Ako byť doma vždy pekná?
Zienky poradte ako byt doma vzdy pekna ako sa tak citit?co robite vy?
Chces byt pekna pre koho? Pre seba ci pre muza? 😊 ak ore seba, rano sa uprav tak, aby si sa citila pohodlne, neoblec si vygajdane tricko a teplaky s dierou, ale nieco krajsie. Ak pre muza, rozpustit vlasy a chodit nahá aspon sem tam 🙂
Tiež mam tu svoju rutinu rano....ked aj som dlhsie v pyzame, ale vlasy a tvár si upravim..mam aj ja potom lepši pocit..nezaberie mi zakladna uprava aj s licenim viac ako 5-10minut
Roztriedit si domace oblecenie na pekne kusky, ktore si das na bezne nosenie na bezny den, ked len robis drobne prace (sem-tam odlozit veci, povysavat, navarit) a tie, ktore si das, ked ides upratovat (umyvat dlazky, kupelne, okna, robit spinave prace okolo domu, kde si ho mozes zaspinit, poskodit).
Mat tie kusky pekneho oblecenia medzi sebou kombinovatelne. Kvalitnejsie (aby sa hned nevytahali po prvom obleceni kolena, lakte, neposobilo rozgajdane.).
Nenosit stare, spinave, rozchodene slapky na doma “na dorazenie”.
Vzdy dbat na umytu tvar (trebars aj nakremovat, a ak ti na tom zalezi, aby boli aspon trochu prekryte nejake fliaciky, vyrazky, tak tonovany krem), ciste zuby, ucesane vlasy.
Ak moc chces, tak aj jemny makeup. Trebars obocie (to vzdy ozivi tvar), linku na oci, mozno maskaru na mihalnice (alebo len trosicku ozivit ten, co si mala v praci).
Byt cista, vonat (ja mam rozdelene parfumy do prace a toaletne vody jemnejsie, slabsie na doma).
Ja poznám baby čo sú celý deň v pyžame... ja neviem mne to proste vadí.. Vždy keď vstanem musím sa obliecť a umyť sa.. potom aj kludne keď nič nejdem robiť lahnem naspať do postele ale cítim sa lepšie lebo už som oblečená a umytá🙂
@natyreggae ty si nikdy nezazila pyzamovy den? Ja si obcas doprajem den v pyzame,ale to neznamena,ze sa neumyjem. Rano vstanem,hygiena a povalujem sa v pyzame potom cely den.
Jav tomto moc vodu nenamutim🙂. Ale úplne súhlasím s príspevkami vyššie. Žiadne vytahane a roztrhané gajdy nenosím. Vždy mám upravené obočie. Co neznášam sú mastné vlasy.
Zaklad je hygiena,potom si nakremujem tvar,dam spiralu, niekedy aj lahky makeup a ucesem sa. Pre mna su zaklad vlasy. Ked mam umyte vlasy,citim sa pekna. Nikdy nechodim s mastnymi vlasmi. Mam pekne domace oblecenia,nenosim rozgajdane veci z roku pana.
Rano vstanem, sprcha lahky make up ale vyrazny ruz😉bylinkovy caj a prechadzka v zahrade, obleciem si nieco pohodlne ale zaroven pekne, hudba v kuchyni, dobra nalada a snazim sa tak vydrzat cely den( ta nalada sa samozrejme pocas dna nilion krat zmeni) ale snazim sa vyzerat pekne a udrziavat cisty dom, dobre varit...teraz ked sme stale doma, je mi zvlast luto deti, ze si neuzivaju pravy teenagersky zivot a ziju ako dochodci:( tak sa snazim im to trosku sprijemnit aby sa - ked uz musia byt doma- tu citili dobre.kazdy den chodim von, pokial nepadaju sekery, trochu si zabehat, prejst sa...precitat si aspon trochu z knihy...musim sa citi sviezo a naplnena po vsetkych strankach( pohyb, dusevna potrava😁...
Neviem sa povalovat, neviem si predstavit za bieleho dna na gauci, vecer uz pri filme a pohari vina hej...ale nikomu nezazlievam ked si urobi vyvalovaci den v pyzame, clovek si to zasluzi🙂 len ja som hyperaktivna ..od malicka boli so mnou problemy ze sa nudim a musim stale nieco vymyslat tak preto pre mna povalovanie nie je oddych , ale ubijajuce😉
A este mam podelene sperky do prace a jemnu nenapadnu bizuteriu na doma (retiazky s drobnymi priveskami). Aby to bolo doplnene takou tou ceresnickou. Nezavadzalo, nezatazovalo, ale dobre vyzeralo.
