Ako by ste reagovali vy?
Chcem postoj nezainteresovanej osoby, ako som ja. Celu situáciu som dnes len zažila a jedna z aktérok sa má pýta na názor, ale ja názor popravde ani nemám. Chápem jednu aj druhu stranu, preto má zaujíma ako by reagovala vacsia skupina zien.
Stala sa taká situácia na cvičení s detmi… dnes tam doslo ku “konfliktu” medzi mamickou(mamicka s jedným dietatom vo veku 2 roky, obdobie vzdoru, truc atd) a cvicitelkou (vyštudovana, má xy kurzov na výchovu deti, sama je školitelka na tieto cvicenia, ovláda manipuláciu s babatkami, no proste teóriu sype z rukáva, je vzdelana, akurát že nemá vlastne deti a tým pádom ani vlastne skúsenosti)
O tom, že nemá deti som do dnešného dňa ani len netušila. Furt som ju mala ako vzor matky, vždy usmiatej, postava tip top, pozitívne naladená atd atd… to len na okraj.
Jedna mamina chodi na cvičenie s dcérkou, ked sme mali asi v tristvrtine cvocenia prestávku, detičky sa mohli ísť napit. Spomínaná mamicka zabudla flasu z vodou v aute, proste kameň urazí bol že dieta chcelo vodu z jej fľaše. Nemusím vám vysvetľovať, ako sa niektoré deto v tom celu dokazu zaťať.. po skončení tej krátkej prestávky to dievčatko neprechádzalo a pýtalo vodu, ponúkala som aj našu flasu, aj z pohára ale nepomáhalo. Situácia sa na chvíľu ale ukludnila a pokračovali sme v hre… tesne pred koncom, ked sme malo záverečnú pesničku si dievčatko na vodu spomenulo a začalo plakať.
Cvicitelka povedala mamičke citujem:
“prosím ta Monika, zober si už malu preč, zdá sa mi že jej nejak moc tolerujes a mala je podľa mna veľmi rozmaznaná, ked nevie vydržať chvíľu bez vody buď si ju ukľudní, alebo odídte”
Mamicka na to:
“To si trosku podľa mna prehnala, ty si zabudla ake je to mat dieta v obdobi vzdoru?”
cvicitelka ”ja deti nemám”
Mamicka” nemas? tak ked porodis aspoň jedno, mozme sa baviť o tom koho decko je rozmaznané”
Postavila sa a odišla aj s malou…
Nám sa všetkým otvorili ústa dokorán, jednak z tej situácie a jednak z tej informácie, ze cvicitwlka dieta nemá a naozaj nám niekoľko krat dávala take rady, ze si vlastne dieta nemôžme nechať skákať po hlave atd. Takze z jednej strany chápem mamicku, ako to myslela, Levo niekedy tie rady od cvicitelky (napríklad ak ma dieta amok, rozprávame mu a vysvetľujeme pohľadom do oci, to u môjho syna NIKDY nefungovalo 😁)
z druhej strany chápem aj cvicitelku, lebo reálne ma niečo odštudované a skúsenosti ma, akurta nie s vlastnými.
Mamicka mi napísala súkromu správu, čo sa dialo po odchode a aký mma na to názor, či reagovala zle. Podľa mna nereagovala zle, asi by som povedala to iste. Ktovie. Akurát ona nevie či ma teraz prerušiť cvičenie úplne alebo sa ma ospravedlniť a pokračovať…
Viac hláv, viac rozumu. Raďte
@h2 A dalsia chyba, ze "snat'🤦♀️.
A to som bola v slovencine jedna z najlepsich😊
@miadi Praveze k mojej cti sluzi, ze som prave pisala, ze 'zlihat' je ludske☝️😁
To som ani lepsie napisat nemohla... to sa tam 'pitalo'😀
Cvičitelka sa zachovala urcite neprimerane. Nema co hodnotit cudzie deti z profesionálneho hľadiska a uz vobec nie im hovorit, ze su rozmaznané. Na druhej strane nerozumiem, preco nedala mama napiť dietatu so svojej flase alebo zbehnut do auta pre flasku.
@oliolijanka ja som tvoje komenty necitala sorry 🙂 len som reagovala na h2 a to zlyhanie-ked urobím chybu gramaticku som nemyslela teba ale seba 🙂 tiez nezijem na sok pol zivota neberiem to mega vazne je to len social media. na nejake ofícialne papierovacky by som sa opytala mami ci to mam spravne 🙂
@panelacikova asi máš pravdu, že z mojich rodičov cítiť, že nemajú “veľkú papuľu” a nebudú vyskakovať a niečoho sa domáhať, preto si k ním dovolia niektorí zdravotnícki pracovnici, či niekto iní pracujúci v službách, či úradoch. Problém nie je ale v nich, ale v presne v takom zmýšľaní, aké máš ty, že tí ľudia si vlastne za to môžu sami, tým pádom si také zaobchádzanie priťahujú všakže.
