Ako ísť z pôrodnice domov, keď nemáme auto?
Chcem sa opýtať, ako už názov napovedá, ako sa dostanem domov z pôrodnice keď nemáme auto. Totiž boli dnes u nás mamine kamarátky a tie ma dosť zneistili, keď mi povedali že bez vajíčka nás z nemocnice nepustia. Od nemocnice kde budem rodiť bývam asi 15 minút autobusom. Uvažujem že toľko už pôjdeme domov s kočíkom a tým autobusom. Je tu niekto kto riešil rovnaký problém? Fakt to je tak že bez vajíčka nepúšťajú? Mňa z tej pôrodnice ani nemá kto odniesť a pochybujem že taxikár má zoberie aj s vajcom aj s novorodencom do taxíka. Som v 36. týždni, a budem stresovať asi celý mesiac či mi pri odchode nebude personál robiť problémy.
@226lenka o to nič neviem, tak sanitku si zavolaj, prídu určite, prídu rýchlo a hlavne sú to zdravotníci.
Nám sa v deň odchodu z pôrodnice pokazilo auto. Išli sme v pohode taxíkom je to úplne bežne, však myslíš že ženy s babatkami necestujú taxíkmi?😄 ja vodicak nemám a chodím od narodenia malého snim v taxíku normálka 😄 určite lepšie riešenie ako ísť mhd
@dominikak4 keď si zavolám sanitku že mi odtiekla plodová voda prídu?
Keď to je moje prvé tehotenstvo, ja ani neviem ako spoznám že už ten pôrod mi začal. Či kontrakcie budú tie ozajstné kontrakcie alebo falošné
@226lenka No áno povieš, že si prvorodička, že máš bolesti a nemáš auto, potrebuješ, aby niekoho poslali pre teba. Prídu.
Ja som tiež išla s taxíkom a vajíčkom 😉
Naozaj nepoznáš žiadneho suseda, kamaráta, kolegu, ktorý by vám pomohol do a z nemocnice s odvozom? Minimálne do nej teda, budeš aj pokojnejšia keď bude stačiť zavolať a do 10 minút si tam.
@dominikak4 tak čo som počula,vraj rodičky,ktoré nemajú problémy,by si nemali volať sanitku,není to život ohrozujúci stav a je to v podstate zbytočný výjazd sanitky. Môže požiadať suseda, ísť taxíkom,sanitku volať ak nezačne krvácať zrazu a veľa alebo iný problem je fakt zbytocne pri dakych kontrakciach.
Ja nemám koho poprosiť aby ma odviezol do pôrodnice. Tu kde teraz bývame sme len krátko, so susedmi sa nepoznáme, mama auto nemá, svokrovci sú ďaleko, a nemám ani brata, švagra, nič. Takže mi ostáva len MHD alebo taxík
Tu MHD si vyhod z hlavy. To je velmi zly napad. Aby si nedopadla jak Pociskova. Na pol ceste v buse budes rodit? Normalne volaj sanitku. V pohode pridu 😉
Keď začneš rodiť tak si volaj sanitku a nie autobus...domov taxíkom
@226lenka ani my nemáme auto. Minulý rok som rodila. Vajíčko treba určite mať doma,nikdy neviete čo sa stane a kedy ho bude treba. Nás už veľakrát bral taxik a nikdy sa nám nestalo, že by mali problém s vajíčkom/dieťaťom. Ak je možnosť vždy im to poviem/napíšem dopredu, že mám dieťa poprípade si to zvolím v nastaveniach (záleží,ktorú taxislužbu idem použiť no nemala som so žiadnou problém).
A to, že vás nepustia z nemocnice bez vajíčka je strašná sprostosť už naozaj.. Samozrejme, že vás pustia aj keby manžel prišiel po vás "len" s kočíkom.
Keď budete rodiť volajte si sanitku
@dusankomoj taxikari maju povinny podsedak, cize ziadnu sedacku pre deti do 3 rokov a urcite nie novorodenca.
@226lenka viac menej ide o to, ze nesmies odist z porodnice s babom v perinke a na rukach. A aky sposob prepravy zvolis- ci satku, vajicko, vanicku ci kociar uz je na tebe. Takisto ako sa aj dostanes domov- ja by som brala radsej taxik (potrebujes vajicko), ale ked sa neda (nemate vajicko ci peniaze na taxik), tak kludne aj mhd...
Predpokladam ze ty by si tiez neodmietla pomoct tehotnej susede, aj ak by si ju videla prvy raz 🤷🏻♀️.
