icon

Ako bojovať s mačacími chlpmi?

10. mar 2023

Ahojte prosim maciarky o Vase rady. Mam 3 micky. 1 kocur a 2 slecny. Jedna slecna ma dlhsi kozustek, druha husty a kocur taky menej osrsteny. Denodenne bojujem s chlpami kedze zacali plznut. Ako to robite ze ked vstupite dnu neni ani jedneho chlpu? Ja ich mam vsade. Umyvam, vysavam ale chlpy su po linke, na zemi, v posteli na okne. Mam pocit ze ked ich kefujem zacnu plznut este viac. Poradte co robit? Ked to umyvam a utieram tak este viqc chlpov sa tam zachytava. Dakujem

elmivelmi
12. mar 2023

@lukino2000 ved skus sa dat vykastrovat,zavri sa do zimry 50m a este aj s veckom a potom napis aky to je pocit.Trapko

elmivelmi
12. mar 2023

@aandrea9 Asi to tie macky vedia lepsie ako ty,ked to tak priroda zariadi,November je este jesen,normalne aj kvoka svoje kuriatka zabezpeci..Akoze ty uz lepsie vies ako ta macka.

amiaja
12. mar 2023

@elmivelmi sa mi paci ako presne vies co macky chcu hlavne ze ich neznasas😄 lebo urcite chcu mat ruju a macata xkrat za zivot. Urcite chcu zit v zime vonku bez potravy a mrznut 🤦‍♀️ nechajme ich nech sa nekontrolovatelne mnozia a mnozia 🙄 ocividne o tom nic nevies ale mudrovat budes

makakova
12. mar 2023

@amiaja no este ze tu maju vás spasiteľov , ktorí ich teraz zachránia od prirodzeného kotenia sa ktoré uz funguje tisícročia.. ale dnes v dnešnej dobe ,cakali na vás...! Záchrancov. Doteraz trpeli , konečne prisla spása

elmivelmi
12. mar 2023

@amiaja kks ty teda perlis,bez akej potravy?😂😂😂A co tak mysi,tie vyhynuli???Omg toto si prestrelila.

amiaja
12. mar 2023

@makakova ze spasitelov 🙈 sak ich nechaj kotit sa hlava nehlava.. potom tu budu temy ze mate koloniu maciek na dvore a osieraju a ostavaju vam zahrady a neviete sa ich zbavit🤣

elmivelmi
12. mar 2023

@amiaja neboj sa ,priroda sa o ne postara.

amiaja
12. mar 2023

@elmivelmi ty perla hlavne ze ty tu ides plnit ich tajne tuzby nebyt kastrovane 🙈🤣🤣🤣

elmivelmi
12. mar 2023

@amiaja no uz netaraj,vidim ze argumenty dosli.Ty spasitelka.

amiaja
12. mar 2023

@elmivelmi priroda alebo take tupela ako ste poniektore tu?
Argumenty dosli akurat tebe, lebo tolko sprostosti co si vypotila za par komentov sa len tak nevidi
Cau perla 🤣🤣🤣

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
janulik2008
12. mar 2023

@elmivelmi my sme mali 4 macky. Mame uz iba dvoch kocurov ktori su vnutri a netrpia urcite.
Mala si macku? Ked ma macka ruju mnauka nenormalne nehovoriac o kocurovi ktory cika hore dole a značkuje si teritorium. Kocuri ktori chodia domov zbiti, jeden sa tak pobil ze prisiel domov priškrtený a nedalo sa mu pomoct. A ano mame kocurov kastrovanych pretoze radsej dam 30e za to ze ho vykastruju akoby som mala zbierat s prepacenim šťanky alebo aj ako ty hovoris vonku pustit a chodili by dobiti.

Nemam pocit ze by tito dvaja trpeli 🤔 v lete sa chladia na dlazbe a v zime spia na radiatore alebo trz na jar sleduju dianie vonku z okna, hoc sme sietky menili uz asi 5x 🙄😆

janulik2008
12. mar 2023
janulik2008
12. mar 2023
elmivelmi
12. mar 2023

@janulik2008 ale to su ich instikty,susedin kocur kastrovany pravidelne pocas ruje sa stracal a dosiel.Kebyze nechce,ostane doma v pokoji.To ako keby tebe zakazali mat deti,ale tvoje instikty su silnejsie.
Tvoje macky,no tazko povedat,naucila si si ich ,musis sa ich opytat coby volili.Ale kes kukaju spoza okna von,no neviem daco im bude chybat.
Ja zvierata tolerujem,milujem psy ale neznasam manitelov tych zvierat.Pretoze robia presne to,co vy.Pre svoje potreby obmedzuju slobodu zvierat,bud zatvaraniˇ alebo kastrovanim.A co je horsie povysuju tieto potreby nad ludmi.Radsej si doma budu chovat macku,psa ale babku hodia dozit do starobinca.

janinamojka
12. mar 2023

@janulik2008 🐈‍⬛🩷sú krasni..

elmivelmi
12. mar 2023

@janulik2008 inak ta cierna macka je co za obrovska ta tiez asi potrebuje schudnut,nie?Ma dostatok pohybu v tej izbicke?

janinamojka
12. mar 2023

@elmivelmi Niektoré plemena,slachtene, majú 7-10kg..A nie preto,že by boli ,,tučné,,..

