Akné mi ničí život
Dobrý večer prajem,
trápi ma akné. Už asi 7 rokov, od mojich 11ich. Nedokážem sa s tým vyrovnať, nič naň nezaberá (pokojne do komentu dajte nejaké tipy, na 90% z nich Vám odpíšem, že som ich už vyskúšala). Nie je to najhoršie akné, viem, že sú aj horšie stavy, no ide o to, že mne na moje už dlhodobo nič nezaberá. Rozmýšľam kvôli akné o hrozných veciach, nebaví ma žiť, nechodím von, nesocializujem sa, nedokážem to. Objavila som liek s názvom isotretinoin, odmietajú mi ho dávať. Skúsila som už dve kožné, bezúspešne. Som skutočne zúfalá... Nejaké rady od vás?

Za mňa môžem povedať, synovi zabrala obyčajná zinkova masť, pleť ma jak novorodenec, ani stopy po akné
@ivetka_kamo mne ostali už len jazvy a začervenanie to je celé a prosím vás tá Zinková masť sa presne na čo používa?
@romana1110 nám to odporučila jedna pá i doktorka, že na akné ako stvorene, základná obyčajná do 3 eur stojí. Celkovo na ošetrenie problematickej pleti, ale určite je tam široké spektrum použitia
Mne najprv pomohla hormonalna antikoncepcia, mala som akne aj na chrbte 🤦🏻♀️ potom ked som vysadila, tak v tehotenstve sa to vratilo este 3x horsie 🤦🏻♀️ bola som zufala. No rok po porode sa to cele vycistilo ako keby som nikdy take akne nemala. Ani flaky neostali. Krasny chrbat aj tvár. Teraz som znova tehotna a akne sa spravilo znovu (teraz ale na tvari ani nie, skor na chrbte) ale nieje to take strasne jak pri prvom. Ale som v klude, lebo viem, ze po porode ked sa ukludnia hormony sa to zase spraví. Je dosť možné, ze aj ty mas nejaký hormonalny problem a preto mas takú pleť.
@dadus_ka ja som dlhé roky tiež mala hormonálnu antikoncepciu a tvar som mala peknú (ale aj predtým som nemavala akné sem tam pred menzesom to bolo celé ). Ja som to mala veľmi škaredé a nič iné mi nezaberalo tak musela dať túto liečbu lenže mne povedala na pol roka a už je to rok čo ju beriem . Telo zakedy si si zvykli to trvalo a teraz keď to beriem tak ako beriem tak už nechce protestuje . Bola som aj u gynekológa a práveže všetko je v poriadku
@romana1110 lenze to by tvoja lekarka mala vediet ze kolko ako dlho a ake davky...nevolala si jej ze co ona na to? a kup si potom probiotika...tie velmi zlepsuju plet lebo sa upravi ta crevna flora... Verim ti, zazila som uz kadeco po zdravotnej str.Kontaktuj koznu co povie..Ja som mala na 9mes
@reni1512 ja som jej volala a povedala mi toľko ,že to s toho nemám a bolo by dobré to dojest ... Keď som začínala tak mi povedala ,že na polroka to je liečba a potom sa končí . Mne sa to kvázi zahojilo už v prvých 3 mesiacoch keď som mala silnú dávku . A stále mi to ich nechávala a keď už prešlo polroka tak mi nasadila mikroliecbu . Tak sa to predĺžilo na rok skoro.... Tak neviem čo teraz . Či mám zas riskovať silné migrény alebo ten týždeň posledný nehať tak ...
@romana1110 urcite uz ten tyzden vydrz.. potom aby si nelutovala,ono sa to moze stiahnut ale liecba sa nema prerusovat, ja by som to uz nejak vytrpela
@reni1512 ahoj. Prosím ťa vieš mi poradiť niečo na očistu ??
@romana1110 ahooj.. no ako ti je? Cviklovu 100%stavu ... a ked budes chciet otehu tak caj gynastan a kvapky gynex aby sa cele to vnut prostredie spamatalo.. ako plet lepsie?
@reni1512 ahoj. Ďakujem za opýtanie už lepšie lebo mám od nich pauzu momentálne . Už posledný týždeň nejako zvládnem . A ako dlho piť tu stavu ? A tie kvapky a čaj ? Lebo uz nepatrím medzi tie " mladé " a bábo by sme už s priateľom chceli . Ja už mám pleť fajn peknú len mne isto jazvy a fľaky a to už potom doriesim časom. Teraz je pre mňa prvom rade to dojest a potom očistiť telo od tých liekov .
