icon

Ako ovplyvňuje luxus v iných krajinách pocit menejcennosti?

29. dec 2023

Bola som na výlete, v inej krajine, a cítila som sa tam ako chuderka, všetci oblečení do drahých značiek, obchody s luxusným tovarom úplne plné. Premýšľam, že kde som urobila chybu, že sa cítim takto menejcenne, keďže na to nemám. Prišlo mi to ako úplne iný svet, ako tu.

Strana
z3
majlo1234
30. dec 2023

@stanulienkat urcite sa najdu aj podniky, kde su ceny trosku nizsie, ako vravis. Ja mam dieta, na kavu sa vacsinou zastavim v baby friendly podnikoch, mozno uctuju viac za atmosferu. A teda ked uz idem, dam si capuccino, nie espresso. No a v tych lacnejsich ma vrcholne irituje, ze mi namiesto presa zvyknu dat lungo a k tomu tu mini smotanu😂 ale to uz je na inu debatu

diewcatqoo
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
30. dec 2023

@zobaka ale čo bol dôvod u vás takého dlhého šetrenia? Lebo poviem to sprosto, mám kamošku single, čo robí v neziskovke za minimálnu, normálne si platí izbu v sharovanom byte a vie si za rok našetriť na to Chorvátsko.

zuzanka.zuzu
30. dec 2023

tuším sa tu roztrhla súťaž, kto chodí viac obtrhanejší 🙈😂 platí pravda odveká, šaty robia človeka 😉 na predošlej strane bolo spomenuté, že rakúšania na oslave "si na šaty nepotrpeli" - tak ale zase tiež treba vedieť mieru a neobliecť sa ako buran

zobaka
30. dec 2023

@zmrzlinka2021 nízke príjmy, hypotéka, pred hypotékou sme aspoň stihli dovolenky, potom to už nešlo našetriť, skúšala som brat aj brigády popri práci, ale akurát som sa dostala do vyhorenia

xckaret
30. dec 2023

@mamickalisticka ala Plackova, ze?

mamickalisticka
30. dec 2023

@xckaret myslím, že hocikto zo skupiny "influencerov". Najhoršie je, že potom si obyčajný človek robí z nich modlu a míňa peniaze na úplne obyčajné tričká s drahým logom ,lebo chce patriť tam.. vyššie? Netuším. Natália Pažická to veľmi dobre okomentovala v podcastoch.

j_m
30. dec 2023

🤔… citát: “ Premýšľam, že kde som urobila chybu” … no, v hlave… 😉

domak2
30. dec 2023

Uz od včera tu snorim, či sa dozviem v ktorej krajine 🤣

xckaret
30. dec 2023

@mamickalisticka vies co, ak by som aj zadarmo dostala kabelbu GUESS, nikdy si ju nezoberiem, za mna je to otras model.

tibor79
30. dec 2023

Je pre vás naozaj dôležité čo, kde, o čom a za koľko? Viac ako s kým, ako a dokedy? Možno svet naozaj potrebuje reparát...

dvoncb
2. jan 2024

@jovka preboha načo sa chces obliekať do purpuru a kmentu?

jovka
2. jan 2024

@dvoncb ehm, prosim?:D

Strana
z3