Ako máte zadelené upratovanie?
Baby chcela by som vediet ako mate doma zadelene upratovacie prace.. Upratujete ked je cas alebo si nato cas vyhradite? Tyzdenne alebo mesacne upratovanie? Mame 2male deti, dom a s manzelom kazdy svoje športové aktivity.. Mma pocit, že upratujem stale. Som poriadku milovna a mam rada ked su veci tam, kam patria a pri dietatku ktore lozi a vsetko spoznava ustami obzvlast.. Ak ma v tom niekto nejaky fajn systém rada sa inspirujem 🙂🙂
@andromedea ako sa da tyzden-dva nemat co dat do pracky? Ja snad periem denne - je pravda, ze sme styria a deti uz velke, ale vzdy je co prat. Oblecenie asi 2x do tyzdna, jemne pradlo 1x, uteraky 1x, postelne pradlo vzdy z niektorej izby, rifle periem samostatne, bundy tiez, niekedy treba prat deky, inokedy zaclony.... mam pocit, ze u nas sa pracka nezastavi.
@simsalabim my zaclony nemame, takze to mi pada. 😁 Uteraky v kosi su suche, takze tyzden vydrzia v kosi bez toho, aby zatuchli, detto vsetko ostatne. Viem, ze niektori ludia si po jednom noseni peru veci, ale my nosime tricka a nohavice aj castejsie, takze vazne neni co. A kvoli 10 gatkam, ktore su este aj farebne odlisne, sa mi pracka neoplati pustat. Postelne pradlo raz za mesiac 😕
@andromedea teba čaká veľké vytriezvenie s dieťaťom, keď príde🙂
Tiež sa pridávam k fanúšičkám terapiedomova.cz , majú tam super systém. Nedodržiavam všetko do bodky, ale tie denné rutiny vždy, ostatné už ako sa podarí.
Ináč, dosť ma šokovalo, že niektoré meníte posteľnú bielizeň raz za mesiac. 😮 Toto ja by som nemohla. Naše "dospelácke" mením každý týždeň, synove raz za 2 týždne. Neprežila by som spať mesiac v jedných obliečkach.
Aka pekna tema 😂. Ja som uz 8 rokov 😱 na materskej a system som si este nenasla 🤷♀️. Teda nasla, vzdy nejaky a do toho sa nam doma zmenil rezim a zasa vsetko prestalo fungovat. Takze tak nejak fungujem a cakam ked onedlho nastupim do prace ci sa zblaznim alebo bude platit ze cim menej sme doma tym menej bordelu bude... Mame 5-izbovy byt 😲. Ale uz sme sa bavili aj o pani na upratovanie, tak zrejme to tam smeruje 🙂.
@andromedea kym nebolo vsetko hotove nikam sme nesmeli ist. A po zabave ziadnr vyspavacky 😂 moja mama bola despota na taketo veci 😬😆
@andromedea no ved kazdy robi ako mu vyhovuje. U nas ide do prania po 1.noseni to, co bolo pri tele a vie nasiaknut potom a pod. - spodne pradlo, ponozky, pancuchy, tricka a pod. Vrchne vrstvy nie (sveter, mikina , leginy, nohavice, sukna a pod. ). V lete, ked sa robi v zahrade, ci ide na bicykel, to mozu byt aj 2-3 prepotene vrchne casti ci tricka ( oblecenie do roboty+ tricko co mame na sebe doma). Ked boli deti male, teplaky sli casto po pol dni tiez do pracky 😂.
Uteraky periem samostatne a je ich dokonca niekedy privela na 1 davku, hlavne v lete ( kazdy mame osusku+uterak, a uteraky vo wc menime aj par krat za tyzden, kuchynske utierky za tyzden uspinime bezne 6-8).
A ako pise @h2 , postelne pradlo periem tiez castejsie ako len raz za mesiac.... po mesiaci tam uz musia roztoce mat party 🤪
Ale uznavam, ze v domacnosti bez deti urcite pracka nemusi tolko ficat ako u nas, ale i tak by mohla ist tak 3-4x do tyzdna - oblecenie, uteraky, jemne veci. A menej casto postelne pradlo a ine veci v domacnosti ( zavesy, deky, obrusy, paplony....).
