icon

Ako na takého psa?

natalia912
22. dec 2022

Pekne prosím o pomoc,ako postupovať...vzali sme si z útulku psa, cca na jeseň...Ma jedlo, vodu, hračky s ktorymi sa s ním hráme, vlastný pelech, chodíme s ním na prechádzky, máme dom s dvorom takže ma aj výbeh, nie je na reťazi ani inak "väznený"...a vždy vždy vždy pri každej príležitosti ujde...ale tak, že ho zhaname niekoľko minút a naháňame ho ako šialení...ja už neviem ako na neho...snažíme sa čo to ide a proste...náprava žiadna...

Strana
z2
nepic
22. dec 2022

Tiež si myslím že to nie je normálne,keď pes pri každej príležitosti uteká. Ako predtým skoro 15 rokov sme mali čuvača,teraz máme labradora,tak keď bude mať celý deň bránu otvorenú a poviem mu,že nesmieš ísť nikam tak presne po bránu ide a tam sa nahýba aby videl,ale ten prah brány neprekročí. A to nebol ani predtým pes čuvač ani teraz fena labrador vykastrovaný. Skôr si myslím že sa stala chyba niekde vo výchove. Pes potrebuje poznať aj svoje okolie,ale to ho treba zobrať von,aby si očúral rohy a podobne. Čo sa týka posluchu,ten čuvač poslúchol aj keď už po niečom vyštartoval,ale tento labrador keď zbadá srnu tak už ho neodvolám.

natalia912
autor
22. dec 2022

@mandzula môžem sa opýtať aké ste mali problémy, ako dlho tam bol psík a čo to vyšlo? Kľudne keď tak ak do ss

mandzula
22. dec 2022

@natalia912 mame ratlika, bol extremne uvrestany a ako sa ukazalo, rozmaznany, lebo sme s nim nespravne pracovali. Bol tam v lete 12 dni, cena 20 € za den. Pomohlo to velmi, Riso nas usmernil, ukazal nam chyby, ktore sme robili. Z pobytu sa nam vratil spokojny a vyrovnany pes. Teraz obcas zajdeme na nedelnu socializaciu, konzultujeme problemy, ktore priebezne vznikaju. Riso to s tymi psami fakt vie, povie ti veci, o ktorych nemas ani tusenia.

fiffinkaa
22. dec 2022

@nelca84 ty si si vybrala len jednu časť môjho komentára, písala som že nemal hygienické návyky a po druhé, že skočil do dieťaťa...toť moja osobná skúsenosť, čo je na tom úbohé?

nelca84
22. dec 2022

@fiffinkaa ze si to zovseobecnila na vsetky psy z utulku

jakubrianka
22. dec 2022

@darijja naozaj sú psy, ktoré to majú doslova v povahe a majú radi slobodu. My sme sa ujali zatúlaného psa- nejaký pudel a ten podľa mňa vystriedal všetky ochotné rodiny v meste :D. V noci som ho stretla na sídlisku a normálne si okolo mňa prešiel a tváril sa, že ma vôbec nepozná :D. Raz tak ušiel nadobro a veterinár nám vravel, že tá konkrétna rasa to ná vraj v krvi. Ale potom tam je asi aj aspekt socializácie a zlej výchovy čo sa týka útulkáčov. Deti z domova tiež najúspešnejší problém sa naviazať na nových ľudí, oretože sú sklamaní. U psov sa to fixuje ešte viac podľa mña, pretože u psov sú najdôležitejšie vo výchove dva prvé roky s potom sk nemajú základy, môže to ísť s ohľadom na rasu a vrodenú učenlivosť ťažšie.

fiffinkaa
22. dec 2022

@nelca84 napísala som že psík z útulku je tvrdý oriešok a za tým si stojim...ja o tom viem svoje. Nech píšu tie čo majú reálne skúsenosti, nie skreslené predstavy.

marsmykkok
22. dec 2022

Je to zlozvyk, proste bol zanedbávaný, tak utekal a útek prináša dobrodružstvo, uvoľnenie. To ak u psa nevyriešiš okamžite po prvom-druhom úteku, tak uteká doživotne potom. Poznám ľudí, čo aj zobrali si druhého psa a tak a aj ten chronický utekáč utekal.

nelca84
22. dec 2022

@fiffinkaa vsak som ti napisala realnu skusenost, aj majoranka24 napisala realnu skusenost
Aj v utulku su rozne povahy a tiez vychovane aj nevychovane psiky. Lenze take su aj neutulkove psiky, niektore su vychovane a niektore nie. Ty si jednoducho dala vsetkych utulkacov do jedneho vreca a hotovo.

