icon

Ako najlepšie využiť voľný čas?

pako24
6. aug 2025

Len pre inšpiráciu, keďže voľného času nie je veľa, zásobník nápadov sa môže hodiť 🙂

norikaro
6. aug 2025

u mna najradsej beh, cvicenie, kniha, pecenie, to su styri veci, ktore milujem a ked mam volnejsie hned sa po jednej vrhnem 🙂

simsalabim
6. aug 2025

@pako24 citanie, plavanie, bicykel, prechadzky, film, kava s kamoskou…. Planovanie dovolenky 😅

pako24
autor
6. aug 2025
@norikaro

u mna najradsej beh, cvicenie, kniha, pecenie, to su styri veci, ktore milujem a ked mam volnejsie hned sa po jednej vrhnem 🙂

@norikaro @simsalabim odporúčate nejakú superknihu, čo sa vám superpáčila?

minenkaa
6. aug 2025

@pako24 pri jazere na doske,v zime na kopci ,sauna

lindous
6. aug 2025

Sex 😂 ale teda ak sa bavíme o koníčkoch, teraz nás dosť chytil bouldering 🙂

misulka22
6. aug 2025

Zvierata a canisterapie,citanie,kreslenie.dnes som bola na hriboch

pako24
autor
6. aug 2025
@lindous

Sex 😂 ale teda ak sa bavíme o koníčkoch, teraz nás dosť chytil bouldering 🙂

@lindous to som si musel pozrieť čo to je, teda to druhé uvedené 🙂, teda že to má len málo s buldogmi - napr. únik pred nimi, bouldering je forma horolezectva, ktorá zahŕňa lezenie na nízke skaly alebo umelé steny bez využitia lana či istenia

mimikarol
6. aug 2025

Prchádzky v prírode a knihy sú moje top obľúbené činnosti

pako24
autor
6. aug 2025
@mimikarol

Prchádzky v prírode a knihy sú moje top obľúbené činnosti

@mimikarol prechádzky v prírode - nebojíš sa medveďa? 🙂

anonym_55e088
6. aug 2025

@pako24 jednoznačne šport v exteriéri - beh, bike, v zime lyžovanie. Občas ma baví domácnosť😊, občas niekam vypadnúť na dovču.

lindous
6. aug 2025
@pako24

@lindous to som si musel pozrieť čo to je, teda to druhé uvedené 🙂, teda že to má len málo s buldogmi - napr. únik pred nimi, bouldering je forma horolezectva, ktorá zahŕňa lezenie na nízke skaly alebo umelé steny bez využitia lana či istenia

@pako24 😂 tak je, chodíme na lezeckú stenu 🙂 ja som zatiaľ úplný začiatočník, ale veľmi ma to baví... celkovo aj s mužom preferujeme vo voľnom čase športové aktivity, keďže prácu máme skôr mentálne vyčerpávajúcu

anonym_36b922
6. aug 2025

u mna teraz prevlada citanie, ak mam nieco odporucit tak silo (trilogia od hugh howie, natocene su 2 serie serialu, ale dost odlisne od knihy), pisek a pres pisek od rovnakeho autora, a moja srdcovka z dennika robokata od martha wells, momentalne ma 7 casti v cestine a jednu seriu serialu, celkom korenponduje s knihou.

zafir01
6. aug 2025

@pako24 voľného času je minimum .skôr luxusom , rano o 5 mavam treningy crosfitu ,to ma nakopne na celý den.
Ked sa stane ,ze mam chvilku čas, zapnem duolingo a urobím si par lekcii cudzieho jazyka , čítam aktuálne knihu o Tomášovi Baťovi.
A ked mi treba úplne vypnúť, tak na bike do lesa a spustiť si to po hore nejaký príjemný zjazd ,alebo len tak sadnúť na terasu s mužom a otvoriť si vínom zakúriť v grile . Prioadne si ist s nim vecer sadnúť na posed a sledovať zver . To je také najčastejšie u mna

marca12
6. aug 2025

Podla sezony a nalady. Citanie,hackovanie,kreslenie,lustenie krizoviek a rebusov, bicyklovanie, tenis, pozeranie filmov a momentalne mam konicek nicnerobenie. Len tak sediet a stisit sa aspon na pol hodinu nacerpat sily.

