icon

Ako dosiahnuť, aby som nemusela žehliť?

pimpa
6. jún 2010

Chcem sa poradit, ako to robite vy, co nezehlite? Potesila by som sa nejakym typom...ci len bielizen vytrasiete pred tym ako ju zavesite na susidlo, alebo aj volite nejaky proram na pracke proti krceniu...u nas sa nejako pradlo hromadi a fakt by som uvitala nejake rady ako si ulahcit zivot 😔 dakujem

hadeline
7. jún 2010

@lucisa: moc se omlouvám. Nemyslela jsem to zle ani jízlivě. Jen mi přišlo po přečtení příspěvků o žehlení ponožek a podprsenek, že si děláš srandu.

dzio2
7. jún 2010

ja pouzivam zehlicku v spreji a mam pokoj 😉 necham preschnut a este to krasne vonia

zitaje
7. jún 2010

Ja ani nemam zehlicku. Po tom ako som raz vyzehlila nejake tricko, zhrdzavela mi tam voda, odvtedy zehlicku nemam a je pokoj. 😀

lucisa
7. jún 2010

@hadeline nic se neděje, asi jsem i já reagovala prudčeji, než jsem zamýšlela. 😉

ty podprdy a ponožky a spoďáry já nežehlím, zase tak praštěná nejsem, teď fakt jen pro malou, občas šatičky holek, které jsou z plátýnkaa ty bývají po vyprání zmuchlané.

berenika39
7. jún 2010

@zitaje 😀 😀 😀 😀 jsi můj člověk. 😀

vercak.
8. jún 2010

Ahoj, také nežehlím 😅 a jsem rád, že nás je tolik 😀
Nutností je teda aviváž, prádlo krásně změkne, pak používám program s žehličkou, pračka hezky prádlo jakoby vytahá nebo tak nějak 😝 . Pověsit co nejdřív a pokud se mi třeba nepodaří, tak raději dám prádlo znovu vymáchat s trochou aviváže, je to otázka 20 minut 😉 Prádlo proklepu, vyrovnám, pověsim a hotovo, pak jen složit a uklidit 🙂 🙂 🙂

konja
8. jún 2010

Úžasná diskuze, asi ji dám přečíst tchýni. S největší pravděpodobností ji z toho klepne a bude svatý pokoj 😀 Ona je totiž přesně ten maniak co má fóbii z jakékoli nerovnosti na čemkoliv. Žehlí trenýrky, kalhotky, podprsenky a dokonce i froté ponožky! Ale to je její věc, že je magor ví všichni, ale ona tím buzeruje celou rodinu (hlavně mě!)! "Víš Danuško, to on je Leošek ale naučený, že má trenýrky a ponožky vyžehlené, oni jsou pak takové měkčí, víš!" "To nemůžeš dělat takhle, to si musíš hezky narovnat, nastavit,..." "Já vím, že u toho strávíš hodně času, ale to se nedá nic dělat, kdyby Leošek chodil ve zmačkanem, co by si o něm v práci pomysleli?Já když žehlím, tak jsem vzhůru třeba do jedný v noci! To je život, jsme prostě ženský!" "Ukaž broučku, sundej to tričko, já ti ho hned vyžehlím, koukám, že se vám to doma zas moc nepovedlo,že?Takhle přeci nemůžeš chodit!" Tak při těchto větách se o mě pokouší infarkt a mám chuť ji tou žehličkou křachnout a jednoduše zabít! 😝 😠 😀

kackaj
8. jún 2010

@konja no, tak to tě teda lituju. Já naopak jsem se naučila nežehlit právě od tchýně...ona je žena v domácnosti, prd dělá, shnilá je jak veš, furt se jen sere ostatním do života, ale toto jediný pozitivum jsem si od ní přece jen odnesla (kromě manžela, to je taky pozitivum😀). Ona když vyndává prádlo z pračky, tak ho vyrovná přes okraj vany, chvilku to tam nechá a pak věší. Já teda to tak nehrotím, vyndám hned z pračky, vyklepu, pověsím...jako většina z vás🙂 Samozřejmě příležitostné sváteční věci, košile, halenky, gatě apod. žehlím taky. Žehličku jsem dostala od naší mamky před sto lety a větrám ji tak jednou dvakrát do roka, podle stavu slavnostních příležitostí 😉

berenika39
8. jún 2010

@konja v tvém případě bych uměla žehličku určitě použít vhodnějším způsobem než na žehlení. to je tedy síla....

@vercak. jj, to taky dělám, když dám prát navečer a pak jakoby zapomenu to pověsit (nechce se mi, přes vínko zapomenu,máme lepší program apod 😀 😀 ), tak dám ráno máchání, jinak je to prádlo sežvaněné. Takhle je jako čerstvě vyprané a žehlení se opět nekoná.

madlina
8. jún 2010

zajímavé téma.Já žehlím jen halenky a trika na ven.To co máme na doma nebo na spaní,nežehlím.Nám ani Adélce.Ale co začala Adél chodit do školky,tak ji žehlím pyžamka.Aby mi nedělal ostudu. 😉
Konji,ta tvoje tchýňka ,to je teda síla.

lenkavano
8. jún 2010

konja 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😝

lucisa
8. jún 2010

@konja myslím, že by tě každý soud osvobodil, to je polehčující okolnost a nebála bych se říct, že i sebeobrana 😝 😀

kubaka
8. jún 2010

jejda - co je žehlička ve spreji? a Faldy - mají to všude v DM? jak to funguje?

