icon

Ako fungujú parkovacie miesta vyhradené pre rodiny s deťmi?

6. apr 2023

Vyhýbam sa chodeniu po obchodoch pred sviatkami, ale dnes som musela ísť súrne kúpiť dcére lieky kým ju vyzdvihnem a jediná lekáreň nablízku bola v supermarkete. Snažila som sa zaparkovať, ale tam bol jednoducho blázninec, všetko plné ľudia tam behali s vozíkmi pod kolesá, nervózni trúbili po sebe no chaos. Odstavila som sa vrámci možností na kraj a čakala kým niekto odíde, až som videla ísť jedného pána k autu tak som čakala poblíž kým si naloží nákup a odíde a strčilo sa mi tam na drzovku iné auto ktoré ešte len prišlo. Uvoľnilo sa však miesto pre rodiny s deťmi, snažím sa ho neblokovať ani keď mám dcéru so sebou ale dnes som nemala na výber tak som tam zaparkovala. Bola som preč maximálne 10-15 minút, trvalo by to 2 keby tam nebolo toľko ľudí a pri aute som mala už mestského policajta. Povedal mi že na mňa mali oznam že som tam zaparkovala bez dieťaťa. Že vraj keby je to na ňom, tak mi nedá pokutu ale majú to na kamere a je tam prítomný oznamovateľ tak ma musia riešiť. Dostala som pokutu 20€ čo som teda zaplatila na mieste. Najkrajšie bolo že ma nabonzoval ten dôchodca ktorý mi obsadil miesto a celý čas sedel v aute, nešiel ani do obchodu a nahlásil ma a čakal kým prídem a budú ma riešiť a dobre sa bavil keď to sledoval cez okno, viem že mi to ten policajt nemal povedať ale teda ukázal mi jeho auto keď povedal že oznamovateľ je prítomný. Vlastne som sa chcela len postažovať akí sú ľudia škodoradostní a zákerní ale teda chcem sa aj spýtať že či s týmto máte niekto skúsenosti že ako je to s týmito parkovacími miestami a či sa môžu za to dávať pokuty a v akej výške a či ste ju niekto už dostali. Ach nabudúce radšej hodinu budem čakať na normálne miesto, takto 30€ v lekárni +20€ parkovacia prirážka..

Strana
z5
hiro
12. apr 2023

@zuzuliennka1 Ano, musi byt s tou znackou + dodatkova pre koho rezervacia plati. Nestaci len malovanie na zemi alebo len kocik bez "P reserve" znacky.

zuzuliennka1
12. apr 2023

@hiro to nemozes vediet.
Preukaz nema meno. Ja mam preukaz na dieta, ktore sedi vzadu, chodi, priam beha,.. ma autizmus, je ztp, normalne s dg., schvalene uradmi,.. ked idem v aute sama, preukaz mam stale za oknom, ale na oznacenych miestach neparkujem.
Ked idem so synom, parkujem. Preukaz ale nevyberam z auta horedole.
Bud rad, ze nemusis riesit ztp kartu a parkovaci preukaz

zuzuliennka1
12. apr 2023

@hiro ano, cize to co som aj tu pisala kdesi vyssie - miesto musi byt spravne oznacene - vodorovne aj zvislo, aby to bolo platne. Teda nasprejovane na zemi, aj osadena tabula

hiro
12. apr 2023

@zuzuliennka1 "to nemozes vediet" - si domyslim 🙂 Keby policia kontrolovala kazde taketo auto a opravnenie tam parkovat tak by sa to potvrdilo.
A ohladom riesenia karty? Preukazu? Myslim ze si to vybavi kto chce. V takom Trencianskom ci Zilinskom kraji je 2x viac ŤZP na 1000 obyvatelov ako napriklad v Bratislavskom. Jasna ukazka ze polovica preukazov je vybavenych podvodom.

zuzuliennka1
12. apr 2023

@hiro “si domyslim” a tak to potom aj vyzera. To fakt budete ludom aj ztp zavidiet??
ale ved slovensko - co sa cudujem.
ako som pisala, my napr. mame ztp tiez, mame novsie auto, a syna ktory viac beha nez kraca, a je ztp. Z auta mi doslova vyskoci a rozbehne sa. A ano, parkujeme “na invalidoch”. Ved skus nabuduce na podobne auto zavolat policiu a strapnis sa neskutocne🤦🏼‍♀️
je mi ta fakt luto 🙂

