Ako oprať kroj na tanečnú?

nelinka79
25. okt 2012

ahojte
neporadite niekto ako oprat kroj na ludove tance este po mne ked som bola mala. dcerka zacala chodit na ludovky a tak sme este vyhrabali ale treba ho oprat len neviem ako aby sme ho neznicili. je to taky ako nosili babky na dedinach ..

dakujem

baryana
25. okt 2012

my ked sme prali kroje, tak nie preto, ze by boli spinave, ale len napachnute takou specifickou vonou, takze len tak na kratky program na 30 stupnov 🙂 , alebo len rucne preplachat a hlavne nezabudni naskrobit.

nelinka79
autor
25. okt 2012

dik ... dnes ho aj beriem na trening ci neporadia tam.. je to site zo stareho kroja co mala babka a to specificka vona tam veru je .. skrob dam namiesto avivaze?

milka1978
25. okt 2012

@nelinka79 ahoj ... oper ho normálne v práčke na 40°.... ja som 5 rokov chodila do DFS a každé leto keď cez prázdniny sme boli u babky na dedine kde sa nosia len kroje a ja som nebola výnimkou, takže takéto veci kľudne môžeš vyprať na 40° v práčke aj košeľu, sukňu, spodničku či lajblíčok alebo švorcik ..... akurát neviem či skrobíš rukávy na košeli, tak keď pošela vyschne, trocha prežehli rukávy a potom namoč do škrobu ..... človek by povedal, načo ich žehliť pred močením, veď aj tak sa pokrčia, je to tak ale pokrčia sa ti menej a keď škrob uschne a ty sa budeš " trápiť" s ich žehlením, pôjde ti to rýchlejšie ..... až sa mi teraz vynorili spomienky z detských čias keď sme chodili s dievčatami tancovať 😀 .. ďakujem za spríjemnenie dňa 🙂

nelinka79
autor
25. okt 2012

@milka1978 dakujem za radu .. ja som sa tiez divila ze ho mala mama este odlozeny a ked som sa to minule pytala na treningu ako ho oprat tak na mna pozerali aku to mam starozitnost 😀 ... ale uz sa tesim ked ho dam do poriadku a dcerka bude v nom tancovat ..

milka1978
25. okt 2012

@nelinka79 tak to ti verím ... ja mám doma 2 kroje ... jeden taký menší asi pre 15 ročné dievča a jeden taký pre dospelú ženu .... ten čo je menší mám originál ušitý od jednej babky z dediny, krásny prečačkaný a ten druhý je trocha strohejší ale tiež veľmi pekný .... verím, že tovja dcérka v ňom bude kočka 😉

gretka85
6. dec 2012

nelinka 79 odporucam sukne neprat