Ako fungujú organizácie bez podpory Modrého Koníka?
Akoby vlastne fungovali,keby nebolo modrého koníka?
Len tak sa zamýšľam.
Iné overené organizácie vlastne ako fungujú bez modrého koníka?
Čo to vlastne za organizácia, keď všetko sponzorujú dobrí ľudia z MK?
Čo by vlastne robili bez MK.?
Aaaaaaaaa do mňa, že som si dovolila písať pod anonymom
Este jednej veci nerozumiem: preco by dieta z azylaku nemohlo snivat a zelat si drahy mobil. Alebo lego, alebo znackove tenisky, hernu konzolu,…
Ano, viem, zaznelo tu, ze ten telefon ma byt pre autisticke dieta, ktore ma problem si zvyknut na zmenu.
Ale i bez takehoto obhajujuceho vysvetlenia (ze nejde o neskromne zelanie, ale nutnost) - preco by nemohlo?
Preco MUSI ostat skromne?
Ono asi vidi, v akej situacii sa ocitlo. Ale otazka je, co si zela, tak povie, co si zela.
Aj zena z rodiny, kde ziju v najme a dokopy s muzom daju 800€ mesacne, ma svoje sny.
A ano, ak sa spytaju, co si zela na Vianoce, povie ako prve, ze pre deti to a ono.
Ale ked jej poviete, aby bola uprimna, co by si naozaj zelala take pre seba, nie prakticke pre rodinu, tak povie, ze briliantove nausnice. Lebo po nich skutocne tuzi. Nie po nahrade zo sklicok za 10,50€.
To, ze uprednostni cokolvek dalsie potrebnejsie, je uz pristup dospeleho mozgu. Ktory si je vedomy, v akej mizernej situacii je a ze si moze nechat zajst chut na dake nausnice.
Ale toto tlacit na dieta, lebo nam potom pride neskromne, je smutne. Ze od neho cakame predcasne dospele myslenie.
Ak dieta same povie, ze si zela iba aby boli hlavne zase stastni, mali svoj domov a dake teple topanky, je brutalne dojimave na povrchu. Mame v ociach slzy, stisnute srdiecko.
Ale uvedomuje si niekto, cim muselo prejst jeho myslenie, nez toto adoptovalo ako svoje? Ze uz sa uskromnilo s tymto ako hlavnymi radostami zivota?
A musi padnut az tam, aby sme zrazu boli ochotni mu chciet dat viac? Aj ten mobil (chudatku)?
@moonlight1210 áno samozrejme, je to tak aj u dospelých aj detí. Niekto kto žije od výplaty k výplate túži po Adidas mikine a podobne. Lebo to je asi jedine jeho realistické že na tú mikinu za 50 eur raz dosiahne a bude mať aspoň niečo lepšie. Kto odloží mesačne 500-1000 eur tomu stačí aj za 10 eur mikina z Lidla, šetrí na dovolenky v zahraničí, nové auto, nehnuteľnosť dalšiu a podobne, proste má vyššie ciele v hodnote niekoľko tisíc nie mikinu za 50 eur. Tie decká proste sa nepriblížia rovesníkom tým že pôjdu na 2-3 dovolenky ročne do zahraničia, mama si kúpi nové auto a podobne, tak proste chcú vynikať aspoň v tej drahej značkovej handre.
@anonym_e993fa Vám dlžím ospravedlnenie. Mrzi ma, že moja nedôslednosť vo Vás zanechala nechuť pomáhať iným. Avšak i v tento okamih mám 121 neprecitanyvh správ na MK. To nie je len o tom, že ma ľudia poznajú ako tú “čo pýta “ ale i vedia čo robím, to znamená, že mnohé mi píšu svoje neistoty a spoločne sa ich snažíme riešiť. Takže potom sa mi stáva, že správa zapadne. Nehovoriac o tom, že nie som úplne zdatná v online svete, preferujem ten s ľudskou tvárou a menom 🙂 nicky si nepamätám. Kľudne mi napíšte do správy pod vašim menom, nie anonym, spoločne si pripomenieme balík a ja Vám poviem ku komu šiel. Ale áno, mate pravdu, na spätnej väzbe by som mala zapracovať, no mnohokrát mi neostáva na sklonku dňa žiadna energia
@felinda ahoj, určite nie je potrebné míňať vzácny čas a energiu na dohladávanie balíka. Len som mala vtedy pocit, že asi som poslala veci, ktoré nikomu neboli na osoh, a zapadli kdesi prachom. Ja pomáham naďalej, len mám niekedy pri tých darovaných veciach pocit, že si to ľudia ani nejak "nevážia". Prajem vám vo vašej práci veľa energie a nech s darí... ❤
tu sa už diskusia ubera streleným smerom..ked človek na to nemá, a sám si to nemôže dovolit, tak tu sa bude apelovat na to, že cudzim, deťom.z decaku, bezdomovcom a psom treba najdrahšie dary a najdrahšie granule dávať...treba v tom pripade oslovit Karla Gotta, Armaniho a Lagerfelda, ktori už tu sice nie su, ale nejake bohatstvo zanechali... Nie tu idete ešte devalvovať snahu cudzich ĺudí, ktorí sice nemusia, ale su ochotni sa delit s ostatnými zo svojho a namiesto vďaky dostanu verejny vyprask...Ja sa snažim davat dobre veci a raz by niekto ohrnul nosom a chxel novy iphone, ktory ani ja nemam, tak mu poviem, nech si naňho zarobí sám a spozná hodnotu peňazí..na vlastnej koži..Chcieť môžu..
Tu ma už nič neprekvapí, tu asi len smotánka chodi