Tak ja ked upratujem,deti sa hraju, alebo aj robia zle...Preplo bymi,keby sa im nosntop venujem.Ze sa od nich nepohnem a oni to vedia, ze ked mama to a to robi, nemaju vyrusovat. Vedia, zeked sa doma spravi, co treba, pohram sa s nimi. Jasne, ze to nefunguje tak, ze im nedam najest, neprezleciem atd...len som chcela povedat, ze nie som ich otrokom, tak ako niekto nie je otrokom poriadku. POkym to je doma spravne nastavene, funguje to. JA som sa toho naucila velmi vela doma. Bolo nas doma vela deti, mali sme vyzdy cisto, navarene, napecene ,aj mama sa nam venovala sli sme aj von. Periny prezliekam ray za 3-4 tyzdne a nemyslim, ze sme humusaci. Vsak ked sa doma ludia osprchuju kazdy vecer a daju ciste pyzamo , do postele lihame cisti, nejeme v nej, tak je to zbytocne,Ked sme chori, prezliekam podla potreby.
Pre mna je upratovanie terapia. Po poslednom rozhovore so svokrou som umyla vsetky okna na byte.
@myjusiatko kolko jej platite ak sa smiem spytat? 🙂
@khuliniova my zijeme v cr ale cca 6 eur na hodinu.
kocky, uz mam sice vacsie deti (8 a 11), ale pocas materskej si pamatam len dni, ked som si nenasla cas sa ani raz za den osprchovat...neviem si predstavit umyvat dlazky kazdy den, vykon bol raz za 2 tyzdne 🙂. V noci som x-krat kojila, nosila, zakryvala, cez den sa venovala detom a vareniu zdraveho obeda, pocas spanku dospavala s nimi. Ale deti nepoznali televiziu ani zapnutie tabletu, ci mobilu... naozaj, pri vsetkej ucte, niektore posty mi pripadaju ako z inej reality...urcite nie tej mojej 🙂
@klaudia2008 Presne, ono nie je dieta ako dieta. Ja som tiez "vyhrala" tri exemplare, ktore sa rozhodli ze u nas upratovat netreba. A prezili 😝
Ja som síce na terapiedomova.cz prešla len pred mesiacom, ale super. Trochu som si to upravila podla potrieb rodiny. Ale je to pre mňa ďaleko pohodlnejší systém ako som poznala roky - sobotu alebo v nedeľu (ak máme celodenný výlet, čo máme pri pekných dňoch) veľké upratovanie. A hlavne som si obľúbila denné rutiny. A napríklad v deň, keď sa má upratovať detská izba, keďže dcérku nútim upratovať po sebe hračky hneď, tak v ten deň robím veci, ktoré nepatria do toho dňa. Alebo sa proste venujem len sama sebe.
ja upratujem, zvysok nezavadzia😀 srandujem, ja pracem pravidelne, udrziavame poriadok spolu, obcas umyje riad manzel, synator pravidelne, postele kazdy svoju, vysava zvacsa syn, ponozky robia chlapci moji, ale vacsina je na mne. Ked sa mi nechce, tak ich poziadam, niektori z nich to spravi, ale to vacisnou veceru alebo riad.
My ked sme boli na dovolenke a uz sme z apartmanu vyniesli vsetky nase veci povedali sme si takto pekne sme tu mohli mat.😉To sa neda, je nas sedem, kopa veci, ...

upratujem v ramci možnosti, teda každy den niečo, podlahy umyvam zasadne naobed ked menši spi a starši je v školke, ale to tak 1x za tyžden max. taktiež aj okna len ked menši spi, inak vela veci popritom ako varim, samozrejme riady,(vdaka bohu za vynalez umyvačky) ale aj tie casto umyvam rucne, vysavanie 2-3x do tyzdna, pranie kazdy druhy den a zehlenie ma dobehne vzdy ked je krasna kopa:D, ale napr taky stolik v obyvacke by som mohla utierať aj každu hodinu, a taktiež aj ucapkana mikrovlnka, dvierka na rure, kedže maly je všade a všetko mu prejde popod ručky...detom sa naplno venujem po obede, ....ale neporiadok?....už to neriešim kde su deti musi byt aj nejaky neporiadok, nie som predsa otrok domacnosti:D, ale 4 ročny mi už pomaha, takže roztahane hračky si upratuje samozrejme sam, casto krat mi pomaha skovavat riady, a tak spolu sme partaci, a kedže byvame v 2 poschodovom dome + zahrada, 2 kupelne a tak, zaberie to viac času, no čo ked pojdem do prace asi si poriešim pani na upratovanie