marryliese
6. aug 2025

Čítanie, coloringbooky, vyrábanie dekorácií, filmy, hudobný nástroj, ...

lucia13022023
6. aug 2025

Fitko, beh, korčule, bike, nákupy, čítanie, maľovanie, plávanie, tenis, bowling, wellness, hike, upratovanie, varenie, me time, kamošky, práca...
A teda som guilty ale len teraz som začala pozerať game of thrones a neskutočne sa teším každý večer na to🤣🤣

mischy00
6. aug 2025

Fitko, bike, korčule, záhrada, kniha, netflix, prechádzka, prerabam a maľujem...no furt dačo

slovakboy
6. aug 2025

@pako24 u mňa je to bicykel. 4-6 tisíc kilometrov ročne. Keďže som ale škaredo spadol a dolámal sa, tak teraz ležím a rozmýšľam aký iný šport okrem bicykla by ma bavil. Jazdy krajinou a prírodou mi nič nenahradí, ale budem musieť. Behať už nebudem môcť kvôli zraneniam a uvažujem o plávaní. V minulosti som plával 220km ročne. Páči sa mi aj chodiť v zime po lese a čítať knihy encyklopédie. Veľmi rad si pozriem dobrý aj starý film.
Možno ešte skúsim posilňovňu v zime ale čo si pamätám vo vnútri ma to nebavilo. Možno posilňovať s vlastnou váhou v prírode? Budem rád, keď mi niekto poradí ako nahradiť cestný bicykel a nebezpečnú cestu za niečo dostatocne intenzívne na srdce, ale bezpečné.

mischy00
6. aug 2025
@slovakboy

@pako24 u mňa je to bicykel. 4-6 tisíc kilometrov ročne. Keďže som ale škaredo spadol a dolámal sa, tak teraz ležím a rozmýšľam aký iný šport okrem bicykla by ma bavil. Jazdy krajinou a prírodou mi nič nenahradí, ale budem musieť. Behať už nebudem môcť kvôli zraneniam a uvažujem o plávaní. V minulosti som plával 220km ročne. Páči sa mi aj chodiť v zime po lese a čítať knihy encyklopédie. Veľmi rad si pozriem dobrý aj starý film.
Možno ešte skúsim posilňovňu v zime ale čo si pamätám vo vnútri ma to nebavilo. Možno posilňovať s vlastnou váhou v prírode? Budem rád, keď mi niekto poradí ako nahradiť cestný bicykel a nebezpečnú cestu za niečo dostatocne intenzívne na srdce, ale bezpečné.

@slovakboy a co sa ti stalo? Ja teraz dosť intenzivne chodím na bike, ale do lesa. Po cestách nechcem chodiť vôbec . A žiadny ebike, pekne odmakat

simsalabim
6. aug 2025
@pako24

@norikaro @simsalabim odporúčate nejakú superknihu, čo sa vám superpáčila?

@pako24 Isabelle Alende - Dom duchov

simsalabim
6. aug 2025
@slovakboy

@slovakboy nordic walking? Alebo proste prechadzky. A plavanie.

pako24
autor
6. aug 2025
@slovakboy

@slovakboy ten nordic walking ak treba podporu paličiek alebo jednoducho turistika a je super v zime na bežky - to je nádherný pocit, keď ideš po snehu a nezabáraš sa....

slovakboy
6. aug 2025
@mischy00

@slovakboy a co sa ti stalo? Ja teraz dosť intenzivne chodím na bike, ale do lesa. Po cestách nechcem chodiť vôbec . A žiadny ebike, pekne odmakat

