icon

Ako funguje bulvárna tlač v zahraničí?

lienka9
29. sep 2025

Ahojte,najma baby ktore zijete mimo SR.zaujima ma,ako to je v zahranici,ci aj tam bezne v nejakych bulvarnych novinach najst clanky o uplne no name osobach,ktorym sa nieco stalo vo svete..
Dam priklad, v novom case sa bezne docitame o nejakom uplne neznamom,ktory vyskocil z balona niekde v VB,alebo o strelbe v brazilii, alebo tak..zvyknu takto napisat aj ze na slovensku sa nieco udialo?proste ze si najdu uplne hociaky clanok zo zahranicia a prelozia,alebo tam takyto typ "bulvaru" nefrci.
Nieje to nejaka vazna tema,len pre zaujimavost 🙂

anonym_ddeeaa
29. sep 2025

bulvarne clanky ano ..seriozne skor nie... a novy cas je bulvar sam o sebe .. to uz je horsie ako spravy na fb

zitaje
29. sep 2025

Tak ale Nový čas a pod. to predsa je vyslovene bulvár v zmysle, že tam ide o zábavu a nie o informovanie zo sveta. To si môžu pokojne aj vymyslieť. To je ako keby si počúvala, o čom sa spolu ľudia rozprávajú v električke a o tom spísala článok... Takže to nemá nič so Slovenskom alebo so zahraničím, určite aj v zahraničí existujú takéto plátky bez výpovednej hodnoty.

lienka9
autor
29. sep 2025
@zitaje

Tak ale Nový čas a pod. to predsa je vyslovene bulvár v zmysle, že tam ide o zábavu a nie o informovanie zo sveta. To si môžu pokojne aj vymyslieť. To je ako keby si počúvala, o čom sa spolu ľudia rozprávajú v električke a o tom spísala článok... Takže to nemá nič so Slovenskom alebo so zahraničím, určite aj v zahraničí existujú takéto plátky bez výpovednej hodnoty.

@zitaje to ma prave zaujima,ci v takom anglicku (napriklad) je az takyto bulvar,ze si najdu random hocico zahranicne a prelozia,alebo si vystacia so skandalmi domacimi :D

prasiatko30
29. sep 2025
@lienka9

@zitaje to ma prave zaujima,ci v takom anglicku (napriklad) je az takyto bulvar,ze si najdu random hocico zahranicne a prelozia,alebo si vystacia so skandalmi domacimi :D

@lienka9 a preco by akoze v takom GB nemojli byt bulvarne platky. Samozrejme, ze maju aj bulvarnejsie - THE SUN, Daily mail je tiez taky light a potom mas tie vaznejsie - the times, the guardian, evening standard - je sloboda a ludia si podla svojich gustov vyberaju co budu citat

lienka9
autor
29. sep 2025
@prasiatko30

@lienka9 a preco by akoze v takom GB nemojli byt bulvarne platky. Samozrejme, ze maju aj bulvarnejsie - THE SUN, Daily mail je tiez taky light a potom mas tie vaznejsie - the times, the guardian, evening standard - je sloboda a ludia si podla svojich gustov vyberaju co budu citat

@prasiatko30 nepisem ,ze by nemohli byt,ale som sa pytala ci su na taky styl pisane ako u nas..

prasiatko30
29. sep 2025

Vsak si pohladaj the sun - to je tak na tej istej urovni. A myslim si, ze v kazdom state existuje nieco take. Mozno v lichstenstajnsku na to nemaju dostatcne publikum ale dovezu z okolitych statov 😂😂

haley7897
29. sep 2025
@lienka9

@lienka9 ale jasne... dnes na mna vyskocil clanok ako vlamac odsekol hlavu 5 rocnemu chlapcovi lopatou... 😭😭😭 samozrejme to bolo niekde v Pakistane, ale to spomenu az po nekonecnom paragrafe. Ja mam pocit, ze u nas je to este horsie ako taky slovensky bulvar ... 🤷‍♀️

haley7897
29. sep 2025

Inak o slovensku specificky, zriedka, ale nedavno som zazrela ze spominali hranola a nieco o tom, ze vie napocitat az dva džendre a Putin je jeho likkle crush...

lienka9
autor
29. sep 2025
@haley7897

@lienka9 ale jasne... dnes na mna vyskocil clanok ako vlamac odsekol hlavu 5 rocnemu chlapcovi lopatou... 😭😭😭 samozrejme to bolo niekde v Pakistane, ale to spomenu az po nekonecnom paragrafe. Ja mam pocit, ze u nas je to este horsie ako taky slovensky bulvar ... 🤷‍♀️

@haley7897 dakujem,ano take spravy som nejake myslela.. takze je to asi vsade rovnake 🙂

melanta
30. sep 2025

@lienka9 áno, bulvár je takmer všade a vo väčších krajinách oveľa silnejší ako u nás. Takmer som použila preto, že sú krajiny, kde kvôli náboženstvu nie je bulvár tak rozšírený alebo verejný.

kiki68
30. sep 2025

@lienka9 jasne, mas rozne typy bulvaru, ale standardne to plnia no name hviezdicky. Potom take vacsie ryby, rozne reality shows, proste rovnake bahno ako vsade inde

sevrin
30. sep 2025

Bulvár fungoval odjakživa, ale jeho skutočné čaro objavili až dezoláti.
Bulvár musí prichádzať s titulkami, ktoré budia vášne a potom to tak aj v diskusiách pod nimi vypadá.