Ale pozor na to, ked pecies a naklonis sa k horucej trube. Vie sa to rychlo rozhorucit a moze ta to popalit na hrdle.
To je zatial jedina nevyhoda, ktoru som s tym zazila. Inak sa stane, ze obcas s retiazkou aj zaspim.
Tym, ze je jemna a privesok drobny, ani ju necitim, ze ju mam.
A prekvapivo to dobre stylovo vyzera aj vo vystrihu pyzama, ked idem otvorit nejakemu ranostajovi (hlavne v lete. Tenke pyzamko, tenky zupancek, sperk na krku - insta-hviezda v akcii 🙂 ).
To ti musia radit cudzi ludia,aby si sa umyla,obliekla a upravila??😂😂 A to si vzdy hovorim,ze ma tu uz nic neprekvapi.
ako bolo pisane bezna rutina ... byt cista ocesana oblecena a dobre naladena ... menej je niekedy viac .. usmev urobi kazdu hned krajsiu teda ak nema problem s chrupom :P
Ako sa necitis byt pekna? Zakladne hygienicke navyky snad mas, inac ak sa necitis pekna v tricku co nosis, daj si koselu, ak sa nepacis pri pohlade do zrkadla, daj si aj na doma makeup, uprav vlasy, navonaj sa.
Ak vnutorne, tak sa naranajkuj, otvor okna, vyvetraj, nadychaj cerstveho vzduchu, usmievaj sa, pusti si hudbu, tancuj. Tes sa z malickosti.
Podla mňa všetko čo baby spomenuli hygiena, pekne veci aj na doma. A veľa zrobi pestovana pleť a vlasy. A este obocie a mihalnice aj keď sa nenamalujes. Ja si musím dokreslovat keďže mi nerastú nejak chĺpky.
@natyreggae presne, prvá vec ráno vecko, umyť,vyčistiť pleť, nakremovat, vlasy na poriadok, obliecť si čisté veci.ja sa nemalujem a našťastie aj obočie mám,ale som vždy upravená aj keď v porovnaní s niektorými sa cítim ako zo smetiaka😃
@marca12 nie nezažila😀 ako veď ja sa prezlečiem do teplákov alebo legín, umyjem zuby a pleť očistím a ďalej doma upratujem alebo tak ale nie v pyžame.. pyžamo je podľa mňa len na spanie 🙂
@breznica úplne súhlasím moja reč😀👌👌👌👌
@natyreggae presne,tak ma to naučili rodičia a synovi som tiež dávala od narodenia iné overaly na noc ako na deň 😃 ja som aj v nemocnici bola vždy v teplákoch a tričku,som tam predsa s cudzími ľuďmi
@breznica a syn si zvykol sa tiež prezliekať hneď ak teda už stihol vyrásť alebo v pyžame je aj do poobedia?😀
Nedať sa ráno dokopy, prídem si celý deň ako zbity pes ... Preto roky(aj teraz pri 5.malych deťoch) ráno hneď kúpeľňa, sprcha musí byť, zmyvam vlasy denne, potom dám jemné líčenie a vyfenujem vlasy, upravim...zaberie mi to tak cca15-20min,čo z dňa nie je vôbec veľa, ale cítim sa skvelo,sviežo, príjemne .
Na doma tiez chodim rada pohodlne a pekne -leginky, pekné tričko, alebo v zime rolacik, svetrík, v lete bežne vreckové alebo iné šaty športové ...
To, že je žena doma, ešte neznamená, že musí byť s mastnou hlavou, deravých veciach, nenalíčená, nenaparfumovana. A naviac, čo mi neskutočne vadí, keď počujem, že celý deň sú poniektorí v pyžame a večer v ňom zas idú spať...no čo ja viem, asi v takom pyžame,v ktorom som varila, celý deň behala po dome, asi by som v ňom večer nezaspala.

Nastaviť si rutinu, ráno vstať ísť sa hneď umyť a upraviť, obliecť neostat v pyžame celý den...