@mischy00 dobre, že chodíš do lesa ale nejazdí po trailoch ale pekne po cestách ušlapaných a vyjazdených. Trafiky jazdia mladí kaskadéri. E biku sa nevyhýbaj keď chceš dobre si na ňom zamakáš. Ale načo ti je ísť rýchlo. Vyber si kopec a hod si prevod na 90 otáčok v kopci 70 a drž si tep na 130 -140 úderoch. Uvidis ako sa budeš dobre cítiť a výkon pôjde hore. Občas si daj bomby do kopca ale len pár sekúnd tzv intervaly.
ja som si lízol v pelotóne o koleso kamaráta, ktorý sa vyhýbal prekážke a nedával som pozor čo sa deje pred balíkom. Šli sme vtedy vyše 40kmh a zlomil som ruku aj nohu a rozbil som prilbu. V minulosti som mal už zlomenú panvu a už nechcem riskovať viac. Pri zjazdoch síce už v cyklistickom ponímaní nezjazdujem, ale sa len veziem a brzdím, ale aj tam môže vbehnúť srnka, na ceste šoféri jazdia oveľa nebezpečnejšie ako v minulosti. Hoci je 1,5m zákon, niektorí ho dôsledne dodržiavajú a veľmi slušne čakajú kým prejde auto v protismere, ale raz za týždeň prejde okolo mna jeden na centimetre blízko a ja viem, že to robí naschvál. Hoci teraz ma nezrazilo auto ale môžem si za to sám, riziko tu vždy je a nechcem už toto zažívať znova. Horský bicykel som skúšal ale ten je ešte horší. Padal som ako hruška a skoro som si zlomil ruku. Je pravda, že nemám ten cvik, lebo som na horskom nikdy nejazdil a to sa nedá tak, že výkon z cesty hodím do pedálov horáku. Treba začať sa učiť jazdiť a možno ozaj prejdem na horák, alebo uvažujem o prašných cestách a gravel bicykli. Tam sa dá do kopca si zamakať a z kopca ísť opatrne a vydýchať sa. A súčasne prejsť veľké vzdialenosti hoci rýchlosti už také veľkě nebudú. Miloval som ten vzduch a hukot galusiek, narábanie s vetrom, závetrím. Cestný bicykel nedrncá. Kto neskúsil jazdu v pelotóne nepochopí aké je to návykové. Ale aj veľmi nebezpečné. Kúsok straty pozornosti a je na zemi.

taktotedanie
6. aug 2025

Cvicenie, samovzdelavanie

slovakboy
6. aug 2025
@pako24

@slovakboy ten nordic walking ak treba podporu paličiek alebo jednoducho turistika a je super v zime na bežky - to je nádherný pocit, keď ideš po snehu a nezabáraš sa....

@simsalabim
@pako24 ďakujem. Nórsky walking je pre moje zranenia dobrá alternatíva. Ale vraj je to celkom veda správne chodiť.

simsalabim
6. aug 2025
@slovakboy

@simsalabim
@pako24 ďakujem. Nórsky walking je pre moje zranenia dobrá alternatíva. Ale vraj je to celkom veda správne chodiť.

@slovakboy mozno je dobre si na zaciatok zaplatit par lekcii s instruktorom.

mimikarol
7. aug 2025
@pako24

@mimikarol prechádzky v prírode - nebojíš sa medveďa? 🙂

@pako24 bojím, zato chodím len tam kde viem alebo teda dúfam že medveď nebude

margotka17
7. aug 2025

@pako24 veľa záleží, či žiješ na dedine v domčeku, či v meste v byte. Na dedine sa človek nestíha nudiť. Vždy je čo robiť, kosiť záhradu, polievat zeleninu, kvety, zavárať a ak by ťa to nebavilo, môžeš sa venovať vcelareniu 🐝. V byte jedine sadnúť na bicykel a vyraziť do prírody, ísť do posilky, kúpalisko.....