Ako na zlodeja pošty?
Zdravím vás, prosím o radu, ako si poradiť s idiotom, ktorý nám kradne všetky zásielky z poštovej schránky. Bývame v paneláku, netuším, kto to môže byť. Dorazilo ma, keď zobral aj listy od Ježiška pre deti a najnovšie oznámenie o balíku darčekov od rodiny zo zahraničia, čize balík vrátili odosieľateľovi. Pravidelne nám miznú oznamy do vlastných rúk od úradov, náhradné bankové karty, atď.
Mám nejaké možnosti? Namontujem amatérsku kameru do vchodu? Alebo čo iné?
Ďakujem za nápady.
@h2 dakujem, asi tak urobim, proste uz je to za hranicou mavnutia nad tym rukou.
@ahoj0 super tip. Dakujem!
@kiwi3 pochybujem, ze by postarka nehadzala zasielky, aj ked je pravda, ze vyzera dost nevyrovnane 🤭.
@cacianka dakujem pekne za rady. 5) 6) a 7) urcite pouzijem.
z uradou.. aktivuj si elektornicku schranku a mas pokoj, pride ti to tam.
@zuzahajdulka * vsetky vypisy mame elektronicke, akurat oznamenia od uradov nie *
Môžeš si aktivovať schránku na slovensko.sk pre doručovanie. Potom štátne úrady majú povinnosť posielať listy elektronicky a nie poštou.
A je to vhodné aj pre tých čo bývajú inde, ako majú trvalý pobyt, tak nemusia cestovať na poštu do iného mesta.
@zuzahajdulka ja to zas úplne chápem, ale mne by to nedalo ja by som bala taká zvedavá 🤣🤣🙈🙈 že ja by som to tam vyckala.
@zuzahajdulka tak v Bratislave je malo poštárov kvôli nízkemu zárobku, skor to nestíhajú. Celkom nechápem, prečo ta hneď napadlo, že to niekto kradne. Máš nepriateľov? Načo by im boli veci, ktoré nemôžu použiť ako bankomatove karty, oznámenia o balíku, keď potrebujú k výberu op a vianočné pozdravy, co im nič nehovoria?
@chillibubble no je to divné... ja by som striehla jak pes keby sa toto dialo mne
Hoď dopis do schránky (dovnútra obalky môžeš dať vianočné prianie) a ak zmizne, budes vedieť že ti ju niekto kradne.
@kiwi3 v Bratislave je aj vela narusenych, ktori nachadzaju odbavenie v nezmyselnych zlomyselnostiach. Neexistuje, aby dorucovatel "nestihol" dorucit zasielku, tym, ze ju nedoruci vobec.
@podobova15 pri dvoch malych detoch nerealizovatelne 🙂.
@zuzahajdulka tak urcite... uz davno si to mala riesit na poste miesto hladania vinnika, co ti to vytahuje
@kiwi3 nechapem co mam riesit na poste.
@zuzahajdulka presne takto by som aj ja riešila, nevyplašit - dolapiť - exemplárne potrestať
@zuzahajdulka máš pravdu, v každom blízkom okolí máme takých jedincov.
Suseda odvedla kŕmila holuby, nedala si vysvetliť, že sa enormne rozmnožili potkani, zvyšky hnili a smrdeli pod oknami
O tri domy vedľa baba vykrikuje z okna a požaduje od ľudí aby jej kúpili jedlo, červené víno, mandľové mlieko, či už v stánku, v reštike, v potravinách, vraj € pošle na účet , všetky donášky ju majú zablokovanú, lebo neplatí a hnusne obtazuje teraz už pár dní vylieza z paneláku, v nočnej košeli a tenkom župane otravuje cca do 20m od vchodu.
Suseda u nás vo vchode - na 5p.jej vadil sušiak na veľkej chodbe, aby sa cez noc vysusilo prádlo ( vonku dlhodobo pršalo, balkón mokrý, ) zúrivo zvonila,buchala , ziapala a bola som špinavá štetka.
A podobných podivinov máme v blízkom okolí, cca do 100m čo viem najmenej 20kusov.
@evamarek77 same dobre napady 🤣👍
@zuzahajdulka su rozne mini špionážne kamery za par eur ktore by velmi pomohli pozrite si to
@lenjaona dakujem pekne, zabezpecim si taku.

@paulinam99 Dakujem pekne. Super, ani som nevedela, ze za to moze byt taky postih. Povodne ma nenapadlo oznamovat na policii predpokladajuc, ze take prkotiny odmietnu riesit.