icon

Ako pokračuje prípad Judita?

13. nov 2024

Zaujíma ma ako to pokračuje. Vie niekto niečo? Študuje niekde?

svetlonos
14. nov 2024

Ehmm... včera som dobehla do kuchyne, starší synator sa mi dostal k telefónu a niečo hovoril o tukani a opravovali pŕstkov 🤣 tak uz aspom viem, čo myslel 🫣...
Otvorila som tému síce ale prípad ani teda takéto tragédie nesledujem cielene. Mna to rozhodi vzdy.
Mňa zaujalo to meno a neratala som s takýmto príbehom.
Svoj názor radsej nebudem ani písať a postoj môjho muža už vôbec... . Vzali by mi za to asi aj rodny list asi.
Nepoznám vobec údajne dovody, niekto spomínal drogy, netuším. Ja len zo skusenosti viem, co s človekom dokáže urobiť napriklad koktail liekov, I ked na predpis od dr. To mi vidieť uplne stačilo.
Žiaľ mnoho ľudí je narušených inteligentných psychopatov a malo by sa to učiť na školách. Ako ich spoznať, podľa čoho atd. K téme sa fakt vyjadriť neviem, keďže som čítala zbežne len tu. Aký bol jej "dôvod", bola mimo ci to bolo inak?
O nasledku jej konania nedokážem ani nechcem uvažovať, tiez mam deti...
A ako som už pisala vyššie, viac radsej písať nebudem, viem čo dokáže nenávisť ci takáto strata blízkeho.

maminkadeticiek
14. nov 2024

Nepochopim tych rodicov.Ich dieta je psychopat a oni ju len haja a haja.Prostebrodic nerodic,toto nie je normalne.

petrahl
14. nov 2024

Samá absolventka policajnej akadémie to tu je 😁
Si prečítate tri-štyri bulvárne články a raz dva prípad vyriešený.

Ja som tiež už dlho presvedčená, že sa raz ukáže, že to bolo úplne inak.
V tomto absurdistane je možné totiž už uuuuuplne všetko.

autor
14. nov 2024

@petrahl tak nám napis svoj pohlad ;)

bluka2
14. nov 2024

@maminkadeticiek Oni tiež nie sú v poriadku. Ako ta chladnokrvnosť tiež asi nepochádza z vrúcnej hlboko morálnej domácnosti, peniaze nie sú všetko

enmery
14. nov 2024

@petrahl 🤣

gleep1
14. nov 2024

@petrahl prosim ta vysvetlí mi ako vnímaš ten telefonát z väznice. Prečo s mamou komunikovali tak ako komunikovali

annelise17
14. nov 2024

K otázke Juditinho otca - podľa mna je to Konečný, jej sestra je údajne jeho nevlastná dcéra. Judita je jeho biologická dcéra. Pochybujem, že keby mala “veľmi vplyvného otca” tak by vôbec aj sedela..
Čo sa týka trestu, bohužiaľ dostala maximum, lebo bola súdená ako mladistvá. Osobne si myslím, že v tomto by sme si mali brať príklad z USA a pripúštať výnimku, kedy je aj mladistvý súdený ako dospelý. Je to nespravodlivé a o to smutnejšie, že doposiaľ sa ani nepriznala, jednoducho drží ďalej formu, lebo vie, že čoskoro je von. Celý život má pred sebou a Tomášova rodina ho už nikdy neuvidí.
Čítala som všetky sem pridané články už dávnejšie, jej sestra žije v Anglicku, podľa mňa pôjde tam. Ak bude pustená na podmienku, môže dostať zákaz opustiť SR a povinnosť hlásiť sa u probačného úradníka, ale tá podmienka tiež nebude večná a bude to len chvíľka.. začne nový život. Či jej nebude vadiť celý život tajiť a klamať? No, doteraz jej to nevadilo a rodina ju v tom podporuje, takže kto chce, ospravedlnenie si nájde pre akýkoľvek skutok..
Čo sa týka zamestnania, žila som vo viacerých krajinách EÚ, v živote odomňa nikto nepýtal výpis z registra trestov, takže tak.. muselo by ísť možno o nejakú diplomatickú, verejnú alebo inak “významnú” profesiu.

annelise17
Autor odpoveď zmazal
annelise17
14. nov 2024

@petrahl no, ja som síce neabsolvovala policajnú akadémiu ale za to právnickú fakultu, čiže viem, že obzvlášť v trestnom konaní platí in dubio pro reo - v pochybnostiach v prospech obžalovaného. Čiže ak by súd nebol presvedčený na 100% o tom, že je vinná a existovali by o jej vine pochybnosti, bola by oslobodená. Zvyšok, čiže dohady, dôkazy a milión posudkov je len snaha jej rodiny dosiahnuť uplatnenie tejto zásady. Ak je nevinná, prečo je jej procesná taktika mlčať a spochybňovať dôkazy smerujúce voči nej a nie dokázať, že skutok spáchal niekto iný a hľadať ho, namiesto vypisovania článkov? Pretože ona a jej rodina vie, že nikto tretí neexistuje. Základná otázka, dáš niekomu 49 bodnorezných rán a ostanú po tebe až dve kvapky krvi údajne niekde zvonku dverí a vo výťahu? Čo trasologické stopy mimo byt, kde sú? Kvapky a stekance krvi z odevu a tela páchateľa? Z tak brutálneho činu by za ním šiel vlastný krvavý chodník. O ostatných údajných “dôkazoch” nejdem ani písať, to je nepodstatné, nedávajú zmysel a nie sú relevantné.

