Ako často meníte posteľnú bielizeň, umývate auto a okná?
Ahojte. Ako prosím casto:
-meníte posteľnú bielizen
- umývate okná
-umývate auto zvonka
-umývate auto zvnútra?
Nejde o to, či to robite vy, manžel, deti alebo upratovačka ale proste ze ako často sa to robí vo vašej domácnosti? Riadne by ma zaujímalo, či zapadám do nejakej tej normy, či nie 🙂
Dakujem
Posteľné prádlo 2 krát do mesiaca.
Okná 3 krát do roka.
A auto podľa potreby 😀 cca zvonku 1 do mesiaca a z vnútra každé 2 mesiace.
Postelne tak cca raz mesacne, okna v priemere 3x do roka, ale su aj roky ako tento, ze boli umyte v jari a lete a teraz boli v jeseni priority inde... Ako uz by trebalo, ale neviem ci sa mi bude chciet...
No a auto.. hmmm. Tak zvonku su umyvane vzdy v jari, v lete to chlap kedykolvek prebehne... Uprimne poviem, ze mam teraz neskutocny bordel v jednom, kedze nim jazdievame dlhe trasy a teda, pravdu poviem, ze mi ticho v aute je prednejsie ako bordel... Ten sa uprace... Takze cakam, kedy bude ako tak fajn pocko a muz bude mat cas, aby zobral decka...
Bielizeň 1x do týždňa
Auto asi tiež , keď ideme okolo umyvarky hodím tam 2e a pekne ho umyjem. A vnútri o to sa starame pravidelne. 1x ročne dávame umyť vnútro profesionálne, fakt je auto ako čisto nové🙂
Okná nenávidím umývať. Fakt je to pre mňa ako za trest pár krát do roka hlavne pred sviatkami =D
A čo sa týka partnera pomaha s malým do škôlky, zo škôlky, hrá sa s ním vezme ho von, doma povysava (máme roboticky vysávač tak aj podlahu umyje) prať dá, susit veci.. ešte na nákup zvykne ísť aj sám a smeti vyspať =D
A ostatné asi ja kupelky veci, riady neznáša umývať a nevie variť takže toto robím len ja =D
Bielizeň 1x do týždňa.
Okná min. 3-4x ročne.
Auto je manželova závislosť- z vonku i z vnútra 1x za 2 týždne. Podľa potreby aj častejšie. 🤭
to neni o sikovnosti ale o tom ze nemam rad bordel a je to len vsetko moja vyzitka, ale tiez viem aj ja bordel narobit, ale zatal si ho po sebe upratujem len sam
@simca06022011
@sylvester01 no moj chlap nema rad bordel 😂 ake neuprace nič.
@simca06022011 mozno keby mal vlastnu domacnost si hadam zacne robit poradky aj sama😉
@simca06022011 ex vypravala ze som sikovny akurat tak pjekne dzeci urobit , inak som budis nicema. tak nevim kde sto vzala🙂
Okna dva krat do roka poriadne ozaj vsetko nakomplet ramy parapety sietky vysprchujem inak led sa mi nezdaju uplne ok tak jednoducho len skla podla potreby prebehnem po silnej burke napriklad ked su zaspliechane.
Postelne tak cca 2x do mesiaca..
Auto zvonku ked vidim ze je treba. parkujem v garazi vydrzi ciste celkom dlho..ale raz za mesiac aspon na vapku skocim.zvnutra tiez podla potreby vysavac minimalne raz za mesiac rucnym aj castejsie ked tam mala nieco namrvi alebo sa nieco vysype z nakupu.v lete si vzdy poziciavam profi tepovac robim doma sedacku matrace stolicky a vtedy vytepujem aj auto mne aj muzovi.s parnym cisticom prebehnem palubovku tapacirung a ostatne zakutia..taka komplet udrzba..
@marcellka32 toto sedí u nás doslova 🙂
Ja nerobím veci pravidelne ale vtedy kedy treba.
1. Posteľné prádlo bolo obdobie keď mi ho KAŽDÝ boží deň malý ogrcal (spíme spolu) a napriek tomu ze mame podložku, trafil aj paplón, deku....musela som celé prezliecť. Potom po sexe keď sme moc dopoteni pripadne keď je špinavé....Po chorobe. V lete keď mám pocit že sme sa spotili častejšie. V zime /jar /jeseň sú obdobia keď aj mesiac vydržíme s jedným, lebo nám ani nepríde, že už treba. Ale mame čističku vzduchu, ionizator, čo dezinfikuje aj povrchy, takže viem ze nič tam nežije 😂😂 Aspoň si mi pripomenula ze už je čas deckam prezliecť 😂dik
2. Okná som neunyvala 10 rokov co tu bývame (okej asi raz hej....nadšená po sťahovaní...A potom v každej izbe raz po prerabke). To mi chodí upratovačka a vychádza to tak 2-4x do roka. Aj oprat zaclony. Zvnútra parapety a tak to častejšie keď je prach.
3. Auto zvonka neumyvame skoro vôbec. Špina konzervuje 😂a prídu mi to zbytočné náklady a voda. Umývame pravidelne hlavne pred dlhšou cestou len sklá /svetla/zrkadlá....ale to vezmem Clin a papierové utierky a za 10 minút mam hotovo. Zvnútra - deti v aute nejedia a my väčšinou tiež (len fakt výnimočne)...Menší úplatkové tyčinky trusi len v autosedacke ktorú chytim.a vytrasiem...Cca dvakrat do.roka ho dávame tepovat zvnutra (a umyje aj zvonka).

@xnatalkax ta snažim sa