Ako často vás navštevujú kamaráti doma?
Mame velky dom a tento rok uz u nas bolo nespocetne vela navstev, kamaratov mojho muza aj s manzelkami a detmi, vacsinou minimalne na jednu noc aj prespali alebo aj dve. Pre nich super vylet, postarane o nich, strava, program. Pre mna robota, navarit upratat, periny navliekat, potom zase pratat, cely vikend sa obmedzovat, tiez mame dieta a nie je to ako ked je clovek sam doma ze si s prepacenim prdne na gauci a vyjde zo sprchy v uteraku. Uz sme sa dohodli (po mojom naliehani), ze uz nikoho volat nebudeme. Nie ze by som nemala rada ich spolocnost ale je to uz unavne a hlavne nas nikto nikdy tak nevolal. Teraz dosiel manzel ze zase niekoho zavolal. Povedala som mu ok ale ja doma nebudem (pojdem k rodicom) nepocitaj so mnou uz v tomto. Skoncilo to hadkou. Pytam sa, chodia k vam takto bezne kamarati na navstevy? Ci len ja som divna ze mi to uz vadi. Hlavne mi vadi ze sa so mnou nedohodol ale rovno iba oznamil.
Minimálne raz mesačne mame kamarátov u nás, napríklad minulý mesuac nás bolo dokopy okolo 20. Avšak nikto ma noc. Mam rada, keď sa stretnememe, deti sa osviezili v bazéne, grilovaní sme, chlapi varili guláš... Boli sme výlučne na terase a záhrade. Ale ak v zime sa vieme stretnúť u nás, mame take rôzne tradície každoročne. A vlastne par krát u nás spal kamarát, čo býva ďalej trochu.
No spáva u nás len rodina (mama s otcimom)
Ježiši, to ako keby som ja písala. Môj muž si tiež rád pozýva kamarátov a oni radi prídu. Aj ja som rada, keď sú tu, ale tie chystacky okolo toho neznášam. Hlavne navliekanie perin, to je pre mňa des. On tiež vždy povie, že veď nerob si starosti, ja ugrilujem niečo. Akože fajn, ale to je jedno jedlo. A keď prídu na nejaké tri dni, to je veľa jedla a chystania. Samozrejme, návšteva vždy donesie kopec vecí, ale aj tie treba pripraviť. Och, nemusím to. Vždy som úplne vystavena, keď odídu a energiu nacerpavam ešte pár dní potom.
Ku mne chodili kedysi cele leto kamosky. Mame chalupu a bolo to super. Kamosky mam super. Poupratovali mi, same si navliekli aj dali doli obliecky, varili aj nakupili a nikdy neprisli s prazdnymi rukami. Len jednu som taku mala, ze prisla ako do hotela a strcila mi do ruky peniaze, ze na stravu a energie. Povedala som jej, ze nie som hotel a nech ide do hotela. Od vtedy u nas nebola. Toho roku bola u mna iba jedna kamoska. V kuse sme boli chori, tak som vsetko zrusila. A je mi z toho smutno. Verim, ze o rok to bude ako vzdy. My tiez chodime k nim na navstevy. Ale ide iba o leto. Kedysi este ako bezdetne, chodili kamosky aj cez rok k nam do bytu. Uz teraz aj s detmi ich nemam kde ulozit. A aj ja som chodila k nim ked som este mala len 1 dieta. Ved je to super. Len treba zapojit navstevu do roboty. Tu nejde o 2 hodiny, pripadne 1 vecer.
@zuzanka.zuzu Tak ja ti odpoviem: my sme sa presťahovali z BA, kde máme väčšinu kamarátov. Rodina býva ešte ďalej. Návštevy mávame pomerne často a vo väčšine prípadov idú ešte v ten deň domov. Ale stáva sa aj to, že prespia, práve kvôli tomu, aby nemuseli uprostred noci cestovať domov. Takže, nie je to, ako prespávačky v puberte (tie som, mimochodom, nikdy nezažila, bývali sme v malom byte, kamošky detto, takže to nebolo možné). Keby všetci bývali blízko, jasné, že by išli spať domov.
Však keď prídem kdesi aj na návštevu tak pomôžem s riadmi varením donesiem kôš potravín... A keď ku niekomu chodím na návštevu automaticky pozvem aj ich ku mne... príživníkov by som neobskakovala.
Poznám tento prípad. Môj je tiež "spoločenský" typ. A tiež sme veľakrát mali výmenu názorov. Rád naplánuje za mojím chrbtom ale, nenavarí, nepostara sa o nič , len zábava a ja ako slúžka.