@romana1110 davaj si len po 1dcl kazdy den mozes aj cviklovo jablkovu je znesitelnejsia..aj propolisova tinktura do vody je fajn, kvapky a caj objednavam z netu.. stimuluju vajecniky, posobia na maternicu pomahaju pri otehotneni ... ja caj pijem aj preventivne
@reni1512 to mám odstaviť alebo to niekde aj kúpim ? A koľko treba piť tu stavu ? Dakujem veľmi pekne za tip lebo som aj dosť toho čítala a už som mala v Tom chaos a nevedela som vôbec čo kúpiť ....
Skus pit Zeleny jacmen od firmy Green Ways a tiež Chlorellu od nich
@slavkajurko aj to som čítala ,že to je veľmi dobre . Len u som s toho zmätená tak by som chcela skôr vlastne skúsenosti .
@romana1110 kupis normalne ako dzus v krabici.. aj zeleny jacmen je zdravy ale na precistenie krvi toto staci.. 2 tyzdne potom pauza a zase 2 tydne ak vydrzis... ak nie tak tie prve dva aspon
mam isotretinoin, jedina ucinna liecba, preco ti ho odmietaju? prec,necitaka som vsetko, a si uz odpovedala
@reni1512 ďakujem veľmi pekne už čakám kedy to doberiem chvíľku počkám a začnem 😊 a pridám k tomu aj tu propolisivu tinkturu ďakujem veľmi pekne 🙂🙂
@romana1110 závidím, že ti ten isotretinoin predpísali. mne nechcú
stale ho nemas? ani ina kozna?
@dadomon Skúsila som už tri...
ale cim to odovodnuju?
@dadomon Že to akné nie je dostatočné na isotretinoin.
Ja som mala strašne vyrážky, hlavne na čele ako pubertiacka, kožná mi dávala len nejaké krémy, ale bolo to naprd.
Potom sa to okolo dvadsiatky ukludnilo, semtam nejaká vyrážka, hlavne pred menzesom.
ale uz tobaj dlho trva ...
kolko mas rokov?
Robia sa ti take polestive hrcke,akoby vrediky? lebo uz to je horsi stav ...aj moja kozna to donpapierov musela trosku zdramatizovat,ale sama videla,ze aj ked som mozno pripad na rozhrani,tak inak mi nepomoze.
No mrzi ma to,ze ta odbijaju.
@dadomon A odkiaľ si? Robia sa mi aj také, áno.
BB, lekarku mam v ZV
A prečo ti nechcú ? Ja som nikdy nemala problém s akné. Ako sem tam som mala hlavne pred menzesom ale inak nič . A zrazu bum akné jak puberta myslím si,že ešte horšie . Bolestivé , hnisavé celé líca obsypane . Mala som jeden veľký a v Tom aj 6 malých a pozapalovane. Bolo to veľmi škaredé ale išlo o to ,že to bolo veľmi bolestivé. A hlavne som zbožňovala keď niekto kto mi to videl tak sa hral na doktora . Moja kožná mi tiež najskôr dávala mastičky lebo po nich to bolo ešte horšie . Nakoniec mi navrhla túto liečbu . Povedala mi ,že inak mi nepomôže len s touto liečbou. Tak mi nič iné neostavalo súhlasila som . Začiatky boli veru takže s tým liekom ale uz keď si telo zvyklo už to bolo celkom fajn . Lenze mne potom začali opúchať a mokvat pery nemohla som ani jesť . Každý sa smial ,že mám botox zadarmo skôr za pár centov 🤣 ... Musela mi dať nejaké lieky na to aby to ustúpilo . Po pravde už čakám na koniec keby už to doberiem lebo mi najskôr povedala ,že na pol roka a už to mám skoro rok ... Po pravde ja by som do toho ani nešla lenze nič iné mi neostavalo akné by som mala asi do teraz a možno ešte horšie . Teraz už len jazvy a červené fľaky a to už ale ,že vôbec neriešim.
A prečo ti to nechcú predpísať ? Mne sama povedala ,že to dávajú len v najnutnejších prípadoch...
@romana1110 Zrejme môj prípad nie je najnutnejší pre nich. Ja nemám silné cystické akné úplne, lenže mám také akné, na ktoré žiadna iná liečba nezaberá, a aj vtedy sa dáva isotretinoin. No ja som vystriedala už asi 3 kožné a ani jedna mi ho nechce dať. Ty si odkiaľ, ak sa môžem spýtať?

@reni1512 ja ale beriem Beloretin ... Lenže ja chodím do práce a ja musím fungovať a táto boles ma neskutočne ubíja... ja nemôžem stále Brat dovolenky aby som bola doma a na pnku by som musela chodiť každý mesiac keď ich beriem . Aj neurologicka sa čudovala ,že to ešte beriem.... Mne ťa liečba trvá už skoro rok a telo už nechce a mne už raz skolaboval organizmus tak nechcem aby ďalší krát.