To by sa nemalo stavať, hlavne nie v pozícii lekár-pacient, zákazník-klient.
Profesionál si má zachovať profesionalitu a nie vybíjať si svoje mindraky na ľuďoch, čo sa nevedia brániť a treba si zachovať profesionalitu aj v opačnom prípade, keď klient sa práve nevie ovládať, alebo povie niečo, čo sa nám nepáči, ale toto sme mali na Slovensku na kurzoch už pred 20 rokmi, len sa to nejak neudomácnilo.
Ja si myslím, že obe reagovali svojsky a každú z nich viem pochopiť. Na jednej strane tú matku, že aj ona chcela v pokoji cvičiť a možno už nemala nervy toľko malú tíšiť, že sa možno cítila trápne, že ostatné deti takto nevyvádzajú. A že keď cudzí človek jej ešte do toho hučí, viac sa ešte nahnevala. Zase na druhej strane chápem cvičiteľku, všetky matky tam mali zaplatený kurz a ak 1 dieťa ruší celú skupinu, musí to nejako riešiť, predsa len je to obmedzené časovo a musia splniť nejaké lekcie, tak nemôže potom povedať, že toto sme nestihli, lebo sa nevedelo utíšiť jedno dieťa. To, že nemá skúsenosti s vlastnými deťmi neznamená, že nemá skúsenosti s deťmi všeobecne. Veď s tými deťmi denne pracuje, koľko je napríklad učiteliek, ktoré vlastné deti nemajú? Podľa mňa by si mali zavolať, ospravedlniť sa jedna druhej a ideme ďalej 🙂 každý reaguje podľa seba, no keď sa na to človek pozrie aj zo strany toho druhého, viac si uvedomí. Vydiskutovať a hotovo 🙂
@syslik81 nevidím jeden dôvod, keď som smädná, neodpiť si z priateľovej alebo kamarátkinej fľaše
@annamarin to je tak, keď si hneď na začiatku potykajú a potom si niektoré myslia, že môžu všetko. Rešpekt žiadny. Aké kámošky? Cudzie ženy, ktoré sa stretli na cvičení. Čo koho do toho čo chcem a čo nechcem preberať? Toto už sú také veci, ktoré podľa mňa zachádzajú priďaleko. Ja si kamarátky vyberám a aj to, s kým si budem tykať a preberať osobné, intímne veci. A nie len tak s hocikým a hocikde
@betulinka1 tiež nechápem, prečo sa dieťa nemohlo napiť z jej fľaše. 2 ročné deiťa ešte nevie zhodnotiť situáciu že som smädná ale nemám tu vodu, vydržím tých pár minút a potom sa napijem. Je smädné tak chce piť. Bolo by iné keby boli napr. v obchode pri pokladní a povieš, že vydrž zaplatím a dám ti vodu. Ale kľudne jej mohla dať piť zo svojej fľaše. Toto nechápem, prečo nespravila
1. lektorka zareagovala zle ze jej povedala ze ma rozmaznanu dceru + to ze ju vyhodila , - to by som na takych platenych hodinach si nedovolila povedat ,
2. ta mamka zareagovala tiez dost hranicne ze jej povedala taketo osobne veci - to bolo dost tiez cez ciaru , ale si myslim ze ked ju to trapi a chce to riesit nech to poriesi hned a co najskor aby sa zbytocne netrapili obidve strany lebo taka situacia neprospeje nikomu ....
@micusa2222 ludia trpiaaftami,hnusi sa im pit po druhych,su fixovany na jednu vec... dovodov je vela..to ze tebe to nevadi je tvoja vec ale neznamena to,ze aj iny su ako ty ...
Podla man to bola patova situacia, kazda mala svoju pravdu, no aj za chovali neprimerane. Ale hodl niekedy sa tak stane a je lepsie sa do niecoho takehoto vobec nemiesat, pokial sa nas to teda priamo netyka
Ahoj, ako to vsetko dopadlo? Ospravedlnil s niekto niekomu? Isla ta znama na posledne 2 lekcie?

@sisaka 1400645491 Neviem cim to je ze je taky velky rozdiel v postoji ludi v sluzbach... mozno 40 rokov komunizmu kedy ludom vtlkali do hlavy ze vsetci su si rovni a teda ten zakaznik nema cakat od predavacky ziadne mile chovanie ak ona na to nema chut, alebo je to slovenska natura ktora skor oceni na instruktorke odutu uprimnost ako falosny usmev. Myslela som ze po skonceni komunizmu sa to zmeni, ale je to este stale tam a ako vravis taketo drze a odute spravanie je tolerovane a ocakavane. Ja by som s tym mala obrovsky problem ak by som sa musela niekedy vratit zit spat na Slovensko.