Keďže môj názor nerešpektoval, mal pripomienky že ja len doma zavretá a s nikým nikde a podobné reči, tak som naposledy tiež povedala, že odídem k mame a nech sa stará. Skončilo to tak, že aktivitu zrušil, lebo nemal slúžku. Často zápasíme, ale ja odmietam sa stále prispôsobovať, totiž aj tak skôr ja sa snažím vyhovieť. Ťažko žiť s takým človekom ktorí neberie ohľad na názor toho druhého.
Tiež by mi to vadilo.. navyše keď vás opätovne nezavolaju takto k sebe, no načo... Fakt len robota pre ženu,
@xena0 asi tak nejak. Je to iné, ak sa takto napríklad dve rodiny navštevujú navzájom, no ak by mali chodiť len ku mne a takto často, tiež by som už asi mala na to nervy
S niektorymi kamaratmi sa stretavame len doma, uznali sme, ze je to lacnejsie, ako vymetat podniky, takto aj zahrame nejake spolocenske hry doma, alebo si pustime nieco v telke. Prespavacky mi nevadia, a to byvame v byte 😀 pohostenie nejako extremne neriesim, casto len nejake pochutiny (cipsy, tycinky...), alebo len studene misy (klobaska, syry, olivy...). Kamosi vzdy nieco prinesu na oplatku (aj ked je to napriklad len balik cipsov). A ked som nemala oblecene periny, tak kamos dostal do ruky obliecky a sup, oblec si, ked tu chces spat 😀
@h2 a zase iny pohlad - preco by mal niekto u nas zostat do polnoci? to je reakcia na to "aby nesli uprostred noci domov"... naozaj som u nikoho nikdy takto nezostala. bolo by mi to neprijemne aj ako hostovi, aj keby niekto prisiel takto k nam. samozrejme ako si kto zariadi tak ma.
My mame jeden jediny par, okrem rodiny, ktorym by som sa potesila. My mame okolo seba len zavistlivcov, a neprajnikov.
Takze ja tychto ludi nevolam a nehram sa na priatelstva.
Mame takto moju kolegyňu a jej manžela, ale iba ich, rozumieme si s jej manželom, s ňou a naopak, stavajú dom a naozaj si mame o čom pokecat, dievčatá ich majú radi. Keby mám volať ,,kamarátov,, tak mám čo ty. Toto máš hotový maratón návštev 😏 potom nemáte voľný čas na seba. Pánovi manželovi by som spravila to,že 4dni pred by som odišla, prišla by som v čase ako návšteva a odišla ako návšteva, aby si to vyskúšal
Ku nám chodia na prespávačky len kamaráti našich detí :D
@zuzanka.zuzu tiež neviem, prečo by mal niekto najmä keď má malé deti, ostávať do polnoci. Tiež u nikoho do polnoci nekysnem. Návšteva by mala byť príjemná pre obidve strany, u autorky témy to tak evidentne nie je.
@zuzanka.zuzu Tak raz za čas bývajú aj takéto akcie, grilovačka, garden party, alebo Silvester... Navyše tým, že my bývame v dome na dedine a naše návštevy väčšinou v byte v meste, tak to u nás je, ako taký pobyt na chate. Pokiaľ je to jedna noc, prípadne víkend, tak s tým absolútne nemám problém. Je to vždy rodina, alebo veľmi blízki priatelia. Bežné návštevy na noc nezostávajú.
My byvame daleko od vsetkych, tj skoro 300km preto u nas prespavaju. Ked ideme my do muzovho rodneho mesta odkial vacsinou tito kamarati su tak nemame ani u koho prespat a ideme do hotela. Kedysi ked sme boli mladsi nikto z partie nemal deti bolo to ine, menej som to riesila ale teraz kazdy vratane nas ma deti a to uz je proste prilis. Vsetko vyglancovat, rozmyslat co budu jest, nakupit to, co tiez nie je lacne. Oni vacsinou vsetci donesu len nejaku flasu. Muz je rad ze za nim niekto pride tesi sa, pivo kupi vymysla co sa bude varit a pre mna je to len robota a stres, ked sa ozvem som nespolocenska a ze ved je to raz za cas. Rano vsetci vstanu, dojdu do kuchyne a cakaju co dostanu jest. Muz dospava opicu a ja s deckom na rukach robim lebo mi je to trapne. No cele zle. Ale musim aj povedat ze inak moj muz nikam nechodi a s nikym inym sa nestyka lebo tu kde zijeme nema kamaratov. Ked dojdu moje kamaratky alebo moja rodina je to kratka vacsinou max 2 hod navsteva a ked je pekne sedime vonku upecem kolac a je vybavene.