Ta známá žehlí i záclony - to už teda vůbec nechápu, když se vyvěsí samy - 😀

monkula
8. jún 2010

Ja teda žehlím všetko, niekedy aj trenky prebehnem ,keď sú veľmi pokrčené 😅 😅 😅 😅 😅
Ale teraz som pri praní stlačila gombíček ľahké žehlenie, a vždy poriadne povešiam ,no aj tak, nepáči sa mi, keď je prádlo po poskladaní také "nadýchané" 😅 😅 ale keby to niekto za mňa odložil... Ale určite nebudem nevestu "pérovať", aby to robila aj ona....
A
@kubaka záclony načo? ja vyberiem z práčky a hneď zavesím.. 😝 krásne to prevonia izbu a o chvíľku je to suché

arietiska
8. jún 2010

konja : naše tchýně taky žehlí i trence a jednu dobu nám prala, když jsme rekonstruovali koupelnu. Můj muž naštěstí žehlený věci nesnáší a přinesl ji sám od sebe trence zpět, že je neobleče pokud je znovu nevypere. Odmítá mít puky na trenclách. 😀 Jednou mně naškrobila povlečení, my jsme se málem zbláznili, a taky ji ho vezli zpět v té době bez pračky. 😀

monkula
8. jún 2010

@arietiska aj ja škrobím postelné prádlo, aj plachty, mám to rada, aj to žehlím 😅 😀 😀
Ale zase puky na trencloch nežehlím, taká šiši zase nie som...

konja
8. jún 2010

arietiska: tchýně jednou tchánovi naškrobila trencle tak, že samy stály 😀 😀 😀 Málem ji zabil 😀 Škoda, že to nedopadlo... 😔 😀

lenkavano
8. jún 2010

konja 😀 😀 😀 😀 😀

martimarti
8. jún 2010

Žehlička ve spreji? 😕 😕 To jsem blázen 😀 😀 Ale oblekové košile určitě nevyžehlí, co? ☹

lucisa
8. jún 2010

@kubaka
@martimarti nevím, jestli to mají ve všech DM, ale podle mě, dostala jsem na to tip a u nás měli. oblekové košile to ale fakt nevyžehlí 😀 😀
ono to funguje tak, že postříkáš pokrčené oblečení a jak je to vlhké, tak to vyhladíš rukama, necháš uschnout a hotovka. je to spíš taková nouzovka, když třeba v komínku ve skříni bylo něco špatně uložené, nebo se ohnul roh atp. a ty si to chceš obléct, ale nechce se ti kvůli jednomu kousku vytahovat žehličku.

záclony jsem taky hned po vyprání věšela, teď to nedělám, bo máme nové okna a záclony jsem vypustila z bytu 😀 a ložní jsem nežehlila nikdy, vždyť po první noci jsou stejně hned pokrčené.... 😀

ikke
8. jún 2010

ja som teda ani novorodencovi pradlo nezehlila 😅 akurat co sme zdedili veci som 1x ozehlila a bolo... jasne, keby mal maly nejaku alergiu, nebodaj priamo na prasok, bolo by to ine... dokonca mi tunajsia poporodna asistentka vravela, ze neozehlene plienky lepsie saju 😕 ale overene to nemam, my latkove plienky na tento ucel nepouzivame...

lenkavano
8. jún 2010

já tedy na mimina žehlila ,asi do jednoho roku.ale pak už jsem jen co šlo skládala.ale na to mimčo mi to příjde jako samozřejmost.věcičky jsou pak takové hebčí.

jijitka
10. jún 2010

předpokládám, že tohle téma se týká nežehlení běžného prádla - ne pro miminka. Tomu žehlím zatím všechno, nepoužívám aviváž, takže to prádlo je po vyprání pokrčené a hrubé,

Jinak píšete bezva fígle, jak jsem stará 😀, tak nic z toho jsem neznala, tedy kromě pečlivého pověšení..
a sušičky, ale tu bohužel nemám.

pimpa
autor
11. jún 2010

no pekne sa nam to tu rozbehlo. Uz som skusila par vasich rad a postupne vylepsujem a je to fakt super!!!!Nezehlit v takomto teple. Este by ste mohli hodit nejakeho typa na to co s nohavicami...tie sa mi zatial pokrcili 😠

pimpa
autor
11. jún 2010

zeby som ich chvilu nechala visiet prevesene cez vanu...potom vytrepat a vyvesit?

dzej
24. jún 2010

holky, díky za tip, hned jsem prošmejdila toto téma, ptz taky nežehlím a koupila jsem v DM ten sprej a je suprovej. 😵 😵 teď už mám vyřešený i pomačkaný letní kalhoty 😀

berenika39
24. jún 2010

@dzej jak to funguje? a na kolik kousků prádla to tak je? já ted řeším taky takový super lehký kahoty, a ty jsou žehlící, 😝 😝 , tak bych to zkusila.

dzej
24. jún 2010

@berenika39 stálo to asi 50kč...jmenuje se to FALDY..je to sprej s rozprašovačem. Vezmeš pomačkaný kalhoty, pověsíš je nebo položíš, našplícháš (tak aby se to trochu navlhčilo), rukou vyhladíš a hotovo 😉 Já je pak nechala na věšáku cca 10min. Neumím odhadnout na jak dlouho to budeš mít..ale určitě na dlouho...skoro nic mi tam neubylo... 😉

martimarti
24. jún 2010

@dzej Tak to bude super na dovolenou 🙂 🙂 ...šílím, když zabalím do kufru vyžehlené věci pečlivě složené a když pak kufr otevřu, tak jsou zmuchlané 😠 ...a to se mi stane vždycky. Takže Faldy 😀 😀 😀 super!!!

berenika39
24. jún 2010

@dzej dík, to vypadá super, sice u nás nemáme dm, ale u našich je, tak jim dám bojovej úkol 😀 .