icon

Ako podať sťažnosť spoločnosti GLS?

18. sep 2024

Kde podať podnet? Nedá sa im dovolať.

Strana
z2
miggy
18. sep 2024

https://gls-group.com/SK/sk/podnety/

A ak sa smiem opýtať, čo sa stalo? U nás je GLS najspoľahlivejšie, ale samozrejme, meno spoločnosti robia zamestnanci.

autor
18. sep 2024

@miggy dnes ráno mi volal kuriér že mame prísť dole ku vchodu. Vravím mám malé deti, môžme tam byt o 10-15 minút keď ich oblečiem, on že OK ( odmietol vyniesť). Bývame v bytovke bez výťahu. Prišli sme dole o 12 minút po jeho telefonáte. 40 blbých minút sme tam na neho čakali aj s malými deťmi. Ani raz mi nezdvihol telefón, dokonca ma rušil. Od deviatej do 14tej mi nezavolal, nedvíhal telefóny, rušil moje volania.
O 14,15 mi volal, že bude dole a čaká ma max 3 minúty. Vravím uspavam deti teraz už nemôžem takže sa na to vysral bez dohodnutia nič. Samozrejme, som mu povedala, že je poriadne drzý a že sme ho dole čakali 40 minút počas ktorých nedvíhal, rušil telefóny.

tim23
18. sep 2024

A to si s tými deťmi nemohla zbehnúť ku vchodu tak ako boli oblečené? Veď by ti to dal medzi dverami. Akože ja by som tiež nečakala štvrť hodinu na niekoho, keď ešte mám doručiť x ďalších zásielok.

bbebe
18. sep 2024

Tiez by som sa na teba vysrala

lilyianka
18. sep 2024

Ja teda neviem,ale mne volá kuriér vždy pár minút predtým ako príde. Nerozumiem teda teraz ci ten 1x tam bol q odišiel alebo neprišiel vôbec a potom až po tej 14h.. inak za mňa GLS zatiaľ naj kuriérska spoločnosť. Nikdy žiadny problém. Zase ja už si s tým "mojim" už tykam. A vždy keď sa,da vybrať doprava tak len ich.

taktotedanie
18. sep 2024

Preto si nenechavam baliky posielat domov lebo dieta.. bud si to dam do nejakeho boxu a pojdem si v klude ked idem na prechadzku alebo postou na adresu najblizsej posty alebo si to poslem do prace k mojej mame, ktora mi to preberie urcite

vanilkovazmrzka
18. sep 2024

Nehnevaj sa ale to je dovod nezbehnut dole pre balik? A ty co si myslis ze on mal v aute tvoju zasielku a nic ine, a cely vyjazd robil len kvoli tebe? Chapes ze tam ma nalozenych 200 balikov a kazdy dalsi klient po tebe ho caka v case o akom uz bol od kuriera informovany? Prenho je tvojich 15 minut 5 dalsicj ludi ktori cakaju na balik

petamich
18. sep 2024

Ja ta na jednej strane chapem, na druhej strane kolko tych balikov by dorucil, ak by na kazdeho cakal 15 min.? 🤷‍♀️ takze tiez si radsej nechavam dorucit do boxu lebo dieta, lebo neviem, ci zrovna nebude dolezity pracovny hovor a viem si tam skocit, kedy mne to vyhovuje

Inak cakala by som max. 10 min. ked by neprisiel 🙂

hiro
18. sep 2024

@petamich No, podla mna nehrozi ze by 10 minut cakal, raz som nahanal jedneho z Packety po sidlisku, co som mu volal pomaly kazdu minutu ze uz tam budem kde mi povedal ze prave je tak bol zase inde 🙂
Ja chapem ze od deti sa neda casto odbehnut ale teda aby som obliekal deti pred rokmi ked prisiel balik? No jasne. Neviem kolko ma autorka deti ale vsak starsiemu zapnem telku, 2 minuty vydrzi co sa dostanem dole hore, dvojicky pod jednu druhu pazuchu aj bez topanok a je to vybavene. A ked boli starsie tak nastokli len topanky a nezomreli za tu chvilu co zbehli dole.

petamich
18. sep 2024

@hiro ja na neho by som cakala 🙂 autorka pise, ze cakala 40 min. a nedvihal jej, tak to ja by som sa na to...

