Ako by ste reagovali, keby sa vás pokúsil niekto uniesť?
Povedzme si pravdu.... čím sme staršie, tým viac sa obavame, že nás niekto unesie alebo znasilni. No vyšším vekom sa naše šance znizuju😆
Ale teraz vážne... najzranitelnejsie si naše deti a hlavne tie by sme mali pred tým ochrániť - nechodím samé po tme a podobne...
A k otázke, asi znovu ale tento krát opodstatnené (pri krádež domu už nebudem kricat 🙏🙈) - určite kricat a videla som vo filme - co mi príde aj celkom logické- kricat nahlas a opisovať osobu vo viere, že to snáď niekto bude počuť. Vo filme to pomohlo 😆(napr vyska, váha, tetovanie, nejaké poznávacie znamenie...pri kúsku šťastie aj značku auta a podobne.... )
@acrobaleno ja budem musieť chodiť po tme sama po ! meste. Keďže mi bude tento rok končiť škola o piatej. Z toho mám trošku obavu, že nebudem všade dobre vidieť, bude tma a ja budem mať v rukách telefón.
Ja mám obavy práve z tej tmy. Budem musieť chodiť o piatej večer, po veľkom meste domov na autobus. Známe končia skôr, a všetky moje spolužiačky idú domov inými smermi. Navyše som mladá (19 rokov), mám iba cca.165 CM a 45 kíl aj s oblečením. Takže by to pre toho dotyčného nebolo také ťažké má v tej tme chytiť a hodiť do auta...
Mrzí ma tvoja skúsenosť, inak ja nad tým tiež občas premýšľam, tak v dnešnej dobe človek nikdy nevie, dôležité je podľa mňa ostať pokojný a nepodľahnúť panike, je to ťažké určite, záleží od okolností, dôvodu únosu, možností úniku. Ja som na Tiktoku našla videá jedného týpka, vojaka, ako dáva rôzne ,,finty" ako utiecť v rôznych situáciách. Je dôležité vedieť nejaké základy sebaobrany, sú rôzne kurzy, na instagrame aj na Tiktoku Za seba sebaobrana, aj keď to sú skôr také že na obťažovanie, hlavne slovné bránenie sa, ale videla som niekde, že ukazovali ako sa ,,vyšmyknúť" niekomu, keď ťa ťahá za bundu, škrtí zozadu... Základom je byť plne pri zmysloch, nebyť opitý, pod drogami, aj keď to druhé sa niekedy žiaľ asi nedá ovplyvniť, najlepšie nechodiť úplne sám
Keď nemôžeš ísť s niekým, skús čo najviac ako sa dá do obytnejších miest, osvetlenejších, žiadne skratky a odľahlé uličky, niekdy môžeš telefón využiť keď napríklad niekto podozrivý pôjde okolo, nebudeš sa cítiť isto, proste taký pocit čo si zažila už, budeš sa tváriť že telefonuješ a ak by ten dotyčný chcel niečo urobiť, tak si to dobre premyslí, lebo ak by si naozaj niekomu volala a zrazu sa prerušil hovor, prípadne by si zakričala alebo niečo, tak by to začali riešiť, volali políciu, vedeli by lokalizovať, kde si bola naposledy. Držím palce!
myslim si, ze stresujes sama seba zbytocne, alebo ta niekto este viac stresuje. Velke mesto neznamena hned ze ta na kazdej ulici pojde niekto napadnut. Zijem v Ba, od 16tich som chodila domov autobusom aj o 23 a nikdy sa mi nic nestalo. Teda okradli ma praveze za bieleho dna...Treba mat kaser, prip. noz. Ak ides tmavsou ulickou kde neni dost ludi naokolo, tak uz ho maj prichystany v ruke. Ja som to tak vzdy robila. Mala som vo vrecku a ked som sla ulicou kde som mala strach, tak som ho mala uz v ruke pripraveny. Ziadne take, ze si ho hodis do kabelky😅

@evica17 mne dva kurzy sebaobrany veru vela nedali. Akurat zakladne tlakove body kde treba zatlacit druheho cloveka(nad klucnou kostou, oci atd.),ale inak strateny cas. Za mna skor box🤔