Ako je to na hraniciach pre nezaočkovaných?
Sestra chce prísť na dovolenku na Slovensko. Lietadlom zo Švajčiarska do Budapešti. A že prídeme pre ňu tam. Niesu zaočkovaný ale majú pcr test. Ako to je na hraniciach? Keď majú test?
Sestra vo Švajčiarsku pracuje? Ak áno, tak jej stačí potvrdenie od zamestnávateľa, že tam pracuje a do žiadnej karantény nemusí ísť, stačí jej negatívny PCR test. Len vy, keď preňu pôjdete do karantény budete musieť ísť keď nieste očkovaní. Nebolo by im lepšie ísť s niekým autom so Švajčiarska rovno na Slovensko? Naši tak chodia každé 2 týždne na víkend domov, pred 2 týždňami ich na hranici ani nezastavili.Zastavovali všetky autá so slovenskými špz, oni majú švajčiarsku a len mávli rukou, aby pokračovali ďalej.
@luckalucka5718
@kkovacovak to je už aký level alibizmu radiť vo veľkom štýle ľuďom ako nedodržiavať nariadenia a zároveň sa k tomu postaviť “ja nič, veď máš vlastný rozum” 👌👌👌 tak keď má autorka otázky podľa teba vlastný rozum, tak prečo vôbec máš potrebu sa vyjadrovať k tejto téme?? A ako by si to spravila ty nikoho nezaujíma a nikto sa na to nepýtal, otázka znela úplne inak.
@viktorka48 Tebe úplne hrabe 🙄🙄🙄 ja sa neteším, že ma 4x kontrolovali, mne je to v podstate jedno či ma skontrolujú alebo nie - všetky potrebné dokumenty mám v poriadku 🤷♀️ Autorka sa inak nepýtala, ako má obísť aktuálne nariadenia, ale čo všetko potrebujú. A keď to mať nebudú, tak argument “nejaká bláznivá viktorka mi poradila” jej nijako nepomôže. A nie, neregistruje sa každý, ani nesedí každý v karanténe, ani nejazdí každý v obci max 50km/h, ani nie všetci si kupujú listky na mhd a ani sa neživia všetci poctivou prácou. Ale ak niekoho nahováraš na porušovanie pravidiel / nariadení / zákonov, tak by si mala potom aj zdieľať prípadné následky.
@ptmt1011 ked si prejdete tieto komentare s troskou odstupu, neveazivost je hlavne na strane nezaockovanych. Ockovanie prosto objektivne zlepsuje situaciu vsade, kde je rozsirene. Vsetko ostatne su len vykriky do tmy.
Podľa mňa je to aj o zodpovednosti to cestovanie a odrbať sa bude dať kedykoľvek akýkoľvek systém. Len čert nikdy nespí a takéto konanie môže skončiť pokojne mŕtvolami. Nakaziť niekoho v rodine a mať výčitky tiež nemusí byť príjemný pocit len preto, že som vybabral so systémom. Za socializmu keď sa očkovalo tak sa islo hlava za hlavou a nikto neriešil žiadne vedľajšie účinky a ani nič. Teraz sa tu budeme stavať na zadné a ešte aj opatrenia obchádzať.
@viktorka48 nikto nikoho nenúti dať sa zaočkovať 🙄🙄🙄 stále máš na výber, očkovanie je len jedna z možností. Potom ešte môžeš sedieť doma, alebo teda krátka karanténa+test, za ktorý nemusíš ani platiť. Pokiaľ cestovať nechceš / nepotrebuješ, tak môžeš fungovať úplne rovnako či si alebo nie si zaočkovaná.
Treba si uvedomiť, že otvorené hranice nikdy neboli samozrejmosťou a nikdy nikto nesľuboval, že zostanú otvorené navždy. Tak ako sme mali éru zatvorených hraníc (ale to predpokladám si nezažila a netušíš o čom to bolo), tak sme mali aj éru otvorených hraníc a teraz stále máme otvorené hranice, len teda s nejakými pravidlami.
Mimochodom očkovanie všeobecne je povinné už dlhé roky - tam sa prečo nehádžeš o zem, že je to šikana? Takisto niektoré krajiny vyžadujú špecifické očkovania pre vstup k nim a neobabreš to nijako - to ti nevadí?