jenni_p
Autor odpoveď zmazal
fiffinkaa
22. dec 2022

@jenni_p všetko beriem čo si napísala, naučiť staršieho psíka hyg.navykom ale nie je vôbec jednoduché, u niektorých až nemožné..v porovnaní s tým, ak máš psíka od šteniatka, tam sa pekne vie naučiť. Ja len ...že všade sa ponúka rada ako nekupovať ale adoptovať...znie to všetko síce fajn, ale treba hovoriť aj o negativach..ja o tom viem svoje.

alexas56
22. dec 2022

@fiffinkaa nechápem prečo všetkých hádžeš do jedného vreca..nenaučil sa hygienickym návykom..toto počujem od veľa ľudí a realita je taká, že so psom idú 2x do dňa von..Ja som si adoptovala psa ako 5 ročného nezvládnuteľného psa, ktorý žil celý život na reťazi..išiel do bytu.. chodila som sním cez deň aj v noci každé 2 hodiny von.., chodili sme spolu na cvičisko, trénovali..a výsledok ? bol to neskutočný pes. počúval na 110%..ale chcelo to len čas a hlavne chuť chcieť 🙂 keby som nato kašľala tiež by sa nenaučil ani hyg. návykom ani počúvať.. zničil veľmi veľa veci, ocikal..ale to je normálne. naučil sa

zojazoja
22. dec 2022

@alexas56 💯👍presne tak. Máš môj veľký obdiv.

fiffinkaa
22. dec 2022

@alexas56 tak to je obdivuhodné že si ho naučila, mne sa to nepodarilo a kamarátke tiež nie, náš šiel von a jej ostal dnu v byte a roky maju obstate denne. Ako som písala nie je to také idylické ako to vyzerá, tam bolo toho viac..nie nehadzem všetkých psíkov do jedného vreca, ale je to veľký rozdiel stena a dospelý.

darijja
22. dec 2022

@makakova nesuhlasim. Mam toho zdrhaca od steniatka, nema teda ziadnu zlu minulost. Ale keby ste videli ako dokaze preliezt plot, by ste neverili vlastnym ociam. A je mu uplne jedno ze som pri nom a divam sa nanho

vkatush
22. dec 2022

@natalia912 máme doma 6 psov (3 chalani, 3 baby).
Najstaršia zdrhala furt, trvalo možno 6 rokov, kým sme mohli nechať otvorenú bránu a nemuseli ju hľadať po poli, na ktoré furt zdrhala. Najmladšie šteňa je jej cicka, takže aj keď vyjde na cestu, ostane pred bránou a hľadá mamu.

Chalani zdrhali všetci (jeden bol dokonca asi 2x stratený na niekoľko mesiacov, už sme nedúfali, že sa nájde), kým sme ich nedali kastrovať, odvtedy stále doma a neničia ani plot.

nataly420
23. dec 2022

@natalia912 skus si pozrieť videa na YouTube musíš s ním začať trénovať aby vedel že má zostať doma 🙂 lebo on to v tej hlavičke nechápe

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
alexas56
23. dec 2022

@zojazoja Ďakujem pekne. Je to len o tom či človek naozaj chce a je ochotný ísť do toho aj keď to nebude vždy ružové🙂 vedela som, že ten pes sa ľahko neadoptuje. Veď keď si človek netrúfa na dospelého psa, v útulkoch sú aj šteniatka...ale ľudia radšej podporia množku.. :(

lalaboo
23. dec 2022

@natalia912 a keby ste mu postavili voliéru, kde by čakal, kým ste preč? keď vravíš, že uteká len za tebou, keď ideš preč...

kiki68
24. dec 2022

Jednoduche, ist von so stopovackou, cize namiesto voditka je to dlhe lano z uzlami. Ked pes chyti roha, tak pristupis koniec stopovacky. Druha metoda je, ze sa psovi zacnes na prechadzke schovavat, zneistis ho. Ale na toto podla mna bude lepsia stopovacka a pes si po case uvedomi, ze moze byt volnejsi, ale nie tak, ze bude zdrhat. Tiez odporucam zamestnat mu hlavu, cize viac sa mu venovat, chodit na cvicak, kupit mu nejake hracky ako Kong, mrkni si veci, co psov bavia a nebude mat dovod ist objavovat okolie bez Vas . Utekat inak moze kazdy pes, aj keby ho mas od stenata.

murka2222
28. júl 2025
@majoranka24

@nelca84 My sme postupne adoptovali z utulku uz 4 psikov a so vsetkymi mame len dobre skusenosti. A to boli aj z osady. Ani jeden neutekal a ziadny nemal problem s hygienickymi navykmi.

@majoranka24 dobrý deň prajem. Môžem prosím otazku, vidím, že máte veľa skúseností s utulkovymi psami. Doniesli sme si pred dvoma dňami psíka z útulku, prvý majiteľ ju bil . Druhý majitelia ktorý ju zachránili sa jej museli vzdať. Ako ju naučiť aby neutočila na mužov? Ďakujem

Strana
z2