Ako a kde vybaviť anonymný pôrod?
Ahojte neviete niektorá ako sa vybavuje anonymný pôrod ? Musí sa to najprv vybaviť na sociálke ešte keď je žena tehotná alebo to staci povedať v pôrodnici ?
Radsej si naozaj vyhladaj informacie napr ta alexis poradna ci co to je...vies urcite...aby si nespravila chybu...lebo ked chces aby to bolo TAJNE nesmie to vediet NIKTO!!!!a hlavne never nikomu....lebo aj naaaaajlepsia kamaratka ta po rokoch moze zradit!a prezradit to....takze toto si nazoaj nechaj len pre seba...
Ja o tom neviem nič. Ale len mám potrebu Ti napísať, že pekné gesto. Niekomu naplníš život a splníš sen 🙂 Dobre si sa rozhodla.
@pribinak no hej ale čo ak sa nakoniec rozhodnem si to dieťatko nechať od štátu nedostanem ani cent pretože som nechodila na poradne....a určite chcem vedieť ako sa malé vyvíja neviem možno keď ho uvidím prvýkrát na ultrazvuku tak sa inak rozhodnem...
@pribinak asi rozprávame každá inou rečou, vôbec ti nerozumiem 😃. Veď som písala, že nechodením do poradne ohrozuje zdravie a život svoj aj svojho dieťaťa. A pýtať sa jej kde chodila do poradne môžu, snáď si nemyslíš, že by tam aj zavolali alebo inak zisťovali údaje z jej tehotenskej knižky 😁😁😁. Ale pre istotu opakujem : DO TEJ PORADNE NECH URČITE CHODÍ.
Veď do poradne chod. To som ti už písala. Aj kvôli tomu že budeš vedieť svoj zdrav.stav, nielen stav bábätka. Môžeš mat vysoký krvny tlak, diabetes, opuchy, ....
poradňu riadne navštevuj.
Ojoooj 🙂 Tak si práve pripustila druhú možnosť - malého čertíka pokušenia, že bábätko si možno necháš. Čo keď na ultrazvuku ho uvidíš... Ale keď budeš cítiť pohyby a plus hormóny do toho.... Keby si bola taká zlatá, mohla by si nám potom dať vedieť, že ako to nakoniec dopadlo - či si porodila anonymne a či si sa rozhodla byť mamou 🙂 Držím palce nech bude tvoje rozhodnutie akékoľvek 😉 A daj nám vedieť po pôrode 🙂
@ysseba ja neviem som ťažkej situácii a pod tlakom ja už jedno dieťatko mám synčeka 2r
No veď uvidíš.... Píšeš, že si na začiatku tehotenstva. Myslím, že si spravila dobrú vec - že si nešla na potrat, ale radšej uvažuješ o anonymnom pôrode. To je proste super rozhodnutie bez debaty. A uvidíš ako sa veci a tvoja myseľ vykryštalizuje. A uvidíš ako to budeš cítiť potom. Možno ti bude viac než jasné, že dieťa nepripadá do uváhy a možno to bude naopak - možno budeš cítiť, že sa ho za nič na svete nevzdáš. Nechaj tomu voľný priebeh 🙂 Prajem veľa zdravia a veľa síl nech sa rozhodneš akokoľvek 😉
@ysseba ďakujem ty ☺️
@pribinak - ešte je rozdiel anonymný a utajený pôrod.
Anonymný pôrod
Vtedy nevie nik z personálu o rodičke dieťaťa, ani o jej zdravotnom stave vôbec nič. Jej osobné údaje nie sú ani v dokumentoch o pôrode ani archivované. Údaje o rodičke sa nevyskytujú ani v žiadnych jej osobných údajoch. Takisto sa nepíše jej meno do rodného listu dieťaťa.
Utajený pôrod
Bezpečnejším variantom, pri ktorom nie je ani matka vystavená prezradeniu svojej identity a o ňu aj jej dieťa, je pri pôrode odborne postarané, je utajený pôrod. „Ak rodí žena utajene, nik zo zdravotného personálu nevie, ako sa matka volá. Vie to iba primár, ale má k dispozícii zdravotný záznam rodičky, takže pozná jej zdravotný stav. Dokumentácia pôrodu sa robí oddelene, je utajená a môže byť sprístupnená iba ak o tom rozhodne súd. Pri odchode z pôrodnice nemá rodička záznam o pôrode v zdravotnom zázname a jej meno a priezvisko sa neuvádzajú do rodného listu dieťaťa,“ vysvetľuje primár Novorodeneckého oddelenia FNsP Michal Jánoš.
