icon

Ako bezpečne reagovať na zlodeja?

3. aug 2022

Ahojte, mám na Vás takú otázku. Predstavte si že spite s deťmi v dome, bez muža, iba vás odrazu zobudí rachot v dome. Ako čo najbezpečnejšie zareagovať? Tvárili by ste sa že spíte modliac sa že sa deti nezobudia, alebo by ste zavolali políciu s tým že vás zlodej môže počuť? Vopred ďakujem za odpovede.

Strana
z2
nataly420
3. aug 2022

Mám kaser na nočnom stolíku ale čoskoro sa budeme sťahovať do USA a tam si kúpim zbraň … a mám Psa ten počuje lepšie ako ja staci keď suseda idem po schodoch a steká

andreatytler
4. aug 2022

Nerozumiem trochu tej taktike zostat potichu... ved ak sa tvarite ze nie ste doma, tak zlodej si v pohode pochodi po byte a vsetko popozera kym nenajde nieco co moze ukradnut.
Ak sa da, schmatla by som dieta a utekala von a kricala o pomoc.
Ak sa neda utekat von zamkla by som sa s dietatom v izbe, otvorila okno a kricala z plneho hrdla o pomoc a pritom telefonovala.

autor
4. aug 2022

No obe deti spia so mnou v posteli, nejaký kaser pri nočnom stolíku nehrozí to by si najskôr decká nastriekali ako voňavku. Ja myslím že ak by to bol nejaký psychos ktorý sa nechce chytiť tak je možno lepšie tváriť sa mŕtvym chrobákom ako nejak riešiť. Ukradli by maximálne mikrovlnku keďze aj televízor čo máme je prichytený k stene za mňa radšej nech si nakradnu akoby mali niekomu z nás ublížiť.

mamamasama
4. aug 2022

Kamoške sa toto stalo a dozvedela sa to tak, že jej volal sused, že ktosi jej lezie na balkón. Ona bola v takom šoku, že ani nemukla a policajtov zavolal sused. Dovtedy bol však zlodej preč aj a kopou ich cenností. 😓

tani777
4. aug 2022

Hm...neviem,nezamyslam sa nad takymi vecami...vacsinou je doma aj muz,a on je vojak..takze sa vie branit..a takisto aj mna co-to naucil..v byte nie je sanca dostat sa dovnutra..a do domu vlastne tiez nie,jedine do pivnice 🤔 ale mame svetla na senzor,a hlavne,pidi dedina,kde sa muchy chodia otacat 🙈😁

deti95060810
4. aug 2022

závisí od povahy človeka...niekoho strach sparalyzuje, niekto sa dá do bitky... Asi by som sa dala do bitky...

autor
4. aug 2022

My bývame na okraji mesta a keby sa nahnevam tak sa do domu dostanem absolútne bez problemov okná máme aj na terase úplne na pohodu sa dostaneš oknom do 3 miestnosti plus jedno z nich je v zlom stave a opravu si zatiaľ nemôžem dovoliť.

maxiva
4. aug 2022

Mne za vchodovymi dverami spia dva veľké psy. Vo vnútri.. Akonáhle sa niekto dotkne bránky tak začnú stekat. Na dvore mam svetlá na pohyb... Ak by predsa len vošli dnu, zdrham cez okno aj s deťmi. A políciu volám od susedov. Ja mam jednu veľkú výhodu, že môže ten zlodej ísť akokoľvek potichu budem o ňom vedieť skôr, ako mi vlezie do domu.

rivini
4. aug 2022

Tu, kde zijem, radi policia nereagovat, cize ked si napr. v spalni a nemas moznost ujst, tvarit sa, ze spis. Zlodeji chcu v drvivej vacsine pripadov nerusene vziat veci a vypadnut. Podobne poucit aj deti. Ak mas moznost, tak samozrejme opustit dom, resp. zamknut sa, zavolat tajne policiu. Tiez som sa velmi bala, ked sme sa prestahovali do domu. Preto mame spalnu a detsku izbu na poschodi. V spalni mam dvere s klucom, detska izba je hned vedla a da sa zamknut tym istym klucom, velmi potichu. Ja by som vzala mobil a presustala do detskej izby, aby sa dieta nezobudilo a neplakalo, zamkla dvere a zavolala policiu. Mame kvalitne dvere, pohybove svetla v zahrade (super vec, nestoji skoro nic) a kvalitne zamky. Viac urobit neviem

liloastitch
4. aug 2022

Haha, to mi pripomína ako mi mama v puberte rozbila hlavu tyčou od vysávača lebo si myslela, že som zlodej 😂. Preliezala som balkónom od susedov lebo som si zabudla kľúče a nechcela som budiť rodičov, samozrejme ma započuli mladšie sestry, zobudili mamu a tá na mňa na ten balkón nebojácne vybehla a takú mi pleskla, že koniec. Ja by som tento postup nevolila, vzala by som decko a utekala z domu.

alexka89
4. aug 2022

Aj niekedy tie psy niesu záruka....ak je zlodej vynaliezavý hodí klobásku s otravou vo vnútri a je po psoch...jedine že sú naučené nezrat od cudzich

lalenka33
4. aug 2022

@alexka89 my máme napríklad pitbulla vo vnútri čiže prekvapenie pre zlodeja by nastalo keby otvoril vchodové dvere a to by ho zdrapil skôr, ako by nejakú klbásu stihol pustiť z ruky.

andreatytler
4. aug 2022

Ja si myslim ze zlodej pojde v prvom rade po peniazoch a mozno po sperkoch a to ludia vacsinou schovaju v spalniach. Najlepsi su zlodeji aut. Ti si len zoberu kluce a odvezu si auto prec.

roxanna
4. aug 2022

No, ja som takú konfrontáciu so zlodejom zažila.
Bola som doma sama s malým dieťaťom, mali sme pootvorené balkónové dvere, sedeli sme v obývačke, bol deň. Muž pred chvíľou odišiel do roboty, robil vtedy v sbs-ke a nosil čierne oblečenie
Zrazu som len počula na balkóne rachot, niečo zadunelo, kútikom oka som zazrela niekoho v čiernom oblečení. Ešte som si pomyslela, že si muž asi zabudol kľúče, tak sa pre ne vrátil, ale bolo mi divné, prečo skáče cez balkón.
Netušiac nič zle som vybehla na balkón a tam cudzí chlap v čiernom, strašne smrdel.
No do mňa v tom momente taký strašný jed vošiel, čo si to nejaký smradľavý bezdomovec dovoľuje, skákať mi do bytu, zaliezla som dnu po metlu, začala som na neho vrieskať, nech okamžite vypadne z môjho bytu a útočila som na neho tou metlou. Išla som na čistý adrenalín, vôbec ma nenapadlo, čo by sa mohlo stať, ani že mám v izbe dieťa. Nakoniec ušiel.
A mám vsimavych susedov, niekto ho musel vidieť a zavolať policajtov, lebo do pár minút po jeho úteku som mala pod bytom policajnú hliadku

Strana
z2