icon

Ako naučiť venčiť šteniatko z útulku?

barbor1
17. dec 2023

Ahojte, dúfam, že nerozprúdim touto otázkou negatívnu konverzáciu.
Potrebovala by som pomoc ako teda môžem pomôcť ja 🙂
Máme psíka z útulku, nebol naučený žiadnym návykom a práve s hygienickými máme problém. Môžme byť von aj 3 hodiny, nevyprazdni sa havko, ako náhle prídeme domov, tak vtedy. Proste vonku za nič na svete až doma.
Čítala som o poveloch, odmene, viem, že je ešte dlhá cesta pred nami, ale chcela som poprosiť o nejaké rady ako ho to naučiť 🙂 ďakujem

alexas56
•
17. dec 2023

Napíšem ti príklad ako som naučila ja svoju, od 4 mesiacoch žiadna nehoda. Keď som ju priniesla od chovateľky mala presne 8 týždňov. V noci každé 3 hodiny budík a chodila som sňou vonku, keď urobila potrebu veľa veľa chváliť. Po hre, po zobudení, po papaní stále von. Len učiť, učiť a chváliť. Hlavne vydržať, nepôjde to zo dňa na deň. Ja osobne neodporúčam podložky.

3009
•
17. dec 2023

@barbor1 pozri si niektorý diel v seriály Najvernejší na jednotke STV tak to bolo, že ideš von a stojíš na jednom mieste kým sa nevyciká a potom ideš s ním na prechádzku a za každým ak sa vyvenčí nejaká odmena.

syslik81
•
17. dec 2023

kazdy chvilu von ... ak mas neakych znamych so psom spravit spolocne prechadzky -nauci sa aj od nich vela ...n odmenovat zakazdym ked urobi potrebu .. doma povedat razne fuj nesmies alebo neaky jasny strucny povel ... neobkecavat-pes aj tak nerozumie ... ak e starsi bude to dlhsie trvat ale nauci sa

natall113
•
17. dec 2023

Po zobudení, po jedle treba chodiť von, ideálne v pravidelných intervaloch chváliť ale netrestať ak ho prichytia pri čine stačí povedať fuj

barbor1
autor
•
18. dec 2023

Ďakujem vám veľmi pekne, budeme to skúšať ďalej, zatiaľ nemáme čo chváliť vonku, ale snáď aj to príde 🙂
Je to psík, ktorý bol 3 mesiace zatvorený len v koterci a tak prišiel k nám, takže vieme, že to bude dlhá cesta, len chcem ho viesť tou správnou 🙂