@226lenka zavolaj si sanitku, pre kamošku v pohode prisla, vyšli pre ňu na 6 poschodie zobrali tašku, ešte jej aj zamkli byt lebo ona bola v strese. Domov to isté, treba pri odchode ráno povedať sestričke objedná ti ju. Ale taxík, nechápem prečo by ťa nemal zobrať, úplne bežne nosia.
Ked pôjdeš do pôrodnice, musíš počítať s tým, ze si berieš tašku (batožinu) so sebou... Bohužiaľ, málokto ide do pôrodnice tak, ze mu tam všetko dajú... Už tu bolo x diskusii o tom, co vsetko treba brať, ale minimálne tolko, ako 1 kufrik, pripadne cestovnú tašku. S kontrakciami, odtecenou plodovou vodou... Ani neuvažuj, ze pôjdeš autobusom. Jedine, zeby si prenášala a dali by ti termin nástupu do nemocnice s tym, ze v čase odchodu ti absolútne nič nie je.
Detto odchod z pôrodnice. Vsetky veci, co tam donesieš, musíš vziat aj späť. Plus bábätko. Ja som po prvom pôrode bola šitá dosť, nevládala som chodiť. Nieto takú trasu, ze 15 minút autobusom (a ja pešo)... V žiadnom pripade. Nevieš, aky budeš mat pôrod, ako koľko budeš vládať... To musíš zažiť.
A otazka k odchodu, pokiaľ nemáte vajíčko a šli by ste kočíkom, tak do kočíka (kocik až k dverám oddelenia) bábo vziať môžeš. Ale ani neuvažuj, zeby si si ho z pôrodnice odniesla na rukach.... V tomto prípade by som vás ani ja na mieste sestricky nepustila... Žena je po pôrode oslabená, nech tu nik nerobí zo seba hrdinu...
Ja by som si na vašom mieste zohnala vajíčko. Ak by ste šli taxikom a nezohnali lepší odvoz... V kvalitnom vajíčku vydrží babo aj do 15 mesiacov... Ked ti bude horuckovat, dusiť sa, pôjdeš k doktorke autobusom? Za tých 15 mesiacov ho vyuzijete, nie raz
@vevesh to som aj písala,že vajce asi nie. Ale moja skúsenosť bola,že poslali aj s autosedačkou. Ale pytala som sa dopredu.
@226lenka my bývame kúsok od nemocnice, normálne nás pustili s kočíkom domov. Ale bolo leto a išli sme domov peši. Myslím, že im je to jedno v nemocnici, čo budete robiť s bábom ďalej... Ak nie je iná možnosť, tak by som ho dala do kočíka a išla s ním busom. Ale cez striešku by som prehodila plienočku, nech sa mu tam čo najmenej bacilov dostane v buse.
@dusankomoj ja som zvyknuta na zabudovanu sedacku, takze ani nemusis taxikarovi vopred hovorit. Ale to je cca. Od 3 rokov.
2 krát sme spolu s manželom išli z pôrodnice TAXIKOM.
Nemali sme ani len vajíčko - nikdy sme ho nemali. Dieťa sme mali v takej prenosnej taške - úplne bez problémov.
ale už som videla aj s novorodencom v prímeskom autobuse....
@vevesh krpec vtedy mal okolo 2r,keď sme išli taxíkom. Možno som mala štastie,ale taxikár tvrdil,že nieje žiadny problém a veľa šoférov to nosí v kufri. A ešte dodám, že to bolo v NR.
Ved si zavolsj sanitku ked zacnes rodit, ty si fest trufas, ze ist busom, ved to je chore… samozrejme, ze pride po teba, po mna prisla ked som v 8 tt zacala krvacat, volala som ze krvacam, ze co robit a oni ze hned idu, tak im vravim, ze netreba sadam do auta a o 5 minut som na urgente, nechceli ani pocut o tom, o minutu uz bola sanitla pred domom, a cestu z porodnice urcite taxikom a vsjicko si aspon pozicaj od kamosky, aj ked nechce sa mi verit ze v meste nemas absolutne nikoho, kto by po vas dosiel, ale tak ci tak do hoc akeho auta vajicko potrebovat budes

a ešte si predstav, že začneš rodiť v noci, vtedy autobusy nechodia, začneš mať pravidelné kontrakcie niekedy o polnoci a prvý bus by išiel povedzme o štvrtej. Neviem, ale potrebuješ mať plán B a nielen, že pôjdeš autobusom.