elmivelmi
12. mar 2023

@janinamojka no nieje nic skaredsie ako

pikachu999
12. mar 2023

@elmivelmi tebe je škoda niečo vysvetľovať keďže nemáš mozgovu kapacitu na to aby si pochopila čo ti tu ľudia píšu

erickatt
12. mar 2023

Ja mam vsetky 3 macky vykadtrovane, to bolo prvé ako uz mohli. Pol dna boli take nijaké. Ako mam 2x do roka riesit x,y mačiatok? Alebo ako to bolo inokedy utopit, zabiť??

lusyyy36
12. mar 2023

Mame 1 macku- perzsku. Chlpy sú všade a stále. Povysavam, prejdem sedacku lepiacim valcekom a do 5 minút sú zas chlpy vsade. Aj keď každý den nadavam tak nemala by som to srdce dat našu mici prec

refly
12. mar 2023

@elmivelmi Nedá mi si nerypnúť tiež, lebo si zaslúžiš. Odvolávať sa na prírodu a čo je prirodzené je veľmi jednoduché, keď mi ľudia k prírode ani nečuchneme. V prvom rade sú mačky domestikovaný druh, nie divý. Po druhé, 75% mačiat sa nedožije 6 mesiacov. Vonkajšie mačky sa bežne nedožívajú viac ako 2 roky, pritom majú kapacitu žiť aj 15 a viac. Toto je v prírode ale úplne normálne, lebo príroda. Samotné ľudské deti mali 60% úmrtnosť pred rozvojom medicíny. Ak by sme sa išli hádať, čo je prirodzené, tak by sme mali jednoducho skapať na ulici na blbé prechladnutie, tak ako za starých dobrých čias 🙂 V prírode nie je nič prirodzenejšie ako zdochnúť, ideálne v prvých pár dňoch po narodení.
Mačky ani žiadne iné zvieratá vedome po mladých netúžia. To sú iba hormóny. A kotiť zvieratá, s ktorými je už aj tak obrovský problém, je primitívne, sedliacke zmýšľanie. Každý zodpovedný majiteľ by mal svoje zviera kastrovať. Ďalšia vec je, že to znižuje šancu na rakoviny, ale stým by som ti už asi poplietla hlávku...

Autorke: Asi bohužiaľ. Tiež češem zver a vysávam, ale chlpy sú a budú. Ja som dala všade plavačku, tiež vyberám látky, na ktoré sa tak nelepí srsť, ale chlp alebo perie sa u mňa určite nájde. Pár krát do roka tepujem gauče, lebo sa mi to bridí. Nie kvôli zverstvám, ale kvôli nepranej prachovej látke :S Ale ta srsť mi až tak nervy netrhá.

danielinaa
12. mar 2023

Nijako. :D Furt upratujem. Ale aspoň na gauč som dala deku podobnej farby ako macka. :D veľmi sa mi páči smaragdova, ale musela som sa tých dek zriecť, svetlo sivé chlpy na tmavej smaragdovej katastrofa. :D

elmivelmi
12. mar 2023

@refly uz len na to som cakala,porovnavat deti s mackami.

refly
12. mar 2023

@elmivelmi To bolo porovnávanie prirodzenej úmrtnosti. Boli použité deti a mláďatá, lebo čísla u dospelých jedincoch nikto ani neskúma. Viac menej sa rieši iba čo sa dožije/nedožije dospelosti.
Dali sa použiť aj iné druhy zvierat, keďže všetky to majú podobne na prd, ale ak ľudom chýba empatia voči zvieratám, tak takéto porovnávanie nemá váhu. Išlo o poukázanie že v príroda je surová a zomiera sa tam skoro a rýchlo a ľudia niesu výnimkou.

janulik2008
12. mar 2023

@elmivelmi neboj, on má pohybu dosť :D pohybu má dosť. Keby len ležal a nič iné riešili by sme to. A opakujem bývame v dome mačky majú pohybu až až. Ten sivy kocur bude mat 9 rokov a bežne sa tu s ním naháňa. Máme aj tohto bude mať 2 roky a je ešte vacsi od neho a to chodieva aj von. Och a ten cierny raz vysiel von a ako vysiel von tak sa aj vrátil 🤣 mame aj vonku kocurov ktori sa pocas ruje nestratia a zatial co pocut macky mnaukat a bit sa nasi idu okolo bez povsimnutia 🤣 a nie nedavame macky nad ludi hoc ano priznavam ked sme museli dat uz 2x uspat macku prerevali sme to. Jednu z nich sme mali od malinkeho maciatka a druha bola nasa macacia "babka" pri nej akekolvek maciatko sme doniesli neriesila to 🤣 len hodila pohlad ci sme normalni 🙄🤣 Macky bezne pozeraju von z okna, vyhrievaju sa na slnku ked svieti. Neviem odkial mas ze zvierata chovane v byte trpia. Viď kocur ktory chodi aj von tiez je taky za to ten hore na radiatore zožere aj klince ani nepriberie 😆

janulik2008
12. mar 2023

Inak k otazke ... češeme ich a kupili sme taku vecičku co "zbiera" srsť neviem ako to nazvať 😁
Strašne trpia 🥺

lucia147852
12. mar 2023

@janulik2008 áno, úplne vidno. Strašne týrané sú 🙈🙈🙈🙈

janulik2008
12. mar 2023

@lucia147852 ale musím uznať, keď ten v hnedom pelechu spravil toto tak som myslela že ma je.ne ... https://youtube.com/shorts/RMehocFWu3k?feature=... 🤣🤣🤣🤣