Ako bezpečne reagovať na zlodeja?
Ahojte, mám na Vás takú otázku. Predstavte si že spite s deťmi v dome, bez muža, iba vás odrazu zobudí rachot v dome. Ako čo najbezpečnejšie zareagovať? Tvárili by ste sa že spíte modliac sa že sa deti nezobudia, alebo by ste zavolali políciu s tým že vás zlodej môže počuť? Vopred ďakujem za odpovede.
Takéto veci si nepredstavujem a neprivolavam do svojho života
Myslím že niečo takéto sa nedá naplánovať. Odporúčam kvalitný alarm
Volať by som sa bala asi by som napisala niekomu na fb dala adresu a nech zavola na policiu
@alexas56 Ja nad tým uvažujem posledný mesiac. 3roky sme v dome a do dnes som sa nezmierila s tým že z ulice niekto bezproblémov vlezie na môj pozemok a z pozemku cez okno do domu. O to horšie je, že za posledné možno 2mesiace tu boli niekoľko krát policajti, chlapci z osady naproti vykrádajú záhrady aj pivnice, jednej susede rozbili kvetináč ktorým "fixla" otvorené okno aby sa neroztvorilo úplne. A teda ak môžem byť úprimná necítim sa nejak najbezpečnejšie keby nabehli ku nám neviem ako by som reagovala.
Ono tazko sa to da nejak predstavovat, lebo nikdy nevies, ako v tej chvili zareagujes. Ale teda mozno to vela ludi nevie, ale na 112ku sa uz par rokov da poslat aj sms, cize by som to riesila najskor asi tak, aby som na seba neputala pozornost a zlodej ma nemohol zapocut. Dolezite je teda zachovat chladnu hlavu, ale ako pisem ta reakcia sa predvidat neda
Nam sa stalo ze sa daky fetak vyskriabal hore po hromozvode.. nastastie bol doma aj muz ale tak nebolo mi vsetko jedno.. volala som policiu, ale ti to nejako poplietli a sli o styri domy dalej a vyzvanali tam.. kym sa uschopnili, zlodej usiel ked pocul hlasy.. cize na nich sa niekedy spolahnut neda.. odvtedy mame alarm a kamery..
No ja by som asi vybehla s mobilom v ruke na balkon a zároveň kricala aj volala políciu. Pochybujem, ze by mal zlodej odvahu ísť za mnou. Verím, že by sa snažil ujsť čím skôr.
No nasla som aj článok.... mam až zimomriavky, keď som ho čítala. Toto naozaj nikto nechce zažiť!
@simona20201309 toto by som nerobila.. nevies ci nie je ozbrojeny, opity, nafetovany.. tym to je fuk..
@simona20201309 noo Rigo takto vraždil ľudí. Vkrádal sa do bytov a domov cez okná...
Nam sa to stalo, zhodou okolností sme práve tu noc boli doma iba ja s mladším vtedy 3 mesacnym synčekom. Dole v pivnici rachot strašný, lenže spali sme v obývačke a tie dvere sme mali hneď vedľa tých, ktoré viedli z domu priamo do pivnice. Krvi by ste sa mi nedorezali, schmatla som malého iba v body, ja v satockach na spanie, vyliezli sme oknom, jedno šťastie bolo, že som mala kľúče od auta pri sebe a plot sa dal preliezť s adrenalinom v žilách aj s dieťaťom v náručí...
@tosomja odišla som k svagrivcim, lebo pán otec nedvíhal a pre istotu sa aj vypol. Bol dakde s milenkou 👍 a ešte sa tomu smial, že zlodeji... Dopadlo to tak, že som sa zbalila, odišla, nasla si byt a som spokojná. Boli tam policajti. V pivnici strašný bordel...
On totiž ten somár nechal odomknutu pivnicu, keď bol cez deň kosiť a tým pádom nemali zlodeji žiadnu prekážku
v momente by som letela k dieťaťu - a ak cestou stretnem zlodeja tak budem improvizovať.... ale nikdy nikdy NIKDY by som dieťa v takejto situácii nenechala samé 😨 ešte som sa 2x vrátila si prečítať či niekomu vôbec čo i len napadne napísať "tvárili by ste sa že spíte modliac sa že sa deti nezobudia" 🙏😨 NIE
Úprimne? Asi by som umrela od strachu, takže nemusím rozmýšľať, čo by som robila.
@zuzanka.zuzu moje deti spia so mnou, najstaršia vedľa, máme prepojené izby a otvorené dvere. Ale asi by som umrela od strachu.
