icon

Ako efektívne zorganizovať zbierku na pomoc?

2. jan 2024

Prosim skúste mi poradiť, posnažím sa stručne napísať o čo sa jedná. Či neni nejaka skupina kde by sa dala spraviť nejaká zbierka aspoň na posteľ, matrac, na tie najdôležitejšie veci. Alebo darovanie nábytku, ktorý je v ok stave. Nebude to nijak spisovne. Ja som už úplne zúfalá, a už som na dobrej ceste zblázniť sa.
Mojim rodičom ešte v auguste vyhorel dom, nič im nezostalo, poistenie na dom nemali, aj podlahy sa im zničili, nemaju posteľ, matrace, žiadny nábytok, ledva im zostalo nejake oblečenie, proste nič nemajú. Ja sprostá, za dobrotu na žobrotu, keďže sú to moji rodičia, som im hneď povedala že na 3-4 mesiace tu môžu zostať, kým nedajú aspoň jednu izbu a kuchyňu dokopy. Hneď som im povedala, že aspoň 40-50€ mesačne nech nám dávajú, a kupujú si pre seba jesť, a najpodstatnejšie veci ako wc papier, cukor, káva. Uz je január, ešte ani cent mi do ničoho nedali… otec si ešte stále nenašiel prácu, moja mama je na polovičnom invalide, do roboty nechce vôbec chodiť ani na brigády, nikam, už roky nepracuje. Už dlhé roky pracoval iba otec, ale už vyše roka nemá prácu. Ja to uz fakt nedávam psychicky ani finančne. S partnerom máme hypotéku, a nie malú sumu platíme mesačne, ja som na materskej, mame 2 maličké deti. Sami máme málo. Najviac sa hnevám na seba, lebo odjakživa som taká sprostá, že som ku každému príliš dobrá, a nechám sa využiť, a keďže sú to moji rodičia, dobre vedia, že som ich neni schopná vyhodiť na ulicu. A fakt som to neni schopná, ale takto na to doplatí moje zdravie, môj vzťah s partnerom, a moja vlastná rodina. Prosim fakt iba take komentáre, ktoré mi pomôžu, nie iba mudrovanie, ale fakt nejakú užitočnú radu, okrem toho, že by som ich mala vyhodiť, lebo to viem aj sama, lebo v teórii je všetko 10000x ľahšie ako v praxi, a tiež dávať rady je ľahšie keď sa jedna o druhého. Fakt si prosim iba take rady, či neviete o nejkaj skupine na fb, kde by sa im pozbierala suma na to najpotrebnejsie, alebo kde darujú nábytok. Lebo ja už som sa snažila nájsť niečo, ale zatiaľ bez úspechu, vždy ma niekto predbehne. A aj keď si otec pracu najde, z výplaty by mu veľa nezostalo kvôli exekútorom.

Strana
z2
makodob
2. jan 2024

Musíš im rázne povedať, že vy nemáte kapacitu toto ťahať dlhšie a ak sa nezačnú snažiť, tak sa budú musieť vrátiť odkiaľ prišli. Ale ozaj si musíte ty aj partner stáť za týmto stanoviskom. Nepopustiť. Musia pochopiť, že to myslíte vážne. Ak s tým nič neurobia, je to ich rozhodnutie, zbalila by som im veci a odviezla ich do domu. Buď sa spamatajú alebo nie. Moji rodičia by sa od hanby prepadli, ak by mi mali byť takto naobtiaž a nevedeli by ani na jedlo prispieť. Vždy sa dá, ak sa chce. Kde je voľa, je aj cesta, nenechaj sa nimi psychicky ovládať a manipulovať. Držím veľmi palce, aby ste to ustali ❤️

kristinka92
2. jan 2024

ahoj, napisala si že máš staršieho súrodenca ktorý žije u dedka. to je ich rodič predsa nie? nemôžu ist byvat k nemu???

zuzana76
2. jan 2024

je stranka ludia ludom, tak skus tam

zuzana76
2. jan 2024

kolko maju rodicia rokov?

zuzana76
2. jan 2024

alebo napisat Vilovi Rozborilovi, ja sice taketo relacie nepozeram, ale mozno za pokus by to stalo, mozno by im aspon cast domu prerobili

karolinakr
2. jan 2024

No ale ked nepracuju, narobia si dlhy, takto sa z toho nikdy nevyhrabu ..Bez prace neopravia dom, bez peňazi nezoženú material..Nerobia nič, z neba im same nič nespadne
Bodaj by nekričali na teba, ked ich živiš a chceš to stopnut
Takto maju vyhovorku zhoreny dom, môžu u teba bývat aj 30 rokov...☝

vsetkounas
2. jan 2024

Ako neviem čo je to za obec a koľko tam žijú ale poznám rodinu ktorá vyhorela starosta vyhlásil zbierku v dedine a ponúkol náhradné bývanie dočasne ale na dedine bývali celý život .Samozrejme bývanie bolo tiež dočasne a za peniaze ak nemajú príjem alebo čo tak im starosta nedá byt lebo aj ten obecný treba platiť .Dnes nájdeš kopu veci na darovanie ale kam to dajú najlepšie asik nájsť ubytovňu to máš najlacnejšie riešenie .Sadnúť a porozprávať .Neuvažovali napríklad o mobilnom dome .postaviť na plátnu miesto zhoreného .Napíš na ľudia ľuďom overia a spravia zbierku .

simca06022011
3. jan 2024

@vsetkounas a z coho kupia mobilny dom, ved to su tiez desattisice a nemaju ziadny prijem...

lubka261
3. jan 2024

Bolo to tu pisane xkrat ale plne suhlasim, hoci nemas na to srdce a si dobracka dusa, nemozu ta takto nicit, treba im jasne stanovit co a ako. Ty si pani domu, ty platis energie, hypoteku.. bud nech prispeju alebo dovi dopo. Pomahaju ti aspon so starostlivostou o deti? Ked pises ze ta tak nervuju ze sa nevladzes starat o deti... inak osobne by som sa vobec nesnazila spravit im izbu ci kuchynu. Ked to nevladzete utiahnjt financne a casovo to by bolo urcite este nadlho, najlepsie riesenie sa.mi vidi povedat im nech daju zhoreny dom na predaj aby si mohli kupit ci prenajat byt. Aspon podla reakcie uvidis ci budu mat nejaku snahu nieco urobit. Lebo takto ta budu vyciciavat este roky. Asi je to hnusne napisane, vsak rodicia sa o teba staraliked si bola dieta a mala by si im to oplatit, ale nie takto. Nie ze budu po tebe vrieskat v tvojom vlastnom dome, nebudu pomahat ani sa nic snazit. Su dospeli, mali by sa snazit financne alebo aspon inym sposobom pomahat (v domacnosti, s detmi, a teda spravat sa slusne a ohladuplne...)

Strana
z2