Ako bezpečne odísť zo sekty?
Jej clenovia zacali byt na mna zli..nic mi nedopraju nechapu ma.ako odist..
Prosim pomoc
Trestne oznamenie za obtazovanie a odist k niekomu byvat.
Neverím. Ktoré mesto?
Ja nechápem že ľudí zaujímajú takéto duchovné voľnočasové aktivity. Však to je o ničom. Prečo sa nepridajú k spoločnosti co sa venuje napríklad technickým veciam? Kde sa budú zdokonaľovať v stavaní robotov? Automatizácia zalievania, váženie včelích úľov, ja neviem, 1000 vecí ktoré človeka povznesú, niečo naučia do života a dajú mu vyššie sebaohodnotenie, skúsenosti? Kde nikoho nebude tankovať kto si čo máš, žiadne psychické vydieranie, nátlaky, hodnotenia či snaha o ovládnutie tvojho osobného života?
Bola si pokrstená u svedkov jehovových?
A koľko máš rokov?
@gribka1 33
@zd582uo ano
A prečo sú na teba zlí, čo sa stalo? Poznám aj takých, čo tam prestali chodiť, a nikomu sa nič nestalo.
@gribka1 ublizuju mi psychicky
Skús to riešiť so staršími, už si s nimi hovorila o svojom probléme?
Prestaň tam chodiť, odstrihnúť sa, niekto ťa núti sa s nimi stretávať?
normálne odísť. Viem, že potom s tebou nebude nikto zo sekty komunikovať, restaneš pre nich existovať, ale musíš to zvládnuť. Kašli na brata, staraj sa o mamu, ak sa dá odídte preč. Ináč na FB je taká skupina, ktorá pomáha takýmto ľuďom. A odporúčam vypočuť si rozhovor:
https://www.youtube.com/watch?v=GzXFPmNPek0je toho veľa na youtube: napr.
https://www.youtube.com/watch?v=JqTKXr1YMwchttps://www.youtube.com/watch?v=yzqLCVFF4Ic
Jednoducho odid odtiaľ, a už tam nechoď. Nemôže ta nikto nútiť. Uvidíš, budeš mat oveľa krajší a lepší život bez nich.
Určite by si mala trestné oznámenie podať. Snažiť sa pokiaľ je to možné nechodiť sama. Zo sekty je ťažké sa dostať. Nie je to scientologická sekta? Drž sa prajem ti veľa síl. Musíš byť nekompromisná.
Keby si bola pokrstená, nepísala by si že je to sekta. Tak netrep
Ako ti ubližujú? Prečo nemôžeš odtiaľ odísť?
@tiika psychicky.
@buberova mne sa to zo začiatku pacilo. Ale zrazu ma vynechavali so spolocenstiev zacali ma obmedzovat a nechapu ze som chora psychicky
@hiro prečo? No pretože niekto potrebuje i pochopenie, blízkosť, spolupatričnosť, duševný rozvoj, vieru, nielen prakticke zručnosti, šport. Nielen z chleba je človek živý. Sme i citiace a spoločenské bytosti. Nehovorím, že práve toto je ideal. Tiež mohli zájsť do kostola, venovať sa meditácií, vypočuť si nejaké podcasty, xy iných veci.
Teraz nerozumiem. Je problém buď to, že ta vynechávajú a nechcú ta tam alebo to, že ty tam nechceš chodit a i tak ta tam volajú, otravujú, nedaju pokoj. Ako vyzerá to, keď ta obmedzujú? Popis trochu viac o svojom probléme. Poradiť sa da, aj podporiť, no najskôr ta tu ostatní potrebujú pochopiť.
@tiika nechcu ma na spoločných akciach. Nekde o zhromazdenia.
@tiika zacali sa hrat na moju hlavu. I nas je hlavou rodiny moj brat a oni mi zakazuju cestovat, varit, pomahat, moj brati mi to dovoľuje aj mama. Teda moja rodina aj to co som chcela robiť pre Boha ma zma zniesli pod ciernu zem a zakazovali mi aj to.
Písala si, že ako odísť. A ty nechceš odísť, ale oni ťa nechcú. No majú svoje pravidlá a ich nedodrzujes, tak sa to dá pochopiť.

Ahoj aká to je sekta?vypni tel a chod bývať na čas k rodičom alebo niečo podobné. Snad ta nechajú na pokoji. Alebo trestné oznamenie