Ako a kde vybaviť anonymný pôrod?
Ahojte neviete niektorá ako sa vybavuje anonymný pôrod ? Musí sa to najprv vybaviť na sociálke ešte keď je žena tehotná alebo to staci povedať v pôrodnici ?
Ďakujem vám ☺️
A ešte jedna otázka môj gynekológ musí o tom vedieť ?
Chodíš na poradne a potom sa vzdas dieťaťa? Gynekológ sa po pôrode pýta na údaje o dieťati. Nepotrebuje prepúšťaciu správu do záznamov?
@lenqua_12325 a to keď chcem dať dieťa na adopciu tak nemám chodiť na poradne ? Ja práveže o tom neviem nič preto sa pýtam
@lenqua_12325 ja viem že je to lepšie ako potrat ale ja fakt neviem o tomto nič preto zháňam informácie takto a nie niekde osobné s niekým
A nepoznáte niekoho kto takto rodil ?
Do poradne chodiť môžeš, najmä kvôli sebe, aby si aj ty ako rodičia bola zdravotne v poriadku
Aj teba môže ohroziť vysoký tlak, tehotenský diabetes, rôzne opuchy, .....
Tvoj gynekológ nepotrebuje vedieť nič o dieťati. Dostaneš prepúšťaniu správu z nemocnice o tom že Ty si rodila.
To že sa ti narodí chlapec či dievča a koľko vážilo to budeš vedieť
Prepúšťaniu správu o dieťati potrebuje pediater, kde bude už chodiť adoptívna matka. Tá tu správu o novorodencovi dostane.
Informovala by som sa u svojho gynekológa, nie na MK. Poznám prípad, keď dotyčná chcela anonymný pôrod, ale keď prišla do pôrodnice, tak rovno rodila, nestihla vypisovať nejaké tlačivá o utajenom pôrode, od personálu sa dozvedela len toľko, že takéto veci sa vybavujú vopred a nie že prídeš a chceš anonymne porodiť. Takže porodila a dieťa dala rovno na adopciu. Po pôrode ani neležala na šestonedelí s ostatnými matkami po pôrode, dieťa jej neukázali, ale všetky jej údaje boli k dispozícii zdravotníkom aj sociálke. Dieťatko je už adoptované
Nie, ja sa pýtam ci chodíš aj na poradne a na vsetky vyšetrenia. Možno niekto vie aki to funguje.
@lenja123 toto čo tu píšeš je nezmysel !!!!! Nepotrebuje nič vybavovať a ani informovať svojho gynekológa. A sk nie je pôrodník, tak s tým ani nemá skúsenosti
Všetko vo potrebuje je prísť do nemocnice s 1 vypísanym tlačovom a odovzdať ho pri prijme, nič viac !!!!
Výhoda oproti štandardnej adopcii je, že nikde nebude uvadzana ako biologická matka dieťaťa. Preto sa to vola anonymný či utajený pôrod.
No som stoho jeleň a jasné že chcem chodiť na poradne veď môžeme byť ohrozený buď ja alebo to malé no a keby prídem do tej pôrodnice a budú odomna pýtať tehotenskú knižku tak čo im mám ukázať prázdnu alebo nič ?
Ja ani nechcem aby o Tom vedel môj gynekológ a nieje ani pôrodník najprv som chcela ísť na potrat ale rozhodla som sa takto a nechcem aby ma niekto súdil + sestrička mi dookola hovorila že nech sa nebojím že vychovame ale nikto nevie ako to naozaj je a nemám chuť nikomu nič vysvetľovať...
Mila neznama 🙂 , vazim si tvoje rozhodnutie zachovat novy zivot 🙂👍 . Skus kontaktovat tychto ludi, ktori riesia presne tieto situacie, diskretne, s citom. Drzim ti palce vo vsetkom 🍀♥️🌞
http://www.alexisporadna.sk/tu-najdes-pomoc/
Tehotenskú knižku musíš ukázať (alebo klamať že si ju stratila, zabudla doma...), sú tam údaje o tebe aj dieťati, krvná skupina, vyšetrenia na infekčné ochorenia a rôzne iné.
@lenja123 no však práve preto musím chodiť na poradne ja som ešte len na začiatku tehotenstva

Nič sa nevybavuje na sociálke. Preto je to anonymný pôrod, že to okrem teba a pár ľudí na pôrodnici nikto nevie
Stačí pri príchode do pôrodnice dať tlačivo, ktoré si vieš stiahnuť z internetu. To je všetko .