Veru nie raz siel maly v pyzame (a ja s nim), vsak tomu kurierovi je to fakt jedno a susedom tiez. My sice mame vytah, ze naozaj je to hore/dolu chvila, takze teraz aj sama vybehnem, ked malemu poviem, ze idem. Neviem ako to ma autorka kazdopadne ten kurier naozaj nemoze cakat 15 min. nema ten luxus casu na rozdavanie.

miggy
18. sep 2024

Tiež si nemyslím, že máš právo sa sťažovať. On nemá len tvoj balík, kým šiel k tebe, určite zavolal ďalším, aby ho čakali. Ďaleko by nedošiel, keby čaká na každého 15 minut. A áno, odmietol to vyniesť, lebo to nie sú povinní. Aj ich slušne poprosí, väčšina ti určite vyhovie.

mandzula
18. sep 2024

Ked ste v bytovke bez vytahu, zrejme nema 12 poschodi, cize zbehnut dole ti trva kolko? Ak ti teda nedoviezol pracku, tipujem, ze do takych troch minut by si to mala vybavene.
Nepoznam kuriera, co by bol ochotny cakat 15 minut, ved by ho rovno vysmarili.
A ty ak vies, ze nie si schopna prist hned, davaj si zasielky dorucovat do boxov.

autor
18. sep 2024

@petamich ok, ale poviem prídem neskôr nie že v poriadku čakám vás dole.

autor
18. sep 2024

Upozornila som ho..v chodbe mame chladno a kým deti bleciem obujem, seba … tak to proste prvá kým zídu pešo dole.

autor
18. sep 2024

@hiro bez topánok 🙄? A v tej zime ich položím na zem bosé keď sa budem vybavovať s kuriérom a odkladať ťažkú vec do pivnice?

autor
18. sep 2024

Ja už s neoblecenymi deťmi nikam vychádzať nebudem toto nám panko spravil aj minule a ťahať 35 kg deti neobuté po schodoch úplne z hora niekoľko poschodí tam a naspäť? 😰 Ako sorry nie.

mandzula
18. sep 2024

@autor a preco to nevybavis bez deti?

autor
18. sep 2024

@vanilkovazmrzka lenže mne čas neprišiel, a nie každý býva na prvom poschodí s výťahom! Tak mal povedať, ok prídem neskôr a nie dobre ja čakám a keď som ho dôrazne upozornila, že dnes to bude trvať aj 10-15 minút tak povedal nevadí ok, ja počkám.

autor
18. sep 2024

@mandzula ? Ako sorry ja kým sama zidem dole, to sú 2 minúty. Ja škôlkarov samých v byte nenechám ani keby čo bolo. Stačí že sa pôjdu za mnou pozrieť z balkóna…

autor
18. sep 2024

@mandzula nie si schopná prísť hneď? Do boxov? To isto! Preto si človek platí dopravu, aby s malými deťmi nechodil po zásielky. Ty čo mi tu diktuješ prosím ťa? Snáď sama viem a uznám za vhodné, akú dopravu a doručenie potrebujem! Nebuď drzá!

autor
18. sep 2024

@tim23 išlo o ťažšiu zásielku - 7-10kg a dobierku. Medzi dverami by mi to nedal. Navyše, už sme na neho tak raz čakali a vtedy sme sa ken obuli a boli dole a on nikde. Prišiel vtedy o polhodku.

autor
18. sep 2024

@lilyianka nie on zavolal už som pred bytom. Nezavolal dopredu že prídem vtedy a vtedy o toľko minút. Ale už som pred bytom a hneď a zaraz teraz okamžite.

lalenka33
18. sep 2024

A v tej chodbe máš prosím ťa -10 stupňov, že tie deti potrebuješ obliecť na pár minút? Vieš o tom, že balkón sa dá zavrieť ? V dnešnej dobe je xy možností na odberné boxy alebo miesta, kde je aj lacnejšie doručenie, muža asi máš, chodí do práce, tak cestou vyzdvihne. Ja si už všetko dávam do boxov, aby som deň nemusela prispôsobovať kurierom. Pozri sa nato aj z ich stránky. Majú určitý čas na na určitý počet balíkov. Keby na každého čakali 15 minút, tak robia 24 hodín denne. A nadčasy kým si ty oblečieš dieťa im nikto nezaplatí. Niektorým dokonca sťahujú nedoručené balíky z platu/odmien.
Takže skús ty nebyť sebecká a drzá.
U nás je GLSko najlepšia spoločnosť a vyberam ich keď môžem. U nás UPS ani nezavolá a rovno pošle sms ,že balík je v alzaboxe.

autor
18. sep 2024

@lalenka33 deti si balkón vedia otvoriť. Nebudem ti tu rozpisovať, prečo mne teraz najviac vyhovuje donáška asi sama viem nie? Viem samozrejme pochopil kuriéra ale aj on by mal vedieť pochopiť mňa. Veď stačí povedať chápem, prídem neskôr o 20 minút zatiaľ si vybavím ďalších zákazníkov! Nie bez slova zvrhnúť a nejomunikovať. Klamať a zavadzať matku s deťmi že čaká dole! To sa nerobí.