Ja napríklad absolútne nemám problém s očkovanými či neočkovanými, každý podľa svojho uváženia nech sa rozhodne. Ale tieto priblblé reči o šikane a nútení sú fakt mimo - zjavne si nikdy šikanu a donucovacie praktiky nikdy nezažila.
@viktorka48 hm ja som pendler,viem co je sikana. na slovensku zatial ziadna sikana nie je. a to mi ver. od 13.3 2020 zijeme neustaly kolotoc. nato aby si presla cez hranice uz kazda rodina ma zalozeny sanon. na SVK zatiala tomu ver, pre ludi ziadna sikania nie je

@viktorka48 inac s tym papezom suhlasim..tiez...no...sme sa nemohli zdruzovat rok a zrazu pride papez a uz je vsetko mozne. hold cirkev.ta ma troska ine privilegia
@ada309 nema ta co udivovat. potrebuju tvorit privilegia pre ockovanych. co je na tom nepochopitelne? a ano ked dojde k zhorseniu, tak uz aj ockovany karantena aj testy. na co dali loteriu? aby nahnali ludi na ocko
@viktorka48 celoplosne bolo asi 2-3x tusim. a poznam ludi ktorym sa aj toto podarilo uniknut, jednoducho nesli. sikana je skor to ked si musis pomaly kazdy mesiac zhanat stale dake papiere /potvrdenia do prace napr aby ta pustuli cez hranice, ci stale sledovala ulizaneho Klusa, co zas panove v kozenych kreslach vymysleli, a ako bonbonik, PCR test na prechod cez hranice. ....krasa. a uz mat tlariacen doma a skener je povinna vybava pendlera. a hromadu papiera. stat v rade na hranici azdy den a citit sa ako nakazeny debil. a este oznacenie ako stekajuce psy, aj to je krasa.to nam prida na nalade.
@viktorka48 a mimochodom ja sa neradujem a nesmejem, kazdy ma pravo volby a pendleri boli donuteni. davat a platit stale za tets kazdy tyzden, na to nema kazda rodina co denne prekracuje hranice...mojim rozhodnutim bolo sa neockovat a pockat, avsak ked zahlasili toto, dakujem pekne, drbnuty stat este ani len riadne testy nepreplaca...takze pekne calovat ...nemam zaujem lebo si to nemozem dovolit. v rakusku testy stoja od 70 do 100 eur aj viac. krasna to sumicka.
@viktorka48 ludom vadi sikana vela ludi sa ockovali lebo museli v praci. to neznamena ze su hlupe ovce.
@sissy27 dakujem, vidim ze ziju este ludia so stipkou rozumu
@sissy27 nevysvetlis jej to.
@bublinka1426, trepes. Áno, lezú mi na nervy buzeracne a idiotske opatrenia, lezie mi na nervy ospevovanie očkovania a vydieranie obyvateľstva, ide ma poraziť z debilnych a úplne zbytočných rušok. Ale klamať kvôli tomu tiež nemusím. V Rakúsku máš na mrte možnosti testovať sa úplne zadarmo aj 17x do dňa, potrebujem testy do práce a v živote som ani za jeden neplatila (dosť ma dráždi fakt, že ich musím mať)
Zas tu niekto chcel vytvoriť konfliktnu diskusiu a zas sa podarilo. Kedysi rómska menšina, potom homosexuáli, potom migranti a teraz toto očkovanie. Každý z nás je natoľko inteligentný, že si dokáže zvážiť následky takého konania. Karanténa je ochrana tých, ktorí by ten COVID nemuseli zvládnuť aj očkovanie. Nikto tu nevieme povedať kto to zvládne a kto tomu podľahne. Kto bude chcieť odrbe systém bez problémov. Tak načo tu taká diskusia. Išiel som v sobotu do AT a na hraniciach nás policajt zastavil či mame COVID pas či akú sprostosť nejakú SMS som mu ukázal a išiel som ďalej. Som ale ockovaný takze žiadne obmedzenie. A ten kto nie je tak má možnosť PCR test na 5 deň a potom následne 2 dni výsledky a po 7 dňoch Nornamne ako keby nič. Ak Vám stojí riskovanie že niekoho narazíte v rodine alebo rovno rodinu tak potom načo píšeš tuto diskusii?