AKo pomôcť v práci precitlivenej kolegynke?
Pracujem v jednom zariadeni pre seniorov. Mame tam namladsiu kolegynu ktora ma 33 no vyzera tak na 20. Robi zdravotnu sestru takze asi viete co to obnasa. Co som si vsimla,ze je hrozne precitlivena. Rozplace ju cokolvek. Jej kolegyna na nu slovne utocila a zvysovala hlas a ona sa rozplakala. Nieco si pozre na mobile zas place. Inak je fakt skvela baba svoju pracu si urobi. Rozpravala som sa s nou o tom vravela,ze to na sebe nenavidi, ze ju rozplace cokolvek. Je mi jej luto. Moja mama je psychologicka a povedala,ze ma zrejme vysoku empatiu no kolegynka nechce moc k psychologoci lebo vraj uz tam bola a citila sa tam trapne a velmi neprijemne. Ako inak sa jej da pomoct? Nestacili by jej lieky?
Ako dlho tam robi? Mozno si potrebuje zvyknut na smrt a po pol roku ju to uz nerozplace.
@marca12 ona zo smrtou problem nema. Ked niekto zomrel tak vtedy slzu nevyronila
Zrejme ma,ked sa rozplace pri oznamovani. Mne napr.vyhrknu slzy,ked vidim ineho plakat. Nejako sa mi ulutosti. Zmenit to neviem,len zivot ma naucil byt stabilnejsia a neplakat pri vsetkom.

Ak pri tých situáciách nechytá záchvat...paniku....depku....a podľa toho čo si opísala len jej vyhŕkli slzy.....robí to najlepšie čo môže = uvoľní napätie, stres.
Je to zdravé s nie dôvod na liečbu.