Moja mama sa raz zle zatvorila. Len pribrala a naprázdno zamkla (neviem to vysvetliť), išla na wc a zrazu pred ňou bezdomovec špinavý.
Ešte dobre, že nechal dvere otvorené a mama začala kričať. Vyšiel sused a "vyprevadil ho" na chodbu a zavolal políciu.
Vraj len zablúdil, nevedel kde je. 🤔😱
Ja by som asi napísala sms niekomu nech zavolá políciu, aby ma zlodej nepocul 😀 a inak ak máš také obavy, tak by som riešila nejaké bezpečnostné opatrenia. Napr strážneho psa, alarm atď.. je toho veľa už v dnešnej dobe
Fiiha baby, ja by som praveze ako prve zacala svietit a robit strasny hluk nech vsetci susedia pocuju,mne by nedalo asi byt potichu,kto vie..
SMS na 112 by mala vyzerať takto: čo sa stalo (napadnutie, zdravotný problém, úraz, dopravná nehoda, požiar a iné) a kde sa stalo (kam treba vyslať pomoc, najlepšie adresu vrátane názvu obce, alebo záchytný bod ako napr. križovatka, alebo iný orientačný bod). Po odoslaní príde odosieľatelovi potvrdzujúca SMS
Rozsvietit, robit hluk v izbe, tvarit sa, ze o nich nevies, aby mali cas zmiznut. Zlodeji chcu kradnut, nie sa nechat chytit. Niekde bol clanok, kde zlodej hovoril, akym domom sa vyhybali. Takym, kde bol pes, alebo aspon napis na brane "Pozor zly pes" a kde boli vonku na dome automaticke svetla so senzorom na pohyb.
Ja by som sa potichu ukryla do skrine a napísala správu niekomu zo známych alebo rodine aby zavolali políciu. A keby ten zlodej otvoril skriňu tak by som ho buď trafila do tváre, brucha ,alebo keby to bol chlap, tak do jeho intímnych partií.
Naša 85ročná babka bývala sama. V noci sa k nej pokúsil vlámať zlodej, počula hluk z otvoreného okna a spadnutý kvetináč. Babka hneď začala kričať: Vstávaj starý, chcú nás okradnúť! Vstávaj! Volaj žandárov! A už len počula ako niekto vonku uteká preč 🙂
kedysi davno, ked som do roboty chodila na 9tu, mala som to kusok, cize o pol 8mej som este veselo bezne chrapkala, som tiez tak zapocula nejaky suchot v kuchyni (muz odchadzal do roboty medzi 6-7mou), takze jasne, ze to bolo podozrive (vtedy sme deti este nemali). Prvy moment - prelaknutie, panika, ze co teraz. Najtichsie ako sa mi len dalo, som vyliezla z postele, po spickach sa prikradla k dveram, tie som pomalilinky, potichunky zatvorila a zamkla. Potom som rychlo chmatla mobil a volala muzovi. A kohoze mobil zacal zvonit v kuchyni? No jasne toho mojho. Dialnica aj vsetky obchodzky total zapchate, tak sa nato vytoto, otocil to domov.
Mno, ale keby to dvyhol, ze je v robote, tak nasledny telefonat by bol na policiu.
Mna dost zaraza, kolko zien ma obavy zo zlodejov😃klop klop, nikdy som sa nad tym nezamyslala, nikdy som sa toho nebala. Kde to zijete zeny, ze sa to u vas hemzi zlodejmi? Ked som sama doma, pre istotu pozatvaram vsetky okna a zamknem aj branu aj dvere, inak to nejako neriesime.
Ale dieta by som same nenechala, esteze spi pri mne. Ak by naozaj vosiel k nam zlodej, ja by som vysla von ku psovi, respektive prebehla k susedom😃
No ženy to vám poviem, že my máme celé sklenené vchodové dvere na dome, ktoré ale strašne vŕzgajú čiže každé otvorenie je počuť, pod lesom, v slepej ulici, ale s pitbullom, ktorý je pri dverách skôr, akk niekto otvorí bránku, ktorú preskočí aj dieťa. To by ste sa asi nevyspali viaceré.

Je to čudné, ale zamýšľala som sa nad tým viac x. :D Moju firmu viac x vykradli..a vždy som si povedala, že čo by som robila, keby som tam ešte bola dlhšie a prišiel by zlodej ? Neviem. Nemyslím si, že sa dá niečo také naplánovať..