ajush5
12. apr 2023

@zuzuliennka1 že máte ZŤP neznamená, že tu niekto hovorí o Vás. Čo je lepšie auto? Mercedes za 100k? Takých poznám čo mali soplik v 97, tak si vybavili ZŤP, lebo na to majú. Nikto im to nezávidí, nech si to užijú ale tváriť sa, že sa nedá kúpiť preukaz je fakt k smiechu. Poznám ľudí, čo ledva ráno vylezú z postele, sú ťažko chorí a ZŤP im zamietli niekoľkokrát.
A že tu niekto upozorní na to, že sa to deje neznamená, že je bonzák. Tak skludni hormón a nevykrikuj tieto ohrdnuté hesla

maialeo
12. apr 2023

Parkovacie miesta pre deti sú širšie... počíta sa tam s tým, že matka nakladá dieťa do kočíka z bočných dverí.

lacibo
12. apr 2023

@nikolka1986 ja by som si toto v zivote nikomu nedovolila napisat to co ty mne..ze ak raz budem ja alebo moje dieta na voziku..no.vidim ze kazdy ma uplne ine hranice slusnosti..nevadi

maciatkolulu
12. apr 2023

@zuzuliennka1 ty si vážne myslíš, že sa nedá vybaviť ztp a ze sa to nedeje.... No dobre. A ze to žiaľ sú väčšinou ľudia na tých 50000 +autách. Lebo ako som písala a dokola skus ist cez sviatky a víkendy do nákupných centier koľko tam vidíš bežných áut na invalidoch a koľko nadštandardných, ale fajn som poučena, väčšina invalidov ma rodinu, čo si to môže dovoliť.... Kebyže sama nepoznám takého "invalid" tak nič, no, ale žiaľ, maminka poberal predĺžený na absolútne zdravé decko ako je zvykom a ti co potrebujú majú veľké 💩

zuzuliennka1
12. apr 2023

@maciatkolulu jezis, viem, prave preto, ze sa da vybavit, bohuzial… a potom sa vsetci hadzu do jedneho vreca.
A ked mas este aj ztp k diagnoze, ktoru ani nie je vidiet, tak zbohom..
posledny nech zhasne…. tu si ludia este aj ztp budu zavidiet a vybavovat a podplacat… na zvracanie mi je z toho

zuzuliennka1
12. apr 2023

@maciatkolulu a teda toho “invalida” co poznas - si dufam aj nahlasila za zneuzitie ano?
lebo ak nie, tak tu len stekas a nic z toho.
treba sa aj ozvat, ked uz si taka mudra

maciatkolulu
12. apr 2023

@zuzuliennka1 a co som mala nahlásiť? Kde? K Dr? Ci? Bolo mi z toho zle, ako tebe, jemu nejakú diagnózu niekto dal, to je jasne, tak ako tu s PN, aké diagnózy sú na celodenné vychádzky, príklad atď. . A tunajšie mamičky sa tiež na hlasujú, čo zneužívajú všetko čo sa dá? Véd si tu ešte rádia navzájom ako co najlepšie obtiahnut stat,o PN a OCR ani nepíšem, vsakze. A ani, necítim sa byť hlúpa
A inak, to, že nejaká rodina zaparkuje na klasickom mieste pri obchode ešte nie je taká tragédia, ako keď niekto s vybaveným preukazom zaberá miesta reálnym invalidnom, tých boxov je tiež malo. Hold, smutne.

kvietocek87
12. apr 2023

@zuzuliennka1 veď ztp sa zneužíva,však kto maže ten jede.Co sa týka ztp preukazov a invalidných.Tym,co majú diagnózy buď nedajú invalidnu alebo zoberú.Teraz akurát zobrali u nás v rodine, čo má rakovinu, ešte nie je oficiálne zdravý ale že už môže pracovať,tak zobrali.Plno ľudí by ani nemuselo brať čiastočné invalidné,lebo fungujú normálne.Ciastocne invalidné by už pomaly deti mali brať, kadejaké alergie,astmy a mnoho iného majú.Nikto nie je 100 percent zdravý.Ja mám už tiež určite zdravotné obmedzenie s ktorým by som nemohol robiť vo všetkých zamestnaniach, čiže už som zdravotne a pracovne obmedzený a i čiastočnom invalidnom môžem len snívať

ckatka
21. apr 2023

@hiro áno jedine tak. Ale na tých miestach o ktorých sa bavíme obvykle nebýva.
Býva tam P a nakreslená rodinka. Už sme.to.riesili s právnikom a nemôžu ti nič.

ckatka
26. apr 2023

@zuzuliennka1 áno keď pod touto značkou parkujes a nemáš, tak je to na pokutu

Strana
z5