icon

Ako môžu sliepky behať bez hláv?

31. jan 2024

Bola som na zabijacke. Videla som hrozne veci. Odsekli sliepkam hlavy sekerou, a tie sliepky 1-2 minuty pobehovali po dvore bez hlav. Ako to je mozne, ze sliepka po odseknuti hlavy neostane bez pohybu mrtva, ale ona beha? Stale to mam pred ocami.

jaskolka
31. jan 2024

Reflex? Svaly akoby stále pracovali, kým im "dôjde" ze mozog už nie je

gabrielkaa
31. jan 2024

😁. Uz nechoď na zabíjačku, vidím že máš traumu. Áno je to možné. U každého živého tvora je to tak…. Smrť nenastáva okamžite . Ale myslím 1-2 minúty to je veľa ….

bona
31. jan 2024
doris11
31. jan 2024

Tiež som zažila raz 😂 neznasam ten proces zabijania vždy som niekde zalezena aby som nic nevidela a nic nepocula, potom už je to ok, no pri tej bezhlavej sliepke som čakala kým mi dajú znamenie že už je po tak som isla von a videla som ju “bezat” 😀

katica06
31. jan 2024

Súhlasím s babou predo mnou, nechoď na zabíjačku ak to ti to vadí. Vyrastala som na dedine, takéto veci som videl 1000x, pomáhala som babke/máme a som tu. Keď sme chceli mať mäso tak sa niečo zarezalo. A ver m je sakra rozdiel medzi kuraťom z domaceho chovu a z reťazca

luccija
31. jan 2024

Iba raz som bola na zabíjačke a nikdy viac.Ten smrad, krv a večer ma ponúkli pečeným mäsom nešlo mi dole krkom

slavomira236
31. jan 2024

Ano je to tak. Mama ked zabija siepku drzi tak nebeha..ale este zo sebou trasie musi ju chvilu drzat po tom ci ju zareze. Ak by ju pustilaozno by sj behala. Ale strieka z nej krv z krku tak naco ju pustat