icon

Ako nájsť podnájom?

10. sep 2023

Už dlhé mesiace hľadám byt na prenájom. Mam dieťa. Vždy keď zavolám povypytuju sa ma pre koho hľadám byt a potom stopka.vyhovorky prepáčte žena s dieťaťom.. A tým pádom sa ani na obhliadku nedostanem. Co mam robiť?

Strana
z4
erikavesela
14. sep 2023

@sheila121 preco ukazovat prijem?...pretoze ti dava do prenajmu byt v hodnote pivede 100 000€...

erikavesela
14. sep 2023

@sheila121 v zahranici, napr.v takom nemecku je ukazanie prijmu, zostatku na ucte pri prenajme bezna prax...mnohokrat zarucenie sa zamestnavatelom a referencie z predchadzajucich najmov nie su vynimkou a samozrejme 3mesacna zabezpeka+najom

kristiii
14. sep 2023

@sheila121 nemyslím, že niekto z prenajímateľov škatuľkuje matky. Ja sama som matka a napríklad my sme doma nikdy nemali pomaľované steny a pod, syn nebol žiadny ničiteľ. Ale veru po psovi, ktorého som dovolila najomkyni v byte, som čistila chlpy aj z rúry 🤦. Nie, pri preberaní bytu ma nenapadlo sa pozrieť do trúby...
A tiež si nemyslím, že mladé páry sú na nejakom piedestáli. U mňa býval napríklad jeden pár a inak všetko jednotlivci. A možno by som zvažovala aj maminu s dieťaťom, ale to by som naozaj uvítala, ak by sama prišla s pracovnou zmluvou.
Ale stále považujem za najväčší problém blbé zákony a ak aj sa zákon obíde alebo sa teda uzavrie zmluva o krátkodobom prenájme, stále je tu ešte morálny problém, a síce, či by som mala gule na to vyhodiť dieťa na ulicu. Lebo človeku do hlavy nikto nevidí, môže sa zdať akokoľvek sympatický, aj tu v nejakej diskusii sa jedna, myslím že mala nick nejak fem a asi niečo za tým hrdila tým, ako je pre ňu super bývať v podnájme, že by ju odtiaľ majiteľ nemohol vysťahovať, lebo ona pozná zákony. A takéto príspevky keď prenajímatelia čítajú, tak sme opäť na začiatku a síce, že každý sa snaží minimalizovať riziká a chrániť si svoj majetok.

kristiii
14. sep 2023

@kristiii len oprava, nebol to nick fem, nech niekomu neuškodím, ospravedlňujem sa dotyčnej.

Strana
z4