Ako najlepšie využiť voľný čas?
Len pre inšpiráciu, keďže voľného času nie je veľa, zásobník nápadov sa môže hodiť 🙂
@pako24 citanie, plavanie, bicykel, prechadzky, film, kava s kamoskou…. Planovanie dovolenky 😅
u mna najradsej beh, cvicenie, kniha, pecenie, to su styri veci, ktore milujem a ked mam volnejsie hned sa po jednej vrhnem 🙂
@norikaro @simsalabim odporúčate nejakú superknihu, čo sa vám superpáčila?
Sex 😂 ale teda ak sa bavíme o koníčkoch, teraz nás dosť chytil bouldering 🙂
@lindous to som si musel pozrieť čo to je, teda to druhé uvedené 🙂, teda že to má len málo s buldogmi - napr. únik pred nimi, bouldering je forma horolezectva, ktorá zahŕňa lezenie na nízke skaly alebo umelé steny bez využitia lana či istenia
@pako24 jednoznačne šport v exteriéri - beh, bike, v zime lyžovanie. Občas ma baví domácnosť😊, občas niekam vypadnúť na dovču.
@lindous to som si musel pozrieť čo to je, teda to druhé uvedené 🙂, teda že to má len málo s buldogmi - napr. únik pred nimi, bouldering je forma horolezectva, ktorá zahŕňa lezenie na nízke skaly alebo umelé steny bez využitia lana či istenia
@pako24 😂 tak je, chodíme na lezeckú stenu 🙂 ja som zatiaľ úplný začiatočník, ale veľmi ma to baví... celkovo aj s mužom preferujeme vo voľnom čase športové aktivity, keďže prácu máme skôr mentálne vyčerpávajúcu
u mna teraz prevlada citanie, ak mam nieco odporucit tak silo (trilogia od hugh howie, natocene su 2 serie serialu, ale dost odlisne od knihy), pisek a pres pisek od rovnakeho autora, a moja srdcovka z dennika robokata od martha wells, momentalne ma 7 casti v cestine a jednu seriu serialu, celkom korenponduje s knihou.
@pako24 voľného času je minimum .skôr luxusom , rano o 5 mavam treningy crosfitu ,to ma nakopne na celý den.
Ked sa stane ,ze mam chvilku čas, zapnem duolingo a urobím si par lekcii cudzieho jazyka , čítam aktuálne knihu o Tomášovi Baťovi.
A ked mi treba úplne vypnúť, tak na bike do lesa a spustiť si to po hore nejaký príjemný zjazd ,alebo len tak sadnúť na terasu s mužom a otvoriť si vínom zakúriť v grile . Prioadne si ist s nim vecer sadnúť na posed a sledovať zver . To je také najčastejšie u mna
Podla sezony a nalady. Citanie,hackovanie,kreslenie,lustenie krizoviek a rebusov, bicyklovanie, tenis, pozeranie filmov a momentalne mam konicek nicnerobenie. Len tak sediet a stisit sa aspon na pol hodinu nacerpat sily.
Fitko, beh, korčule, bike, nákupy, čítanie, maľovanie, plávanie, tenis, bowling, wellness, hike, upratovanie, varenie, me time, kamošky, práca...
A teda som guilty ale len teraz som začala pozerať game of thrones a neskutočne sa teším každý večer na to🤣🤣
Fitko, bike, korčule, záhrada, kniha, netflix, prechádzka, prerabam a maľujem...no furt dačo
@pako24 u mňa je to bicykel. 4-6 tisíc kilometrov ročne. Keďže som ale škaredo spadol a dolámal sa, tak teraz ležím a rozmýšľam aký iný šport okrem bicykla by ma bavil. Jazdy krajinou a prírodou mi nič nenahradí, ale budem musieť. Behať už nebudem môcť kvôli zraneniam a uvažujem o plávaní. V minulosti som plával 220km ročne. Páči sa mi aj chodiť v zime po lese a čítať knihy encyklopédie. Veľmi rad si pozriem dobrý aj starý film.
Možno ešte skúsim posilňovňu v zime ale čo si pamätám vo vnútri ma to nebavilo. Možno posilňovať s vlastnou váhou v prírode? Budem rád, keď mi niekto poradí ako nahradiť cestný bicykel a nebezpečnú cestu za niečo dostatocne intenzívne na srdce, ale bezpečné.
@pako24 u mňa je to bicykel. 4-6 tisíc kilometrov ročne. Keďže som ale škaredo spadol a dolámal sa, tak teraz ležím a rozmýšľam aký iný šport okrem bicykla by ma bavil. Jazdy krajinou a prírodou mi nič nenahradí, ale budem musieť. Behať už nebudem môcť kvôli zraneniam a uvažujem o plávaní. V minulosti som plával 220km ročne. Páči sa mi aj chodiť v zime po lese a čítať knihy encyklopédie. Veľmi rad si pozriem dobrý aj starý film.