Tak vy keď tam prídete, idete do hotela? A oni si u vás podávajup kľučku??? No, ako … by som to mužovi v kľude vysvetlila, čo mi vadí. Toto mu povedala, čo si tu napísala v poslednom príspevku, zbalila sa a fakt odišla k tej mame, nech si to pánko rieši sám. To je ozaj že hrozné. By ma trafil šľak! 🤦♀️
Ja osobne by som nikoho neobskakovala. Nech sa pohrabu v chladnicke, nieco si uvaria alebo objednaju. Ale podla toho co pises k vam chodia ludia bez chochmesu s flasou v ruke. Nemala by si byt taka obskakujuca. Postele nech si prevlecu, jedlo nech si nachystaju. Ty obskakujes, lebo ti je trapne a oni jednak nic neprinesu, jednak nerespektuju ze mate deti a trapne im nie je nic...
Mala by si ich pocitu trapnosti naucit.
A to, ze vy idete do hotela ani nekomentujem, to sa komentovat neda...
Inak áno, ešte by som dodala, že ľudia, ktorí sú nam tak blízki, že u nás spia, tak fungujú normálne ako rodina. Normálne si otvoria chladničku, natrú chlieb, uvaria kávu, pomôžu pri príprave jedla. Kamoška mi aj prádlo vyvešala, keď som akurát mala ruky špinavé, lebo som miesila koláš a musela som dať prať, lebo sa mala precikala. Proste to je úplne iné, ako keď niekto príde a správa sa ako v hotely.
Takto sú návštevy a návštevy. K nám chodia návštevy niekedy viac, niekedy menej. Bolo obdobie keď tu bol každý týždeň niekto, ale vieš čo nevadilo mi to lebo to boli také návštevy, že proste aj keď som išla ich napr pohostiť, tak ma ešte oni poslali, že veď si sadni a s čím môžem pomôcť. Vždy dotrepali kopu vecí, proste kamaráti úplne úžasní, nikdy neriešili úroveň čistoty, nechceli sa nechať obskakovať no na parádu také návštevy, takže také mi nevadia, že vôbec a zas tí aj nás pozvú a na oplátku aj my im to vraciame, pomáhame keď treba proste je to také uvoľnené. Čo sa týka návštev rodiny, to je viac menej to isté lebo však u mňa rodina jeu nás ako doma a aj my u nich čiže to ani neberiem ako extra pripravovanie ale samozrejme tiež si chcem pred tým poriadiť a pod. No tie tvoje návštevy by som asi tiež nedávala príliš často, na toto potrebuje mať človek čas aj chuť vypekať, obskakovať. Nemyslím si, že je správne, že ti to manžel len oznámi a dovidenia, aj keď pomôže to je super ale keď na druhý deň si on chrčí a ty sa staraj no neviem. Ja by som na tvojom mieste úplne nezrušila návštevy ale ak by to šlo sa dôrazne porozprávala s manželom, že návštevy ok ale po konzultácii s tebou a napr aj si určiť ako často aby to ani teba nezaťažovalo a aj on mal z toho radosť.
@yoxinka My mávame tiež viac menej len takéto návštevy. Mám jednu kamarátku s ktorou som si tak blízka, že môže kedykoľvek zavolať a keď sme doma má u nás vždy dvere otvorené, ona je úžasná, nič nerieši, pomôže a len sa teší že nás vidí no skvelý človek.
Autorka ešte by som ti chcela napísať, že by sa veru aj muž mal zapájať do rannej prípravy a obskakovania keď už, veď je to jeho návšteva, on je tiež hostiteľ.
@0silvia0 s týmto úplne súhlasím, neznášam takéto návštevy, že starajte sa...
K nám chodí len občas niekto z mojej alebo mužovej rodiny, na pár hodinovu návštevu, tak isto najlepšia kamarátka s deťmi, tak ako my k nim.. bývame o pár ulíc dalej.. na niekoľko denne pobyty určite nikto nechodí.. maximálne svokra keď mala po operácii bedrového kĺbu..
My sme v zahraničí, takže prespia len návštevy z ďaleká, ale to je možno raz, dva x ročne, niekedy ani to a je to len rodina.
Kamarátov som xy krát volala, ešte neprišli.
Neviem ako často je to u vás, ale asi dosť keď máš z toho nervy. Veď sa sami pozvite na oplátku, keď vás nevolajú.
By som im hneď povedala, že nieee nechoďte, teraz prídeme veľmi radi my k vám. A len raz by ma odmietli.
Ako ďaleko ti kamaráti bývajú?

@lasona to je zlate, ale ja by som to nedala. Ale je super ze ste s tym vsetci v pohode😍