icon

Ako byť produktívna?

kikka95
15. jan 2022

Ahojte, som zúfalá z toho že teraz bývam sama a neviem sa do ničoho donútiť. Celé dni pozerám len do mobilu. Kde mám získať motiváciu? Je to takto už týždeň. Ďakujem za rady.

sima338
15. jan 2022

Mne pomáha robiť si TO DO LISTY - hneď viem, čo musím a tlačí ma to do toho

mamina0078
15. jan 2022

Nastavit si rezim, ktory budes dodrziavat sport, prechadzku, samovzdelavanie, pratanie, varenie... (Conta bavi) A tym si zaplnis cely den.

kikka95
autor
15. jan 2022

Ďakujem 🙂 Ja som si niekedy robila To Do listy, ale len som si tam vymenovala nejaké činnosti, ktoré treba urobiť. Niektoré som splnila, ale niektoré nie. Ale napadlo ma, že by som si k nim napísala aj časy, napríklad vstať o 7:00, o 11 variť, o 14 prechádzka, atď. Čo myslíte?

sima338
15. jan 2022

@kikka95 dobrý nápad, podľa mňa prečo nie

lesana25
15. jan 2022

Do práce nechodíš?

drzaopica
15. jan 2022

@kikka95 motiváciu získaš v samej sebe.Ak nie si závislá na mobile, tak musíš vedieť od neho vstať.

beatta7
15. jan 2022

treba si nastavit nejake tie male ciele, ktore budes chciet splnit a bude ta to hnat vopred ten telefon ti nic neda 🙂

dee01
15. jan 2022

@kikka95 týžden? poznám ľudí, čo takto žijú ....to je už scifi...
Ty si dopraj čas, chod sa prejsť, vyvetraj hlavu...a áno, telefon ti nič nedá, len ti vezme čas, ktorý sa nám každou sekundou kráti

vilma7
15. jan 2022

V prvom rade sa zbav závislosti na mobil a začni robiť niečo užitočné. Odložiť mobil. Prvý bod....a potom si hádam nemusíš napísať, že máš vstať, ísť raňajkovať, atď.

marca12
15. jan 2022

Ja si myslim,ze kazdy si musi niecim prejst a ta faza musi vyvrcholit,aby sme sa uvedomili. Raz pride den,kedy ta ovali a povies si pre boha ja som stratila rok zivota.... Ak nechces zazit taketo precitnutie,tak si davaj uz teraz male ciele. Nenut sa do vsetkeho,ale postupne si pridavaj. Nie je zle byt s mobilom v ruke,ved na webe mame teraz uz vsetko,ale snaz sa to vyvazit pohybom a sportom. Hybat sa musis a mala by si byt prospesna aj pre zivot. Byt v niecom uzitocna. Je dobre si na zaciatok pisat na papier,co chcem v ten den urobit alebo v dany tyzden. Nevadi,ak nesplnis vsetko,ale aspon budes vidiet svoju produktivitu cierne na bielom a postupne sa mozes motivovat a den za dnom odskrtavat viac planovanych cinnosti.

kikka95
autor
15. jan 2022

Ďakujem Vám za rady ;) závislá na mobile nie som (nehrám sa PC hry, dokonca nie som na FB či IG), iba mi chýba socializácia a mobil je akokeby "riešením" mojej samoty. Pretože počúvam hudbu, pozerám videá na YT, alebo čítam Modrého Koníka :D .. Ale musím byť už produktívnejšia a naučiť sa byť aj sama so sebou.

drzaopica
15. jan 2022

@kikka95 to je jedno či máš FB či nie ty si vymenila socializáciu za mobil🙂chod sa prejsť do obchodu, niekomu zavolaj.Doteraz si bývala s niekým?