Ako ovplyvňuje luxus v iných krajinách pocit menejcennosti?
Bola som na výlete, v inej krajine, a cítila som sa tam ako chuderka, všetci oblečení do drahých značiek, obchody s luxusným tovarom úplne plné. Premýšľam, že kde som urobila chybu, že sa cítim takto menejcenne, keďže na to nemám. Prišlo mi to ako úplne iný svet, ako tu.
@zobaka ale čo bol dôvod u vás takého dlhého šetrenia? Lebo poviem to sprosto, mám kamošku single, čo robí v neziskovke za minimálnu, normálne si platí izbu v sharovanom byte a vie si za rok našetriť na to Chorvátsko.
tuším sa tu roztrhla súťaž, kto chodí viac obtrhanejší 🙈😂 platí pravda odveká, šaty robia človeka 😉 na predošlej strane bolo spomenuté, že rakúšania na oslave "si na šaty nepotrpeli" - tak ale zase tiež treba vedieť mieru a neobliecť sa ako buran
@zmrzlinka2021 nízke príjmy, hypotéka, pred hypotékou sme aspoň stihli dovolenky, potom to už nešlo našetriť, skúšala som brat aj brigády popri práci, ale akurát som sa dostala do vyhorenia
@mamickalisticka ala Plackova, ze?
@xckaret myslím, že hocikto zo skupiny "influencerov". Najhoršie je, že potom si obyčajný človek robí z nich modlu a míňa peniaze na úplne obyčajné tričká s drahým logom ,lebo chce patriť tam.. vyššie? Netuším. Natália Pažická to veľmi dobre okomentovala v podcastoch.
🤔… citát: “ Premýšľam, že kde som urobila chybu” … no, v hlave… 😉
Uz od včera tu snorim, či sa dozviem v ktorej krajine 🤣
@mamickalisticka vies co, ak by som aj zadarmo dostala kabelbu GUESS, nikdy si ju nezoberiem, za mna je to otras model.
Je pre vás naozaj dôležité čo, kde, o čom a za koľko? Viac ako s kým, ako a dokedy? Možno svet naozaj potrebuje reparát...

@stanulienkat urcite sa najdu aj podniky, kde su ceny trosku nizsie, ako vravis. Ja mam dieta, na kavu sa vacsinou zastavim v baby friendly podnikoch, mozno uctuju viac za atmosferu. A teda ked uz idem, dam si capuccino, nie espresso. No a v tych lacnejsich ma vrcholne irituje, ze mi namiesto presa zvyknu dat lungo a k tomu tu mini smotanu😂 ale to uz je na inu debatu