Ako ladiť kabelky k oblečeniu?

8. okt 2021

Baby ,ja som taka trosku mimo módne a nikdy neviem ako k bežnému outfitu do práce ale aj príležitostne ladit farbu kabelky k comu? Tak isto topanky.
Dalsia otazka kabelka musi farebne ladit s topánkami?
Uz by som sa rada pekne a pohladne obliekala .
Ďakujem
Vy tu mate vzdy pekny vkus ☺️

tncka
8. okt 2021

Ja mam rada hlavne v lete,ked kabelka neladi k nicomu,vezmem si,trebars zlty Obag a neriesim🤣🙈

marcellka32
8. okt 2021

Už dávno neplatí, že má mať kabelka a topánky rovnakú farbu... inšpirovať sa môžeš v časopisoch napríklad, ale kľudne nos čo sa ti páči..ja nosím už len 3 farby a ich odtiene+rozbijem to výraznými doplnkami (šatka, šál, kabelka, topánky)

riamia91
8. okt 2021

Ja kabelky neladím, keď začnem nosiť jednu, nosím ju aj mesiac, dva, k čomukoľvek. Momentálne kvôli dieťaťu preferujem kožené ruksaky, mám iba čierny a svetlohnedý, a tiež jeden z nich nosím dlhodobo aj polroka a neriešim ladenie. Keď ideme niekam na oslavu, tak sa snažím ladiť k oblečeniu, ale nie k topánkam, to už nie je pravidlo absolútne, ale nepokazíš tým nič.

autor
8. okt 2021

Okej baby takze nemusim byt zladena farebne a co sa tyka topanok ani tie nemusia k nicomu ladit ?

janeninka
8. okt 2021

Topanky by hlavne mali ladit k zvysku. Napr ja som nizka takze sa snazim si neskracovat nohy predelom t.j. K ciernym pancuskam cierne topanky a pod.. A hlavne topanky a niektore kabelky sa snazim mat neutralne, mna nebavi vkuse riesit ci sa to hodi.. Jasne obcas nekaky vyraznejsi detial v outfite zaujme- vyrazna kabelka a pod

marcellka32
8. okt 2021

Nepísala som, že nemusíš byť zladená farebne, kombinuj maximálne 3 farby na sebe+odtiene

autor
8. okt 2021

@marcellka32 ďakujem, zle som pochopila 🙂

kengurica
9. okt 2021

Neprekombinovat farby, prispôsobiť sa povolaniu a príležitosti. Teda ak sa bavíme o konzervatívnom style. Veľkosť kabelky k výške postavy ( nie nízka žena s obrovskou kabelou). A ak nie si teda nejaká extravagantná, tak sa držať jedného štýlu - nie napríklad tenisky s lakovanou kabelkou, aj keď sú typy žien, ktoré to "vedia nosiť".
Čierna a hnedá su klasiky. A hlavne by mali byť kvalitné (to neznamená že musia byť aj drahé), ideálne kožené.

autor
9. okt 2021

@kengurica super dakujem ja mam vysku 168cm ale som velmi chuda ,takze velke kabelky shoperky mi asi nebudu pasovat , styl mam skor sportovo elegantny, nemam pracu v kancli takze nemam potrebu mat lodicky a saka tieto veci , ale zas blejzre a take volne saka na tricko k rifliam a teniskam mam rada
Tie max 3farby plus odtiene ale myslene tych 3 farieb vsak? To moze byt aj viac odtieňov teda na mne?

moonlight1210
9. okt 2021

3 zladene odtiene.
Alebo 2 zladene a treti to rozbije.
Alebo 3 zladene a stvrty (len v drobnom pomere), co to rozbije.

Daj si do pinterestu colour palette inspiration a najde ti mnozstvo napadov, ktore farby idu spolu. Aj s obrazkami, takze vidis ten pomer farieb, ako ladia a preco.
Pre priklad:

autor
9. okt 2021

@moonlight1210 ďakujem 🍀🙂

moonlight1210
9. okt 2021

A co sa tyka farby, co ich rozbije, tak najlepsie je volit odtien z opacneho konca palety.

A mal by byt len malom pomere z zvysku odevu. Teda na doplnkoch.

Teda ta kabelka. Alebo opasok. Topanky.
Alebo kombinacia niektorych dvoch z toho.
Alebo aj vsetkych troch (za podmienky, ze dve veci z toho budu v mensine: teda napr. vacsia kabelka, ale tenky opasok a jemne sandalky. Nie vsetky tri dominantne velke veci).

moonlight1210
9. okt 2021

Co vysvetluje, preco sa nam tak pacia cervene masle na zelenom venceku na vianoce. 🙂
Alebo zelene vetvicky na cervenom obruse.
Ale ked uz je zelenej a cervenej v rovnakom pomere, uz to akosi nie je ono.

Proste ta opacna farba, ked jej je len malo, doslova zaziari na pozadi tej protikladnej.
V tom je ten trik.

simca06022011
9. okt 2021

Tak ja mam 45kg sestru a nosi aj velke kabelky a ladia jej vzdy.... Treba ladit farebne (tj ze nenahadzem na seba farby duhy naraz, farby kt. Mne nepristanu, alebo sa k sebe nehodia), ale ladit treba aj stylom (Nedam si elegantné lodičky, nohavice a k tomu sportovu handrovu tasku) a pozerat na to v com sa človek dobre citi.
Ja kvoli tomuto kupujem univerzalne kabelky, hnedo kadejaku od desingualu mam ku všetkému 😂 a klasika čierna/nejaka farebna kozena a4/a5, čierna mala crossbody na nákupy a flakacky... A velke tasky par tiež. Napr. Topanok tolko nemám.... Okrem cervenych lodičiek ani nic extravagantné co by k hocicomu neladilo nemám. A myslím ze aj tie virm obut rovnako k elegantnému oblecku, aj k rifliam 😂 teraz sa naozaj medze nekladu...

luci_ba
9. okt 2021

ja som asi uplne divna, ale ja striedam kabelky tak, že asi dva tri týždne nosim v kuse tu istú a potom ju vymením 😄

janeninka
9. okt 2021

@luci_ba jasne aj ja to tak mam.. Mam rada specificky typ kabeliek ( crossbody ale aj s putkom) Mam cca dve letne blede a dve jesenno zimne - bordovu a ciernu.. Potom uz len ruksak ak treba daco vacsie a jednu lakovanu spolocensku neutralnu.