sisaka
14. nov 2024

@annelise17 súhlasím.
K tým výpisom z registra trestov. Ja som musela v zahraničí predložiť v práci, takže aj tu niekedy treba, ale pýtali len tunajší, pochybujem, že zisťujú z iných krajin… Dievčina sa vyparí zo Slovenska a bude si spokojne žiť niekde mimo. ☹️

annelise17
14. nov 2024

@sisaka áno, aj tu sa určite nájde zamestnávateľ, ktorý vyžaduje výpis, ale nedá sa povedať, že to tak robí každý, bohužiaľ. Vyberie si iný job, tam možno pýtať nebude a je “zahojená”. Obzvlášť v zahraničí, kde nikto ani nemusí vedieť, čo spáchala a nikto to zamestnávateľovi ani “nedonesie”.
Btw, keď si písala že v zahraničí, pozrela som si profil a máš tam Kanadu - hneď som si spomenula na Karlu Homolku a hoci je ten prípad veľmi odlišný od Juditinho, istú paralelu (najmä následný slobodný život páchateľky) tam vidím..

sisaka
15. nov 2024

@annelise17 no asi tak.

nenne27
15. nov 2024

@vevesh no hej, ale co pojde do Belize?

petracandle
15. nov 2024

@deti95060810 a v čom akože podľa teba útočím? 😃 to ma veľmi zaujíma 😃
a naozaj máš pocit, že je rovnaká situácia ak zúfalý otec odpojí svojho vegetarívneho syna s puberťáčkou, ktorá zmasakruje kamaráta?!

vevesh
15. nov 2024

@nenne27 preco by mala ist do belize? Aj v nemecku moze napriklad kludne zit a nema to daleko. A ak ma peniaze (a napriklad vystuduje medicinu), tak kdekolvek na svete okrem us ci svajciarska, kde potrebujes na pracovne viza vypis z registra trestov....🤷‍♀️

annelise17
15. nov 2024

Inak, možno zbytočneme polemizujeme o skrývaní po skončení trestu. V tejto dobe je dosť možné a aj sa to deje, že si takéto osoby založia sociálne siete, nabehnú im tisícky sledovateľov a oni rozprávajú svoj príbeh zas a znova. Mnoho z nich si na tom vie aj veľmi pekne zarobiť a veľa ľudí im verí. A je to v podstate jedno, či verí alebo neverí, pretože čísla rastú aj tak a to je to, o čo na sociálnych sieťach najmä z hľadiska zárobkov ide.

autor
15. nov 2024

@annelise17 trafila si klinec po hlavičke. Je dosť možné, že vďaka neracionálnemu svetu, v akom sme, na tom bude ešte profitovať. 😳

90909
15. nov 2024

@annelise17 no mne v tomto smere napada Gypsy Blanchard. Ale tam boli podstatne ine okolnosti, no aj napriek tomu je s nou spajana znacna konteoverzia, ci by jej mal byt poskytnyty takyto medialny priestor.

petrahl
15. nov 2024

@gleep1 ja tieto veci nevnímam nijak 🤷‍♀️ nemám vyštudovanú ani policajnú akadémiu, ani právnickú fakultu. A to, že som videla zopár kriminálnych seriálov a prečítala až jednu knihu od Dominika Dána, to ešte zo mňa nerobí experta na vyšetrovanie vrážd 😁

Hentaké telefonáty kdesi na youtube...to má pre mňa takú hodnotu, ako keby si sama spýtal/a ako vnímam nejaký rádoby článok nejakého hračkárskeho novinárika z Nového času.

Ja netvrdím, že sa skutok nestal. Akurát takto skalopevne ako tuto väčšina netvrdím, že sa stal.

A nechápem toto odbavovanie sa zrovna na takomto strašnom prípade. Je to strašné pre jednu aj pte druhú stranu.

gleep1
15. nov 2024

@petrahl no a predstav si že sa tým prípadom zaoberali desiatky ľudí čo majú vyštudovanú policajnú akademiu aj právnickú fakultu a že nikto nevraví že je nevinná.
Nič? Stále ti to nedochádza? 😂

petrahl
15. nov 2024

@annelise17 vďaka za info 🙂
Ja len, že keď dá mafián zabiť novinára s priateľkou, tam sa vždy nájdu pochybnosti. A tu sa akosi nejak ani nehľadali. Tak mi to tu pripadá v tejto republike.

Ešte raz aj sem napíšem: netvrdím, že sa skutok nestal, alebo že ho nespáchala ona. Ale netvrdím tiež takto skalopevne presvedčená ako tu väčšina, že áno.

Mne je ľúto oboch strán. Hrozné.

petrahl
15. nov 2024

@gleep1 a Kočnerom sa zaoberal kto? Predavačky z Kauflandu? Nič? Nedochádza?

petrahl
15. nov 2024

@gleep1 a Ficom sa radšej ani nikto nezaoberá 😁

Ja mám na súdnictvo v tejto krajine asi výrazne skeptický názor.

gleep1
Odpoveď bola odstránená
petrahl
15. nov 2024

@gleep1 ano, myslim si, ze zit s niecim takym je strasne. Nechcela by som byt na jej mieste. Ci uz to spravila, alebo nie.
Ani na mieste celej jej rodiny.

gleep1
Odpoveď bola odstránená
petrahl
15. nov 2024

@gleep1 a urazaj si svoju mater, nechapem, preco ma titulujes kravou, ked si sa ma na nieco pytala a ja ti slusne odpovedam.

petrahl
15. nov 2024

@gleep1 tvrdim niekde, ze nezomrel, ci co? Chod si dat studenu sprchu.

gleep1
15. nov 2024

@petrahl lebo si, preto