tramtada31
18. sep 2024

My ako firma spolupracujeme s GLS a je to najlepšia kuriérske spolocnost, aj sme zvykli pokecat pri vybavovaní zasielok a nás Kurier má napr aj 200 stopov (musí sa zastaviť na 200 adresách, 200x niekomu zavolať a riesit to, ze nie su doma, kde sa vedia alternativne stretnut),.. zacinaju o 6tej rana triedením balikov, natrasovanim, čiže kým zacnu roznasat, už majú 2-3 hodiny odpracovane. Keď robia nejakých dalších 8 hodín, majú dve minuty na zakaznika aj s dopravou za nimi, preto nemajú čas cakat na niekoho 15 minut, alebo sa vracat. Miesto sťažnosti by som sa ludsky zamyslela, ze asi je lepsie si balik poslať rovno do balikoboxu, alebo mužovi, mame, kamaratke, keď neviem promptne prebrat balik. Rusit tá nemal, ani cakat na ulici tá nemal nechat, ale on možno ani nevedel, ze mu volas ty s myslel si, ze ho naháňa nejaký zákazník, keď im ich vyvolava niekoľko denne. A keby mal kazdemu zákazníkovi nosiť balik do bytu, musel by byt v praci 20 hodín. Okrem toho, on robi s veľkou hotovosťou, v aute má tovar za desaťtisíce. Väčšina z noch ani nechodi na obedy, aby och niekto neokradol, takze aj z bezpečnostných dovodov nemôže nechat vozidlo len tak a nosiť balíky po bytovkách.

autor
18. sep 2024

@tramtada31 všetko chápem a aj ja mám veľa prace a nik sa ma nepýta či stíham. Ešte raz a naposkedy- vyhovuje mi kuriér na adresu tak to tu nebudem obhajovať prečo! Snáď sama viem aké su moje možnosti a kapacity nie? Čo to tu furt omieľate ako trafené???
Mám malé deti, s vyplazenym jazykom fičím celé dni a noci.

Dookola tu písať že mohol dať vedieť že príde neskôr ma tiež nebaví. Nemusel ma čakať, ja dom ho o to nežiadala 🙏 (pochybujem že bol vôbec pred bytovkou minule to tiež takto zahral).

vanilkovazmrzka
19. sep 2024

😄 dalsia ofucana co nedostala za pravdu

tramtada31
19. sep 2024

Len tvoje možnosti nie su promptne prevziat balik, takze Ti doprava kuriérom nevyhovuje. Do budúcnosti by si ho mala dopredu kontaktovat (cislo na neho ti pride v sms), kedy bude približne na adrese a mozes byt v tom čase s detmi vonku, odporucam aj uviest poznamku pri objednavke pre kuriersku spolocnost, ze prosis kuriera o kontaktovanie 30 minut dopredu, alebo zaplatit balik dopredu, nech ti ho necha v brane (toto kuriéri boli ochotni spravit, ze zazvonili, otvorila som bránu, položili ho dnu a ja som si ho vyzdvihla, keď som obliekla seba a deti). Dnes budeš mat opatovne doručenie, tak mu zavolaj rano, kedy sa má zastaviť.

mandzula
19. sep 2024

@autor no dobre, vidim, ze si cakala, ako ti tu vsetci dame za pravdu, samonasieras sa, ked ti clovek dava rady (ano, ten box bol rada), vytahujes slovicka z kontextu, len aby si mohla ukazat opodstatnenost svojho nazoru, takze komu niet rady, tomu niet pomoci a teda aj nabuduce to urob presne takto, hoci vies, ze na oblecenie deti ti treba 12 minut, ale zbehnutie dole 2, vybavenie tak minutu, a stazuj sa na kuriera.
Ja som mala GLS kuriera takeho, ze pocas tych rokov, co mi nosil veci, sme si vybudovali vztah, ze bol ochotny tazsiu vec mi rovno do domu hodit, pretoze aj ja som bola ustretova a mila, ked sa k nam nevedel dostat, lebo prekazka na ceste, zasla som si po vec na hlavnu cestu, aby som ho nezdrziavala.

autor
19. sep 2024

@mandzula to sú veci, ktoré aj ja mám zariadené s inými kuriérmi. Tiež keď majú cestu tak mi to môžu dať inde do auta napríklad a už tu nedristaj dookola o tom boxe! Zrejme máš väčšie deti alebo si pohodlná maminka ktorá praskne deti starým rodičom kedy teda Nevieš čítať? Jednak sa do boxu veľké zásielky (rlurčite nedávajú a jednak som väčšinu času bez auta a som rada že žijem. Tak už sklapni.

Strana
z2