icon

Ako nazvať takých ľudí?

1. sep 2021

ktorí sú najbližší malému dieťaťu.. starí rodičia z oboch strán, strýko, otec dieťaťa a napriek tomu, že by mu mohli veľmi jednoducho zabezpečiť vhodné, neporovnateľne lepšie podmienky na život a pre jeho potreby a nespravia to ani nechcú to spraviť, ale ho nechajú v nevhodných podmienkach. Ako ich nazvať?

marsmykkok
1. sep 2021

V nevhodných podmienkach s kým? S matkou? A mali by zasponzorovať matku a dať jej krásny nový dom alebo byt pre dobro dieťaťa? Nie si ty tá istá čo dala dnes diskusiu či by sme z výhry veľkej dali deťom?

sense
1. sep 2021

@marsmykkok tiez ma to napadlo ze to je zrejme ta ista osoba...

leuchtturm
1. sep 2021

a ty si chroma, ze nevies zabezpecit pre svoje dieta lepsie podmienky na zivot? Pomoz si sama, pomoze ti aj Boh 😉

stanulienkat
1. sep 2021

Ako by som nazvala rodicov, co kotia deti a nemaju podmienky pre dostojny zivot a cakaju, ze ich bude niekto dotovat??🤔🤔 Ani nechci vediet.

danim
1. sep 2021

@stanulienkat Zlatokopky ? 🤣

taga
1. sep 2021

A co konkretne si mame predstavit pod nevhodnymi podmienkami?

swees
Odpoveď bola odstránená
heleninamama
1. sep 2021

@stanulienkat 👍🏻 Toto asi nechcela počuť 😂😂😂

ailiba
1. sep 2021

Podľa mňa majú pre svoje dieťa zabezpečiť vhodné podmienky rodicia... Je to ich dieťa, rozhodli sa pre neho oni.
Iné je ale napríklad, keď je tam nejaký vážny zdravotný problém na strane rodičov, príp. dieťaťa. V takom prípade by bola pomoc veľmi vítaná... Ale tiež to nie je povinnosť zo strany príbuzných.

deti95060810
1. sep 2021

@stanulienkat rodičia kotia deti? som myslela že plodia...🙄
úctu a česť daj aj tomu poslednému žobrákovi...

syslik81
1. sep 2021

a co ak ty ludia povedia ok daj nam dieta ale ty chod kade lahsie lebo niesi schopna sa o dieta postarat? raz je rodic rodicom a ma sa on satrat .. ci uz rodina pomoze alebo nie je len na nich 0ak nie asi vedia preco .. zrejme rodicia dietata niesu schopny si vazi pomoc a niesu schopny tu pomoc aj realne vyuzit a vydierat doetatom je ubohe ...

lindusss2016
1. sep 2021

Ak si matka, ktora svojmu dietatu nedokaze zabezpecit vhodne podmienky, tak nepremyslaj, ako nazvat inych... dieta luxus nepotrebuje, ovela hodnotnejsi je rodic, ktory sa mu venuje a lubi ho. Ak si aj vo financnej tiesni, dnes uz nie je problem zohnat kopec veci zo sekacu alebo dokonca zadarmo, len sa tomu treba povenovat a necakat s nastrcenou rukou.

sissy27
1. sep 2021

Jediní ľudia, ktorí majú voči dieťaťu nejaké povinnosti a zodpovednosť, sú matka a otec. Tých ostatných menovaných môžeš veľmi pekne poprosiť o nejakú pomoc a keď budú mať chuť, čas a prostriedky, tak pomôžu. Ak nie tak nie, nemusia. Oni ti dieťa nespravili, nie je dôvod, aby zaň niesli zodpovednosť.

ckatka
1. sep 2021

O dieťa sa majú postarať rodičia. V prípade, že nemôžu, je tu socialka, ktorá skúma, či existuje príbuzný, ktorý by sa mohol /chcel o dieťa postarať. Ak nie je, dieťa môže ísť do pestúnskej statostlivosti/na adopciu.
Co je nejasné?
Od otca dieťaťa máš právo na výživné. Dieťa má právo podieľať sa na životnej úrovni rodičov. (Nie iných príbuzných), kontaktuj sociálku /súd, ak je problém

sanssa
1. sep 2021

otazka je skor, ze co by si cakala, akoze aku pomoc? byvanie? pravidelny prijem? kde je problem, preco nevies dat dietatu viac a lepsie podmienky?

danim
1. sep 2021

Čo si ty Zlatokopka či Kukučka ? 🤣🤣🙈

diewcatqoo
2. sep 2021

Je ubohe spravit si dieta/deti a cakat akukolvek pomoc od ostatnych. O dieta sa maju starat rodicia. To, ze niekto iny pomoze tiez, je jeho dobra vola, nie povinnost.

ella_price
2. sep 2021
martinka13
2. sep 2021

Najbližší k dieťaťu je predsa matka a otec. Ostatní nie sú povinní niečo mu zabezpečovať.... Je to ich dobrá vôľa

littlebubble
2. sep 2021

Keď si vedela dieťa splodiť tak sa staraj.Nikoho nemusí zaujímať, že niekto z rodiny sa okotil.Každý má svoje problémy.

Decko si vie nechať urobiť každá.

mnamko
5. sep 2021

V živote mi nikto nepomohol a to som bola vdova v 24 rokoch