Ako by ste reagovali, keby sa vás pokúsil niekto uniesť?
No po zlodejoch tu už máme aj únos. Pokus o znásilnenie a sexuálne obťažovanie na pracovisku som, dúfam, neprepasla
povedala by som mu, ze to nie je dobry napad.. , ze do 24 hodin ma bude chciet sam vratit 🤷♀️🤣🤣
Mňa už chráni veková hranica!

Už si sa prestala báť tmy a zlodejov tak sa bojíš únosu 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@pribinak tie témy som nepísala ja.
Stalo sa, utekala som ani neviem ako rýchlo, ten adrenalín, potom kamarát okamžite nahlásil ŠPZ auta a ďalej už neviem čo bolo s tým dotyčným.
Mňa vaše odpovede naozaj zaujímajú. Po včerajšej téme o zlodejoch som rozmýšľala celú noc nad tým ako ma skoro na základnej škole uniesli. Našťastie neúspešne, a tak by ma zaujímalo, že keby sa Vám stalo niečo podobné stalo tak ako by ste sa zachovali.
Nieje to sranda. Mne bolo iba 16.
@veronikalubko tak našťastie to dobre dopadlo.
My sme robili prieskum na projekt s dvomi spolužiakmi v parku, a okolo nás krúžilo stále to isté auto. O chvíľku na to to auto zastavilo, a vyšiel z neho čudný muž, ktorý sa na nás zvláštne pozeral a približoval sa k nám. Spolužiak našťastie zalarmoval ostatných spolužiakov aj s učiteľkou. Keby tu chvíľu neprišli, ak by to mohlo s nami skončiť tragicky.
Skus si zaplati kurz sebaobrany,je to fajn aj na psychiku,prestanes sa takych veci podvedome bat,lebo budes vediet,ze sa vies branit 😉
Ber. :D
@tani777 od tej chvíli chodím na karate
Keď som bola ešte žiačkou 1. stupňa ZŠ, kráčala som domov a pristavilo pri mne auto, že po mňa rodičia poslali a má ma zaviesť za nimi. Ja som sa tak zľakla, povedala som dobre a utekala som preč. Nikdy som to nikomu nepovedala. Zo strachu, hanby alebo čo. No mi hneď po jeho slovách zasvietili kontrolky, ako mi mama ako prváčke vysvetľovala tieto veci, že nikdy nemám ísť k nikomu do auta, s cudzími do výťahu či tak. Aj neskôr mi to prizvukovala, že s nikým cudzím nikam, ani že ma odorevadí k bráne do vchodu, atď...
Tak sa nestresuj niecim,co nevies ovplyvnit,je to zbytocne,skodi to zdraviu..nemyslim to v zlom,ale ja vobec nerozmyslam nad takymito situaciami..nemam za sebou ziaden kurz sebaobrany,nenosim so sebou ziadnu zbran (manzel mi chcel nanutit vreckovy nozik,ten by sa mi zisiel obcas na odrezanie visaciek a pod 😁)...nebojim sa 🙂 ver si,ze sa vies branit
suhlasim s vyssie napisanym. Mozes si dopredu naplanovat co by bolo keby, chystat sa. Ale ked uz pride ku tej situacii, tak budes jednat instinktivne, pudovo. Nebudes rozmyslat, lebo na to nie je cas. Jedine co ti moze zlepsit sance vo vyhrotenych situaciach je spomenuta sebaobrana, bojove umenie. Kde si tie pohyby zautomatizujes, naucis sa tak, ze to pojde samo aj v takej situacii. No ani to nie je na 100%. Z vlastnej skusenosti. Clovek co chodil 15rokov na bojove umenie zrazu vo vyhrotenej situacii stal ako obareny a k nicomu sa nezmohol....
@autorka Vždy kasér vo vrecku, bez toho ma chlap nepustí a ak ideme medzi veľa neznámych ľudí tak plynová zbraň, to si berieme rovnako do lesa. Zatiaľ som nič z toho našťastie nebola nútená použiť. Už ak ťa zatiahne do auta, tak toho bez ochranných prvkov moc nespravíš.
Keď pri tebe zastane auto a namieria na teba pištoľ a povedia, že nastúp inak ťa zastrelíme, tak radšej sa nechaj zastreliť. Treba kričať horí!, lebo to priláka viac pozornosti. Vyhýbať sa odľahlejším miestam a uliciam. Ísť pri stene domu ak sa dá. Nechodiť sama po tme. Peper sprej alebo nôž, ktoré sú ľahko dostupné. Vždy povedať niekomu kam ideš, aj keď iba do obchodu. Neveriť všetkému čo ti povedia. Môže to byť žena alebo dieťa ako volavka. Radšej zavolať vždy políciu. A hlavne!!! všímať si svoje okolie.
Začala by som sa smiať.
Seklo by ho v krížoch, aj 2 chlapov a vek ..
chlapec si vybral ťažký kaliber
Mňa chceli uniesť ako 4 ročné dieťa. Mama kupovala dačo starkej pri takom stánku pri stanici a bolo tam dosť ľudí. Mama mi vravela že hneď pôjdeme ku starkej, nech len pekne stojím. Zrazu som v tej trme- vrme mamu nevidela a dostala som strach. Akási žena tmavej pleti ma zdrapila za ruku a povedala, aby som išla s ňou, že na konci ulice čaká maminka. Ťahala ma so sebou, no moja mama zrazu vyštartovala a kričala moje meno. Tá žena dačo zašomrala a pustila mi ruku. Bola som malá, no do dnešnej doby si to pamätám. Čert ho vie, čo by tá osoba bola so mnou urobila.
Mám 47 rokov. Mňa už neunesú ani len mimozemšťania.
Autorka, teraz sú ohrozením drogy. Nasypú ti do pohára a uniesť ťa ani netreba, pôjdeš aj sama. 😀
Spravit si zbrojak a mate vystarano 👍
Autorka a oplatí sa karate na sebe obranu ? Že si to vieš predstaviť že sa tým ubranis ? Rozmýšľam nad nejakým športom,a či karate alebo box alebo čo skúsiť aby tam bola aj tá sebaobrana
čo ja 😂 ale chudák únosca 😂 myslím, že do dvoch hodín by ma vysadil tam kde ja budem chcieť a ešte by mi dal aj vreckové nech si niečo pekné kúpim len preboha nech už má pokoj 😂

Rýchlo by som zjedla 20 veľkých Milka čokolád aby sa mu to už druhý krát nepodarilo 💪🐷