to ľudia fakt bežne. Má to hrozné vedľajšie účinky, podľa mňa preto ti to nechcú dať. Dopad na pečeň (každý mesiac krvné testy), v prípade otehotnenia úplne zle (si v produktívnom veku, podľa mňa to je u nich dosť záväzné - musíš brat antiku, a ešte sa aj extra chrániť a každý mesiac robiť tehu testy). Plus sa šúpe a vysušuje koža, vnútro nosa, oči a najmä pery. Stojí to za to, ale neviem poradiť, ako ich k tomu dotlačíš. Ale fandím ti a držím palce. Život s drbákmi mám za sebou a keby somv mladosti tento liek mala, úplne inak by to prebiehalo. Stále, fakt stále to bolo pri mne. Make up aj na pláži, v posilke, a aj tak to bolo vidno. Ešte poradím, cez net som si kúpila krémy s 10% benzoyl peroxide. To zaberá perfektne, len teda ak prestaneš, vráti sa to. Ale kým zoženieš liek, to ti veľmi pomôže. Najlepší sa mi zdal Cordes BPO. Mám inak takmer nevyužitú tubu, tak ti ju môžem posunúť. Je skutočne výborný.

Mne to kožná vysvetľovala ,že oni ho dávajú až v takých prípadoch ako som bola ja . Najhorsie bolo to ,že nevedela prísť na to s čoho sa mi to tak spravilo....
A musela som byť stále pod dohľadom každý mesiac všelijaké testy , vyšetrenia , krv. Teraz by som už do toho nešla . Pozri ak to nemáš také aké som to mala ja tak by som do toho nešla. Lepšie mne už nič iné neostavalo . Ja som z Novej Dubnice ale kožnú mám až v Púchove.
Možno fakt nie si ten prípad na ten liek . Ja keby som to také nemala tak akné neriešim .