Rodička pri odchode z nemocnice môže podpísať súhlas s adopciou. Vtedy je to nezvratné rozhodnutie, žena o svoje dieťa prichádza a to môže byť dané na adopciu. Stáva sa však, že súhlas s adopciou matka nepodpíše. V takom prípade má šesť týždňov na to, aby sa o dieťa prihlásila.
napíš s čím potrebuješ pomôcť. Tu sa nájdu aj dobrí ľudia, ktorí pomôžu.
kludne sa obrat na poradnu Alexis neviem odkial si ale je mozne aby ti robili aj doprovod pri anonymnom porode a zvacsa sa vybavi porodnica mimo bydliska maminky vela skusenosti maju napr na antolskej
do poradne chodievaj je to pre zdravie babetka a aj teba ked pojdes rodit bides evidovana len pod cislom a tvoje data zdravotnikom nepojdu myslim osobne data tj meno priezvisko rodne cislo a so vsetkym sa naraba ako s utajovanou skutocbostou po porode sa udaje ktore ta spajaju s dietatom ukladaju do speci archivu a su dostupne len po rozhodnuti sudi vo velmi velmi specifickych pripadoch
dieta ti po porode neukazu nedostanes o dietati ziadnu spravu a nemali by ani povedat info co dnes ale cies uz vacsinou z ultrazvuku
je mozne aby si pripravila spravu pre dieta bez inicial pre dietatko a jeho buducich rodicov ale v podstate nemusis nikomu povedat nic vyplnis ziadost odovzdas pri tej poradni co sa chodi do nemocky alebo pri prijme a oni vedia ako a co robit ale je lepsie ak si to prejdes s niekym z poradne oni ta budu sprevadzat
nie si prva a ani posledna a je urcite lepsie dat dietatu sancu a na osvojenie babenka sa dnes caka dost dlho
@loginexistuje áno ja viem určite sa snimi skontaktujeme ale súhlas na adopciu nedám keďže to už bude nezvratné za tých 6 týždňov sa môžem ešte rozhodnúť čo ak na tom budem tak psychický zle že ho proste budem chcieť silou mocou naspäť ? Takto budem mať istotu že sa to dá všetko zrušiť a dieťatko bude somnou
rozmysliet si to mas narok vzdy po porode nech zvos akykolvek sposob
Ach určite to bude ťažké rozhodnutie a bude ma desiť celý život stále budem naň myslieť ako bude vyzerať aké asi je a to dieťatko má určite bude celý život nenávidieť zato že som ho dala preč 😢
nemusi ťa nenávidieť,je ťažká doba, veľa ľudí nemôžu mat deti, možno sa bude mat dobre,nic mu nebude chýbať,na jednej strane lepšie,ako ísť na potrat,to by si si nikdy v živote neodpustila
Fuuu tooo by nedokázala... Ako nesudim ta nič také... Ak si není finančné na tom dobre a nemáš ho ako zabezpečiť... Určite je rodina ktorá by mu dala všetko...takze v tom prípade pre dieťa je to aj lepšie.. Len mi je ľúto teba určite je to taka vec co ta bude prenasledovať celý život 🤷♀️😏
Podľa mňa nepotrebuješ nič prídeš do pôrodnice a povieš ze sa chceš ho vzdať to vše..
@milenke nieje to len o finančnej stránke proste sme v zlej situácii...
A áno určite má to bude prenasledovať cely život neviem ako sa stim vyrovnám čo ak prestanem mať rada môjho syna alebo naopak čo ak sa na jeho tak strašne upnem že to už bude psychicky naozaj zle....
Ak dobre čítam si nejak na zaciatku tehotenstva... Máš kopa času na premýšľanie... Skus zvážiť aj
možnosť si dieťa nechať keď to nie je len o financiách možno sa s tými ostatnimi vecami dá
niečo robiť... Alebo po pôrode to skúsiť s tým maličkým možno to všetko zvládnete...ak nie potom je tu možnosť aj hniezdo zachráni ak by to nešlo...
Podľa toho čo píšeš nie si moc stotožnena sa toho dieťaťa vzdať..
@milenke no keby som si ho nechala tak by som sa ho už za nič nevzdala určite by som ho nedala do hniezda och to si ani neviem predstaviť žeby som ho mala mali by sme medzi sebou už veľké puto a potom by som sa ho vzdala nie to by som radšej umrela
Nakoniec sa nám narodila krásna zdravá dcérka,nechali sme si ju a máme z nej veľkú radosť. Strašne by som to ľútovala,je mi zo seba samej zle že som nad niečím takým niekedy uvažovala...
Gratulujem a prajem Vám veľa šťastia a zdravíčka ❤🍀👶
Ahojte chcem sa vás spýtať zajtra mám termín pôrodu a keď že chcem dať dieťatko utajeni porod kde sa to hlási a ako to prebieha ďakujem

Ale veď ja nikde nepíšem, že nemáš chodiť do poradne, práve naopak 😃. Ak si ešte len na začiatku, máš čas si všetko pozisťovať, ten odkaz čo dala
@veronice je fajn, držím palce.