Možno ešte skúsim posilňovňu v zime ale čo si pamätám vo vnútri ma to nebavilo. Možno posilňovať s vlastnou váhou v prírode? Budem rád, keď mi niekto poradí ako nahradiť cestný bicykel a nebezpečnú cestu za niečo dostatocne intenzívne na srdce, ale bezpečné.
@slovakboy a co sa ti stalo? Ja teraz dosť intenzivne chodím na bike, ale do lesa. Po cestách nechcem chodiť vôbec . A žiadny ebike, pekne odmakat
@norikaro @simsalabim odporúčate nejakú superknihu, čo sa vám superpáčila?
@pako24 Isabelle Alende - Dom duchov
@slovakboy nordic walking? Alebo proste prechadzky. A plavanie.
@slovakboy ten nordic walking ak treba podporu paličiek alebo jednoducho turistika a je super v zime na bežky - to je nádherný pocit, keď ideš po snehu a nezabáraš sa....
@slovakboy a co sa ti stalo? Ja teraz dosť intenzivne chodím na bike, ale do lesa. Po cestách nechcem chodiť vôbec . A žiadny ebike, pekne odmakat
@mischy00 dobre, že chodíš do lesa ale nejazdí po trailoch ale pekne po cestách ušlapaných a vyjazdených. Trafiky jazdia mladí kaskadéri. E biku sa nevyhýbaj keď chceš dobre si na ňom zamakáš. Ale načo ti je ísť rýchlo. Vyber si kopec a hod si prevod na 90 otáčok v kopci 70 a drž si tep na 130 -140 úderoch. Uvidis ako sa budeš dobre cítiť a výkon pôjde hore. Občas si daj bomby do kopca ale len pár sekúnd tzv intervaly.
ja som si lízol v pelotóne o koleso kamaráta, ktorý sa vyhýbal prekážke a nedával som pozor čo sa deje pred balíkom. Šli sme vtedy vyše 40kmh a zlomil som ruku aj nohu a rozbil som prilbu. V minulosti som mal už zlomenú panvu a už nechcem riskovať viac. Pri zjazdoch síce už v cyklistickom ponímaní nezjazdujem, ale sa len veziem a brzdím, ale aj tam môže vbehnúť srnka, na ceste šoféri jazdia oveľa nebezpečnejšie ako v minulosti. Hoci je 1,5m zákon, niektorí ho dôsledne dodržiavajú a veľmi slušne čakajú kým prejde auto v protismere, ale raz za týždeň prejde okolo mna jeden na centimetre blízko a ja viem, že to robí naschvál. Hoci teraz ma nezrazilo auto ale môžem si za to sám, riziko tu vždy je a nechcem už toto zažívať znova. Horský bicykel som skúšal ale ten je ešte horší. Padal som ako hruška a skoro som si zlomil ruku. Je pravda, že nemám ten cvik, lebo som na horskom nikdy nejazdil a to sa nedá tak, že výkon z cesty hodím do pedálov horáku. Treba začať sa učiť jazdiť a možno ozaj prejdem na horák, alebo uvažujem o prašných cestách a gravel bicykli. Tam sa dá do kopca si zamakať a z kopca ísť opatrne a vydýchať sa. A súčasne prejsť veľké vzdialenosti hoci rýchlosti už také veľkě nebudú. Miloval som ten vzduch a hukot galusiek, narábanie s vetrom, závetrím. Cestný bicykel nedrncá. Kto neskúsil jazdu v pelotóne nepochopí aké je to návykové. Ale aj veľmi nebezpečné. Kúsok straty pozornosti a je na zemi.
@slovakboy ten nordic walking ak treba podporu paličiek alebo jednoducho turistika a je super v zime na bežky - to je nádherný pocit, keď ideš po snehu a nezabáraš sa....
@simsalabim
@pako24 ďakujem. Nórsky walking je pre moje zranenia dobrá alternatíva. Ale vraj je to celkom veda správne chodiť.
@simsalabim
@pako24 ďakujem. Nórsky walking je pre moje zranenia dobrá alternatíva. Ale vraj je to celkom veda správne chodiť.
@slovakboy mozno je dobre si na zaciatok zaplatit par lekcii s instruktorom.
@pako24 veľa záleží, či žiješ na dedine v domčeku, či v meste v byte. Na dedine sa človek nestíha nudiť. Vždy je čo robiť, kosiť záhradu, polievat zeleninu, kvety, zavárať a ak by ťa to nebavilo, môžeš sa venovať vcelareniu 🐝. V byte jedine sadnúť na bicykel a vyraziť do prírody, ísť do posilky, kúpalisko.....

u mna najradsej beh, cvicenie, kniha, pecenie, to su styri veci, ktore milujem a ked mam volnejsie hned sa po jednej vrhnem 🙂